Afbeelding
Foto: Aangeleverd
advertorial

Gezond oud worden met Betuwe65Plus Uitzendbureau

Zakelijk 3.200 keer gelezen

Op je oude dag achter de geraniums zitten? Dat is voor veel ouderen eerder een schrik- dan een droombeeld. 

Dankzij uitzendbureau Betuwe65Plus kunnen deze actieve mensen weer aan werk geholpen worden. Hierdoor blijven hun hersenen geactiveerd en zal het verouderingsproces een stuk minder snel gaan. “Het is fijn dat deze doelgroep flexibel kan werken op een plek die goed bij hen past.”

Betuwe65Plus is Herma de Jong (al meer dan 25 jaar werkzaam in de uitzendbranche) als geboren Betuwse, acht jaar geleden begonnen. “Dit uitzendbureau is voor senioren die de AOW-grens hebben bereikt en graag weer wat voor de maatschappij willen betekenen.” 

Herma merkt dat ouderen vaak eerst wat dingen willen doen, zoals het opknappen van een huis of het maken van een (wereld)reis. Toch heerst er na een jaar de behoefte om weer te gaan werken en iets voor de samenleving te betekenen. “Daar haken wij op in met dit regionale bureau.”

Het belang om te blijven werken
De arbeidsparticipatie van 70-plussers neemt al sinds 2018 enorm toe: van 85.000 naar 127.000 mensen. Dit komt deels door de vergrijzing maar vooral ook omdat men langer fit blijft. “Het is fijn om te zien dat de arbeidsparticipatie toeneemt want het is ontzettend belangrijk om vanaf je pensioen te blijven werken.” Je hersenen zullen actief zijn waardoor de rest van je lichaam dat ook zal blijven. “Op die manier word je gezond oud.”

Daarbij hebben deze uitzendkrachten ontzettend veel voordelen. “Het ziekteverzuim is laag omdat ze er zelf voor gekozen hebben om te werken. Ze zijn zeer gemotiveerd en flexibel. Ouderen hebben ook veel verantwoordelijkheidsgevoel, komen op tijd en zijn geen bedreiging voor eventuele vaste medewerkers.” 

En het grote voordeel voor de uitzendkracht? “Dat ze genoeg tijd hebben om alsnog die leuke hobby’s op te pakken.”

Tegengaan van het verouderingsproces
Ouderen die de AOW-leeftijd hebben bereikt of gaan bereiken, kunnen zich aanmelden via de website van Betuwe65Plus waarna Herma een telefonische intake met ze heeft. “Daar vraag ik naar wat ze in het verleden allemaal hebben gedaan en luister ik naar hun motivatie. Aan de hand daarvan probeer ik goed in te schatten met welke opdrachtgever het matcht.” 

Het aanhoren van deze verhalen is volgens haar ontzettend leuk. “Het gaat niet meer om een cv. Je luistert naar hoe mensen in elkaar zitten en wat ze graag willen doen.”

Er komen diverse banen voorbij voor de uitzendkrachten. “Mijn senioren verrichten vooral operationele werkzaamheden. Denk aan het werken in een magazijn/productie afdeling, als vrachtwagenchauffeur of als administrateur. Het ligt echt aan de persoon en wat diegene graag wil.” 

Wel benadrukt Herma dat ze geen concurrent is voor studenten. “Senioren willen namelijk maar een paar uur in de week werken zodat ze ook nog tijd hebben voor hun hobby’s.”

Wil jij ook gezond oud worden? En ben je benieuwd naar de mogelijkheden van Betuwe65Plus? Neem dan contact op met Herma via info@betuwe65plus.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De winnaars van vorige editie wachten op hun opvolgers. Bouwdorp 2024 komt eraan!
Bouwdorp Culemborg 2024: laatste week van de zomervakantie Nieuws 15 uur geleden
Guitar Ray Nijenhuis
Blues in Gelderlandfabriek met Herbie Blues en Guitar Ray Nieuws 17 uur geleden
Afbeelding
Voertuig te water aan de Lange Aventuurseweg in Culemborg 112 22 apr, 15:26
• Rayan Dahri ontwijkt een tackle tegen Hertha.
Focus'07 vervalt in herhaling en laat tegen Hertha weer kostbare punten liggen Sport 22 apr, 05:58
Afbeelding
Personenauto rijdt tegen boom aan op de Rommersteeg in Culemborg 112 20 apr, 15:20
• De Gang van Zaken speelde zich in Geldermalsen overtuigend naar de finale.
Wie wint Parel van de Betuwe 2024? Nieuws 19 apr, 17:38
Afbeelding
Open dag nieuwe pand Hospice Nocturne Overig 19 apr, 17:27
KEC meets Dance
Kunst Educatie Culemborg treedt op met Dance Art Studio Nieuws 19 apr, 12:00