• De razendsnelle Mike van 't Zand (Hedel) ontwijkt een tackle en zal de 2 - 2 maken. Foto: Serge Sanramat

Hedel vrijwel zeker van titel na zege op BZS

Sport 1.204 keer gelezen

BEUSICHEM • Hedel heeft in een enerverend duel tegen BZS uit Beusichem zijn kampioensaspiraties waargemaakt,  dankzij een sensationele comeback in de tweede helft. Jaouad Chraou en Mike van ‘t  Zand  leidden Hedel naar een overwinning, waarbij Chraou opnieuw zijn stempel drukte met twee cruciale goals.

Charaou, een ervaren speler met een indrukwekkende staat van dienst bij clubs als FC Lienden, OJC Rosmalen, Halsteren en Unitas, liet weer eens zijn klasse zien in de vijfde klasse, met zijn totaal van 31 doelpunten dit seizoen. BZS, dat de druk van het kampioensduel voelde, begon sterk en domineerde de eerste helft, waarbij de gebroeders De Boois Charaou goed onder controle leken te hebben.

Bovenliggende partij

BZS begon sterk en was in het eerste half uur de bovenliggende partij. Het hoogtepunt kwam op naam van Culemborger Gill van Beurden , die in de 32e minuut de bal van randje 16 geweldig in de kruising schoot. Net voor rust kon het talrijk opgekomen publiek opnieuw juichen toen Twan Rigtien een fout in de verdediging van Hedel afstrafte en de score naar 2-0 tilde voor BZS. Echter, BZS verzuimde om de voorsprong verder uit te bouwen, wat later hun nek brak.
Ondanks een meer verdedigende aanpak van BZS na rust, nam Hedel het initiatief over. Cas uyt de Hage raakte nog de lat met een prachtige Volley, maar dat was het laatste wapenfeit van BZS.

Hedel ruikt bloed
Onder leiding van Chraou zette Hedel druk en dit resulteerde in een doelpunt van - hoe kan het ook anders - Chraou zelf. Hedel rook bloed en ging op zoek naar de aansluitingstreffer die hen weer aan de leiding zou brengen. Het was de razendsnelle Mike van ‘t Zand die 30 minuten voor tijd uit een rommelige situatie de 2-2 op het scorebord zette.

Dramatische wending
De wedstrijd nam een dramatische wending toen BZS-keeper John Verweij Van ‘t Zand neerhaalde die op weg was naar een doelkans, waarna hij met rood van het veld moest. Hiermee vervlogen de laatste hoop van BZS.

Kampioenschap voor Hedel vrijwel zeker

Chraou voegde nog een doelpunt toe aan zijn totaal van 31 goals, terwijl Van ‘t Zand met een tweede treffer de eindstand op 2-4 bracht. Hiermee is het kampioenschap voor Hedel vrijwel zeker. BZS zal zich moeten voorbereiden op de nacompetitie om promotie af te dwingen naar de vierde klasse, waar zij met hun spelersmateriaal thuishoren.

Abdel Al Ayachi, De Culemborgse Velden

Vriendenschaar op koers voor promotie na overtuigende 1-6 zege op ‘t Goy

CULEMBORG • Vriendenschaar zette een belangrijke stap richting promotie na een overtuigende 1-6 overwinning op ‘t Goy. Het spel begon rustig, waarbij ‘t Goy geduldig afwachtte en verdedigende stellingen innam, terwijl Vriendenschaar snel het initiatief nam.

De aanvallende intenties van Vriendenschaar resulteerden in een reeks hoekschopkansen en doelpogingen, wat uiteindelijk leidde tot de openingstreffer in de 35e minuut. Jesper van Engen profiteerde van een verdedigingsfout en bracht Vriendenschaar op voorsprong.

Vreugde van korte duur
De vreugde was echter van korte duur voor Vriendenschaar, want ‘t Goy trok snel gelijk. Vlak voor rust zorgde een snelle aanval van Vriendenschaar voor de hernieuwde voorsprong. Ronan Hendriksen schoot beheerst de 1-2 binnen, wat een opsteker was voor de bezoekers voor de rust.

Vriendenschaar dominant
Na de pauze liet Vriendenschaar zien waarom zij op weg zijn naar promotie. De ploeg was dominant en breidde de voorsprong snel uit. Karim El Ghabzouri profiteerde van een rebound en tekende voor de 1-3. Kjell Van Kemseke vergrootte de marge met een kopbaldoelpunt uit een hoekschop, waardoor Vriendenschaar stevig in het zadel zat.

Tweede treffer
Jesper van Engen voegde zijn tweede treffer van de dag toe aan het scorebord na een fraaie combinatie met Jesse van Piggelen. Invaller Kevin Knossen maakte het feest compleet door de eindstand op 1-6 te bepalen. Met een spectaculair gemiddelde van vijf doelpunten per wedstrijd in de laatste vier duels lijkt Vriendenschaar hard op weg naar een plek in de nacompetitie, hoewel het kampioenschap ook een serieuze optie is.

Focus’07 verliest onnodig met 4-1 van koploper Zwaluwen Utrecht

UTRECHT • Na een verrassende thuisoverwinning op OSM’75 leek Focus’07 opgeleefd, maar op Sportpark Weltevreden in Utrecht werden de hoopvolle verwachtingen de grond in geboord door koploper Zwaluwen Utrecht. De wedstrijd begon met een veelbelovende eerste kans voor Focus’07 in de 5e minuut, waarbij het team verzorgd voetbal van achteruit liet zien. Helaas bleef dit het enige hoogtepunt van de eerste helft, met de voorste linie die niet effectief kon zijn.

In de 12e minuut werd de normaal gesproken solide verdediging van Focus’07 verrast door een diepe bal van Zwaluwen Utrecht, met Rik van den Berg die de score opende: 1-0 voor Zwaluwen. Van den Berg kreeg in de 20e minuut een uitstekende kans op 2-0, maar koos voor de verkeerde optie door de bal terug te leggen op een medespeler, wat resulteerde in een misser.

Aanvallend machteloos
Focus’07 was aanvallend machteloos in de eerste helft, waar Zwaluwen Utrecht overheerste. Het tweede doelpunt viel in de 37e minuut, wederom door Rik van den Berg. Hoewel Zwaluwen Utrecht de rust inging met een comfortabele 2-0 voorsprong, onderging Focus’07 in de rust tactische wijzigingen en een spelerswissel.

Hernieuwd Focus’07
In de tweede helft zagen we een hernieuwd Focus’07, nu in een 4-4-2 formatie. Christian van der Linden, terug van een schorsing, kwam in het veld voor de geblesseerde Yves Werkhoven. Deze zet van trainer Rudy Wetzel bracht meteen resultaat, waarbij Focus’07 vanaf het begin de overhand nam.

Kansen
Zwaluwen Utrecht werd teruggedrongen tot in hun eigen zestien, wat resulteerde in kansen voor Focus’07. In de 56e minuut scoorde Bas Zantinge eindelijk de aansluitingstreffer na een uitstekende rush en voorzet van Seppe Kraaij. Dit opende de weg voor een voortreffelijke tweede helft van Focus’07.

Strijden voor gelijkmaker
Hoewel Zwaluwen Utrecht nog enkele kansen kreeg om de voorsprong uit te breiden, bleef Focus’07 strijden voor een gelijkmaker. Helaas slaagden Raul Beck, Stijn Hollander en Bastiaan Zantinge er niet in om de uitstekende keeper Abdullah Dialo te verschalken. Uiteindelijk vergrootte Zwaluwen Utrecht de voorsprong tot 3-1 in de 85e minuut door een niet alerte reactie van de verdediging van Focus’07, waarbij Imad Ouald Chaib scoorde en de ontlading enorm was.

Prachtige pass
Met een prachtige pass van geweldenaar Anass el Ghannoutti scoorde Beau Houwert in de 92e minuut het vierde doelpunt voor Zwaluwen Utrecht, waarna het eindsignaal klonk. De wedstrijd eindigde met een teleurstellende 4-1 nederlaag voor Focus’07.

Twee helften
Al met al was het een verhaal van twee helften: een apathische eerste helft van Focus’07, gevolgd door een krachtige tweede helft die helaas niet werd beloond met doelpunten. Zwaluwen Utrecht verdiende de overwinning, terwijl Focus’07 nu nog drie punten nodig heeft om zich veilig te spelen.

SMVC FairPlay laat het afweten

DE KWAKEL • SMVC FairPlay leed opnieuw een nederlaag in een uitwedstrijd, dit keer tegen KDO in De Kwakel met een score van 2-1.

De spelers van FairPlay lieten het afweten en haalden niet het gebruikelijke niveau. Het slechte natuurveld weerhield FairPlay ervan om hun spel te spelen, doordat de bal onvoorspelbaar stuiterde. FairPlay kwam op achterstand (0-1), maar Samir Aamri trok de stand gelijk naar 1-1, wat tevens de ruststand was.

Winnende goal
Na de rust werd een doelpunt van Jamal Aamri (1-2) onterecht afgekeurd wegens vermeend buitenspel. In de 85e minuut scoorde KDO de winnende goal, waardoor de wedstrijd eindigde in een 2-1 nederlaag voor FairPlay. Ondanks nog een late kans, zat het geluk niet aan de zijde van FairPlay.

Dick Aanen

Redacteur van Het Kontakt-Culemborgse Courant (+ HK-West Betuwe en HK-Tiel)

IMG_8372
Culemborg kleurt oranje tijdens optocht met versierde fietsen met korte video's 27 apr, 16:11
• Bandleden van De Gang van Zaken met hun prijzen.
Juryprijs én publieksprijs voor De Gang van Zaken tijdens Parelfinale 2024 Nieuws 27 apr, 14:02
• Raquel Garcìa Hermida-van der Walle (r.) en D66-afdelingsvoorzitter Josefien Rooks.
D66-politica Raquel Garcia Hermida: 'Europese uitdagingen zijn opeenstapeling lokale uitdagingen' Nieuws 26 apr, 17:00
• Jaan van der Gun.
Zes koninklijke onderscheidingen tijdens lintjesregen 2024 Culemborg Nieuws 26 apr, 15:02
Afbeelding
Muurschildering van 'Graaf Egbert Sigaren' opgefrist Nieuws 26 apr, 07:00
• De hulpdiensten waren snel ter plaatse.
Voetganger aangereden door maaltijdbezorger in Culemborg Nieuws 25 apr, 20:13
Afbeelding
Op ontdekkingstocht? Gebruik de route app 'Struinen door de Verboden Kringen' Nieuws 25 apr, 15:00