• Marwan Salama probeert de verdediger van Hercules te passeren.
• Marwan Salama probeert de verdediger van Hercules te passeren. Foto: Serge Sanramat

CVV Vriendenschaar overklast Hercules: 6-0

Sport 1.336 keer gelezen

CULEMBORG • CVV Vriendenschaar toonde zaterdag wederom zijn superioriteit tegen een degradatiekandidaat: de Culemborgers wisten Hercules met een verbluffende 6-0 overwinning te verslaan.

Vanaf het eerste fluitsignaal domineerde Vriendenschaar de wedstrijd, hoewel de eerste 15 minuten het baltempo niet al te hoog lag. Ondanks het individuele talent van de Hercules-spelers, ontbrak het hen aan eenheid, vooral onder de erbarmelijke weersomstandigheden die de zin in het spel leken te onderdrukken.

Vroege voorsprong
Vriendenschaar nam al snel de leiding. In de 17e minuut brak Amin Lakhal door en zijn voorzet werd ongelukkig door een Hercules-speler in eigen doel gewerkt, waardoor Vriendenschaar op een vroege voorsprong kwam. Slechts zes minuten later verdubbelde Vriendenschaar de voorsprong toen een strakke voorzet van Ronan Hendriksen opnieuw door een Hercules-verdediger in eigen doel werd gelopen, waardoor de frustratie bij de tegenstander alleen maar toenam.

Overheersend
Het aanvalsspel van Vriendenschaar bleef overheersend, waarbij Hercules zich nauwelijks wist te verzetten. De 3-0 kwam in de 37e minuut, toen Vincent Zuurmond Jesse van Piggelen vond aan de rand van het strafschopgebied, die met een geplaatst schot de netten deed bollen. Jesper van Engen voegde kort voor rust een vierde doelpunt toe, na een periode van hard werken en uitstekend spel, waardoor Vriendenschaar met een comfortabele voorsprong de kleedkamer in ging

Controle
De tweede helft bracht geen verandering in het spelbeeld, met Vriendenschaar die de wedstrijd controleerde en Hercules die machteloos toekeek. In de 59e minuut breidde Amin Lakhal de voorsprong uit tot 5-0, nadat zijn schot niet kon worden gekeerd door de noodgedwongen op doel geplaatste veldspeler van Hercules. De genadeslag kwam in de 78e minuut, toenJaffar Ahmidout met een krachtig schot de score naar 6-0 tilde.

De wedstrijd eindigde als een demonstratie van de kracht en dominantie van Vriendenschaar, die niet veel moeite hoefde te doen om een onsamenhangend Hercules op de knieën te krijgen.’

Demonstratie van kracht
De wedstrijd eindigde als een demonstratie van de kracht en dominantie van Vriendenschaar, die niet veel moeite hoefde te doen om een onsamenhangend Hercules op de knieën te krijgen. Met deze overwinning schrijft Vriendenschaar drie cruciale punten bij en doet uitstekende zaken in de competitie, vooral gezien het puntenverlies van UVV tegen T’goy.

De focus verschuift nu naar de volgende uitdaging, de Lekderby tegen Brederodes op zaterdag 6 april. Bij winst kunnen de Culemborgers Brederodes verder in degradatieproblemen brengen.

Abdel Al Ayachi, De Culemborgse Velden

Focus’07 laat geen spaan heel van VIOD

TIENHOVEN • Focus’07 kende afgelopen zaterdag een droomstart in Tienhoven, waar het moest aantreden tegen de nummer laatst van de competitie, VIOD.

Na een minuut spelen werkte Yves Werkhoven een voorzet van Seppe Kraay met een subtiele voetbeweging langs de keeper van VIOD. Binnen het kwartier kon Focus’07 nog twee keer juichen door doelpunten van Raùl Beck en Bastiaan Zantinge.

Niet veel later leek de spanning weer even terug te komen in de wedstrijd toen de scheidsrechter de keeper van Focus’07, Thimo Derks, een rode kaart gaf voor het neerhalen van een doorgebroken speler.

De daaropvolgende penalty werd benut, waardoor het na 15 minuten spelen 1-3 stond en Focus’07 verder moest met 10 man. Ondanks de numerieke minderheid, domineerde Focus’07 het restant van de eerste helft, wat door twee doelpunten van Bastiaan Zantinge ook in de score tot uiting kwam.

De ploegen gingen rusten met een 1-5 tussenstand. Ook in de tweede helft was het spelbeeld eenzijdig en ging Focus’07 vrolijk door met het creëren van kansen. Het hoogtepunt van de tweede helft was een splijtende pass van verdediger Rens Copier op Bastiaan, wat uiteindelijk resulteerde in een doelpunt van Yves Werkhoven.

In het vervolg van de tweede helft wisten Rayan Dahri en Seppe Kraay het net nog te vinden, waardoor de Culemborgers uit wisten te lopen naar een 1-8 eindstand.

Aanstaande donderdag wacht op Sportpark Parijsch ‘T Goy en bij winst doet Focus’07 nog volop mee om de bovenste plaatsen.

SMVC FairPlay krijgt er wederom 6 om de oren in een uitwedstrijd

AMSTERDAM • Op Sportpark Driebrug in Amsterdam stond FairPlay voor een cruciale wedstrijd tegen Taba, maar de Culemborgers konden niet op tegen de druk van de tegenstander.

Vanaf het eerste fluitsignaal zette Taba hoog druk, waardoor FairPlay niet in hun spel kon komen. Ondanks het sterke optreden van keeper Omar Boukaich, lukte het FairPlay niet om de middenvelder Samir Aamri te vinden. Taba opende de score en hoewel FairPlay plotseling gelijkmaakte via Jamal Aamri, kon Taba snel weer uitlopen.

Een prachtige goal van Sayfedinne Oukhaiar bracht de spanning terug, maar slordig verdedigen gaf Taba opnieuw de voorsprong. Jamal Aamri verkleinde de achterstand, maar kon de gelijkmaker niet maken. Een late penalty gaf Taba ademruimte en ze beslisten de wedstrijd met een laatste doelpunt, eindigend in een 6-3 overwinning voor Taba.

De vastberadenheid van Taba’s coach, Carel van der Velde, was duidelijk te zien toen hij in de laatste minuten drie wissels inbracht.

Dick Aanen

Redacteur van Het Kontakt-Culemborgse Courant (+ HK-West Betuwe en HK-Tiel)