• Ronan Hendriksen van Vriendeschaar in duel met Yvan Ruvakuki van OSM' 75.

CVV Vriendenschaar laat dure punten liggen

Sport 1.011 keer gelezen

MAARSSENBROEK • Op een zonovergoten Sportpark de Vazantenkamp in Maarssenbroek stond een titanenstrijd op het punt van ontbranden.

CVV Vriendenschaar, beladen met de druk van een achterstand van 2 punten op de directe concurrent Zwaluwen Utrecht, betrad het strijdtoneel tegen de plaatselijke trots, OSM’75. Het lot van het kampioenschap leek aan een zijden draadje te hangen voor Vriendenschaar, wiens aspiraties alleen nog in leven konden worden gehouden met een overwinning.

Uitdaging

OSM’75 daarentegen zinde op wraak na de 2-1 nederlaag eerder en de teleurstellende vertoning tegen SVM twee weken geleden, en streefde ernaar hun ongeslagen thuisstatus te behouden. Eerder hadden toonaangevende kampioenskandidaten zoals Zwaluwen Utrecht en UVV Maarssenbroek met lege handen de stad verlaten, wat de uitdaging voor Vriendenschaar des te groter maakte.

Aftrap

Vanaf de aftrap ontketende OSM’75 een offensief, terwijl Vriendenschaar bedachtzaam trachtte te anticiperen om verrassingen te voorkomen. Echter, de eerste kansen waren voor Vriendenschaar, met een aantal veelbelovende momenten die helaas niet werden benut. De altijd op dreef zijnde Ronan Hendriksen werd aan de rechterkant in toom gehouden en kon zich nauwelijks onderscheiden.

Van richting veranderd schot

In de 22e minuut mocht OSM’75 de zoveelste corner nemen. De afgeslagen bal komt voor de voeten van Rico Voolstra. Deze aarzelt niet en met een laag en een beetje van richting veranderd schot, gaat deze tegen de touwen en dus 1-0 voor OSM, waardoor Vriendenschaar op achterstand werd gezet. Ondanks verwoede pogingen van Marwan Salama, Jesper van Engen en Karim El Ghabzouri slaagde Vriendenschaar er niet in de gelijkmaker te vinden voor de rust, die werd bereikt met een 1-0 voorsprong voor OSM’75.

Na de rust

Na de rust kwam Vriendenschaar ontketend uit de kleedkamer en slaagde er binnen vijf minuten al in om de stand gelijk te trekken met een prachtig doelpunt van Vincent Zuurmond. Ondanks dominanter spel van Vriendenschaar in de tweede helft, bleef de wedstrijd in evenwicht, met OSM’75 die gevaar stichtte met lange ballen op hun snelle ingevallen aanvallers Yvan Ruvakuki en Amir Al Jinabi.

Zenuwslopende slotfase

In een zenuwslopende slotfase leek OSM’75 de wedstrijd te beslissen, maar controversiële beslissingen, twee afgekeurde doelpunten door de scheidsrechter op aandringen van de grensrechter, hielden Vriendenschaar op de been. Uiteindelijk was het de ingevallen Jaffar Ahmidout die Vriendenschaar ver in blessuretijd op een 2-2 stand bracht, waardoor de wedstrijd eindigde in een tumultueus gelijkspel.

Kostbaar puntenverlies

Voor Vriendenschaar betekende dit kostbaar puntenverlies in de strijd om het kampioenschap, met nog slechts drie wedstrijden te gaan. Aanstaande zaterdag wacht op Sportpark Terweijde koploper Zwaluwen Utrecht en winst is vereist om de titelrace nog spannend te houden.

Tekst: Abdel Al Ayachi De Culemborgse Velden

Christine Kieviet

Redactiecoördinator van Het Kontakt-West Betuwe, Het Kontakt-Tiel en Het Kontakt-Culemborgse Courant

A2 tussen Empel en Deil gedeeltelijk dicht Nieuws 17 mei, 18:00
• De Wens Ambulance bij de kersenboomgaard.
'WensAmbulance Gelderland' is de nieuwe naam voor Veluwse WensAmbulance Nieuws 17 mei, 15:00
Afbeelding
Klaverjassen bij Vriendenschaar: laatste avond van het seizoen Sport 17 mei, 11:00
Afbeelding
Autopuzzeltocht Zonnebloem Culemborg Nieuws 17 mei, 09:01
• De Sint zet dit jaar voet aan wal in Vianen.
Landelijke intocht Sinterklaas dit jaar in Vianen: 'Trots dat we hem in Vijfheerenlanden mogen ontvangen' Nieuws 17 mei, 07:06
Afbeelding
Kennismaken met korfbal op Kangoeroedag Sport 17 mei, 07:00
• Grote ravage voor het pand van de Poolse supermarkt.
Plofkraak bij Poolse supermarkt aan de Varkensmarkt in Culemborg 112 17 mei, 05:41
• Wethouder Mischa Peters tijdens haar ritje met de koetspaarden.
PvdD: 'Ritje met paard-en-wagen een dieronvriendelijk showtje' Nieuws 16 mei, 15:55