• Bart va Aalst slaat over het blok van Thor.
• Bart va Aalst slaat over het blok van Thor. Foto: Frans Overdijk

Volleyballers shot pakken volle buit tegen Thor

Sport 753 keer gelezen

CULEMBORG • De volleyballers van Shot hebben zaterdag een overtuigende overwinning geboekt op Thor uit Bergambacht. Met 4-0 en een ruim verschil in setstanden werd in sporthal Interweij de tegenstander volledig overklast. Met deze overwinning heeft Shot zich definitief gehandhaafd in de tweede divisie, vijf wedstrijden voor het einde van de competitie. Shot bezet momenteel de vijfde plaats in de competitie.

In de eerste set ging de strijd aanvankelijk gelijk op, maar dat kwam met name door te lage servicedruk en te weinig overtuiging in de aanval van de zijde van Shot. Omdat Thor ook niet het allerbeste niveau liet zien, was het wedstrijdbeeld wat gezapig waarbij Shot aan het langste eind trok: 25-21. 

In de tweede set ging bij Shot de servicedruk omhoog en liet de tegenstander zich steeds vaker van de wijs brengen door dubieuze beslissingen van het arbitrale duo. Thor klaagde zichzelf daarmee volledig uit de wedstrijd en Shot kon zo vrij gemakkelijk met 25-19 de set binnenhalen.

Nieuwe krachten
Shot-coach John Kemp bracht in de derde set nieuwe krachten in. Hugo de Rooij maakte zijn opwachting op de spelverdeling en Henk-Jan van Doorn ging op de diagonaalpositie spelen, waar hij in de twee sets daarvoor als passer/loper had gespeeld. Met veel frivoliteit speelde Shot vervolgens de wedstrijd uit, waarbij door de grote voorsprong ook combinaties geprobeerd konden worden en er erg gevarieerd werd aangevallen.

Met 25-13 en 25-16 werd Thor weggeblazen en dropen de mannen uit Bergambacht teleurgesteld af. Vermoedelijk was de wedstrijd ook spannender geweest als de arbitrage geen negatieve hoofdrol gespeeld zou hebben, omdat zowel Shot als Thor veelvuldig appelleerden, vanwege de discutabele beslissingen.

Aanstaande donderdag speelt Shot alweer, dan komen de mannen van Taurus 2 uit Houten op bezoek. Taurus staat op de laatste plaats en is al zo goed als zeker gedegradeerd. De wedstrijd in sporthal Interweij. begint aanstaande donderdag om 20.30 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De winnaars van vorige editie wachten op hun opvolgers. Bouwdorp 2024 komt eraan!
Bouwdorp Culemborg 2024: laatste week van de zomervakantie Nieuws 17 uur geleden
Guitar Ray Nijenhuis
Blues in Gelderlandfabriek met Herbie Blues en Guitar Ray Nieuws 19 uur geleden
Afbeelding
Voertuig te water aan de Lange Aventuurseweg in Culemborg 112 22 apr, 15:26
• Rayan Dahri ontwijkt een tackle tegen Hertha.
Focus'07 vervalt in herhaling en laat tegen Hertha weer kostbare punten liggen Sport 22 apr, 05:58
Afbeelding
Personenauto rijdt tegen boom aan op de Rommersteeg in Culemborg 112 20 apr, 15:20
• De Gang van Zaken speelde zich in Geldermalsen overtuigend naar de finale.
Wie wint Parel van de Betuwe 2024? Nieuws 19 apr, 17:38
Afbeelding
Open dag nieuwe pand Hospice Nocturne Overig 19 apr, 17:27
KEC meets Dance
Kunst Educatie Culemborg treedt op met Dance Art Studio Nieuws 19 apr, 12:00