• Lynn Kools heeft onlangs haar nieuwe single 'Warmth' uitgebracht.
• Lynn Kools heeft onlangs haar nieuwe single 'Warmth' uitgebracht. Foto: Eigen foto

Lynn Kools: ‘Ziggo Dome is mijn grote droom’

Nieuws 1.295 keer gelezen

CULEMBORG • Onlangs heeft Lynn Kools (negentien) haar nieuwe single ‘Warmth’ uitgebracht. Daarin zingt ze over een relatie die niet van twee kanten komt.

Zingen en het schrijven van liedjes is iets dat Lynn Kools het allerliefste doet. Gek is het daarom niet dat ze haar nieuwe single binnen een half uur had geschreven. 

Als ik liedjes van een aantal jaar terugluister, hoor ik een enorme vooruitgang

Als singer-songwriter is ze druk bezig om haar eigen stijl te ontdekken, maar ook om zichzelf te blijven. Dit leert ze allemaal op de Herman Brood Academie. Het uitbrengen van nieuwe liedjes, helpt daar ook bij. “Als ik liedjes van een aantal jaar terugluister, hoor ik een enorme vooruitgang. Daar ben ik trots op.”

Van kinderkoor naar soloartiest

Al vanaf haar achtste zingt Lynn. Het begon in een kinderkoor maar dit was niet het pad dat ze graag wilde bewandelen. “Ik besloot op zangles te gaan waar ik voornamelijk opera en musicalliedjes zong. Na een aantal jaar richtte ik me meer op pop en leerde ik mezelf begeleiden met een muziekinstrument.” 

Viral op Instagram

In die periode ging ze ook viral op Instagram. “In mijn filmpjes zong ik covers en speelde ik tegelijkertijd ukelele. Nadat ik doorbrak, besloot ik om mijn eigen liedjes te schrijven.”

Het is een eer dat ik hier mag studeren omdat ik enorm veel leer

Sinds vorig jaar studeert Lynn aan de Herman Brood Academie. “Het is een eer dat ik hier mag studeren omdat ik enorm veel leer. Ze focussen er vooral op hoe je jezelf straks in de industrie kunt gaan mengen dus je krijgt ook allerlei ondernemersvakken. Ondanks dat ik dat niet altijd even leuk vind – ik ben namelijk niet zo goed in rekenen – is het wel heel belangrijk en interessant.”

Inspiratie van klasgenoten

Daarnaast krijgt ze ook inspiratie van haar klasgenoten. “Hierdoor kan ik mijn eigen stijl verder ontwikkelen. Ik maak nu vooral veel singer-songwriter liedjes, maar als ik klasgenoten uptempo of indiepop hoor zingen, vind ik dat ook heel leuk om te horen.” 

Lynn is daardoor fan van allerlei soorten stijlen en daar wil ze graag iets mee doen. “Ik weet dat ik niet alle stijlen kan gebruiken, maar afwisselen tussen jazz, singer-songwriter en indiepop kan geen kwaad!”

Eigenlijk schrijf ik iedere dag wel!

Zowel voor school als voor haar eigen hobby, schrijft Lynn vaak liedjes. “Eigenlijk schrijf ik iedere dag wel! Ik haal er zoveel plezier uit en als ik hiermee bezig ben, zit ik helemaal in mijn eigen bubbel.” 

Nadat ze vorig jaar haar single ‘I love you’ uitbracht, lag niet veel later de single ‘Warmth’ al klaar. “Dit nieuwe liedje heb ik eigenlijk in een half uur geschreven”, lacht ze.

Alhoewel het een paar maanden duurde voordat ze dit nieuwe lied uitbracht, is hij inmiddels voor iedereen te beluisteren. 

“Het gaat erover dat je iemand in je leven hebt waar je erg veel van houdt, maar dat de liefde niet van twee kanten komt. Blijf je of ga je weg?” 

De single gaat niet alleen over een liefdesrelatie. “Ik heb namelijk nog nooit een relatie gehad dus weet ook niet hoe dat zou zijn. Maar ik ken dit gevoel wel in een vriendschapsrelatie.” Nadat het nummer af was, werd de muziek gekozen en maakte producer Rick Snel er één geheel van.

Positiviteit en dromen

De afgelopen tijd heeft Lynn veel positieve reacties ontvangen. “Mensen kunnen zich in het liedje herkennen en dat vind ik altijd heel bijzonder om te horen. Uiteindelijk is dat toch wel het doel waar ik voor ga dus het is fijn als dat lukt.” 

Daarnaast is Lynn ook trots op zichzelf. “Als ik mijn vorige liedjes terugluister, hoor ik dat ik ben gegroeid. En ik vind het fijn dat ik mijn eigen stijl aan het ontdekken ben zodat ik mezelf kan zijn.”

Ik ben momenteel aan het kijken of ik een band rondom mijn muziek kan maken

En of het volgende liedje ook al klaarligt? “Nog niet! Ik ben momenteel aan het kijken of ik een band rondom mijn muziek kan maken. Dat lijkt me namelijk ontzettend leuk.” 

En wat ze dan met die band wil bereiken, weet Lynn ook al. “Natuurlijk droom ik van Ziggo Dome maar het allerbelangrijkste is dat ik het rustig aanpak en langzaamaan naar boven bouw. Een muziekcarrière is moeilijk en onzeker maar ik pak dit risico met beide handen aan!” 

Benieuwd naar ‘Warmth’? Beluister het via alle muziekkanalen zoals Spotify.

Fleur van Eeuwijk

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De hulpdiensten waren snel ter plaatse.
Voetganger aangereden door maaltijdbezorger in Culemborg Nieuws 25 apr, 20:13
Afbeelding
Op ontdekkingstocht? Gebruik de route app 'Struinen door de Verboden Kringen' Nieuws 25 apr, 15:00
• Rick Snel bij de Grote of Barbakerk waar de vijfde editie van Music For The Universe wordt gehouden.
Een muzikale reis door het universum met Rick Snel in de Barbakerk Nieuws 25 apr, 12:00
• Foto uit 2022 ter illustratie. 
Onsteken bevrijdingsvuur door burgemeester Hans Beenakker en defile militaire voertuigen.
Liberation Routes in Rivierenland Nieuws 25 apr, 07:00
Afbeelding
Praatje met de buren: basis voor warme en gastvrije omgeving Nieuws 24 apr, 20:41
Afbeelding
Hondenpoep? Gemeente Culemborg vraagt om uw mening Nieuws 24 apr, 20:32
Afbeelding
Stadsspeld voor Rudy Span: vrijwilliger bij Hospice Nocturne Nieuws 24 apr, 17:34
Afbeelding
Koninklijke Onderscheiding voor Ronald Schouten Nieuws 24 apr, 17:00