• Bart va Aalst slaat over het blok van Thor.
• Bart va Aalst slaat over het blok van Thor. Foto: Frans Overdijk

Volleyballers shot pakken volle buit tegen Thor

Sport 516 keer gelezen

CULEMBORG • De volleyballers van Shot hebben zaterdag een overtuigende overwinning geboekt op Thor uit Bergambacht. Met 4-0 en een ruim verschil in setstanden werd in sporthal Interweij de tegenstander volledig overklast. Met deze overwinning heeft Shot zich definitief gehandhaafd in de tweede divisie, vijf wedstrijden voor het einde van de competitie. Shot bezet momenteel de vijfde plaats in de competitie.

In de eerste set ging de strijd aanvankelijk gelijk op, maar dat kwam met name door te lage servicedruk en te weinig overtuiging in de aanval van de zijde van Shot. Omdat Thor ook niet het allerbeste niveau liet zien, was het wedstrijdbeeld wat gezapig waarbij Shot aan het langste eind trok: 25-21. 

In de tweede set ging bij Shot de servicedruk omhoog en liet de tegenstander zich steeds vaker van de wijs brengen door dubieuze beslissingen van het arbitrale duo. Thor klaagde zichzelf daarmee volledig uit de wedstrijd en Shot kon zo vrij gemakkelijk met 25-19 de set binnenhalen.

Nieuwe krachten
Shot-coach John Kemp bracht in de derde set nieuwe krachten in. Hugo de Rooij maakte zijn opwachting op de spelverdeling en Henk-Jan van Doorn ging op de diagonaalpositie spelen, waar hij in de twee sets daarvoor als passer/loper had gespeeld. Met veel frivoliteit speelde Shot vervolgens de wedstrijd uit, waarbij door de grote voorsprong ook combinaties geprobeerd konden worden en er erg gevarieerd werd aangevallen.

Met 25-13 en 25-16 werd Thor weggeblazen en dropen de mannen uit Bergambacht teleurgesteld af. Vermoedelijk was de wedstrijd ook spannender geweest als de arbitrage geen negatieve hoofdrol gespeeld zou hebben, omdat zowel Shot als Thor veelvuldig appelleerden, vanwege de discutabele beslissingen.

Aanstaande donderdag speelt Shot alweer, dan komen de mannen van Taurus 2 uit Houten op bezoek. Taurus staat op de laatste plaats en is al zo goed als zeker gedegradeerd. De wedstrijd in sporthal Interweij. begint aanstaande donderdag om 20.30 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Bekeravontuur voor Vriendenschaar-2 ten einde Sport 6 uur geleden
Afbeelding
Inloopspreekuur FNV elke donderdagavond Algemeen 7 uur geleden
Afbeelding
Sem vertelt in Gelderlandfabriek over zijn vorige leven als Britt Cultuur 10 uur geleden
Afbeelding
GroenLinks/PvdD: 'Weg met wegwerpluiers, gebruik wasbare luiers' Algemeen gisteren
Afbeelding
Agora Basics bakt appeltaarten voor bewoners Zorgcentrum Kulenborg Algemeen 22 mrt., 11:19
Afbeelding
Culemborg en Buren strijden tegen elkaar in het NK tegelwippen 2023 Algemeen 22 mrt., 11:11
Afbeelding
Internationaal jeugdtoernooi van Focus'07 en FC Utrecht Sport 22 mrt., 10:56
Afbeelding
Buurtbemiddeling ElkWelzijn steeds vaker ingeschakeld Algemeen 21 mrt., 12:21