• Heleen van Florestein ontvangt de oorkonde ‘Culemborgse zonnestraal’ van CU-raadslid Kees van der Zaag en voorzitter Dicky Nieuwenhuis
• Heleen van Florestein ontvangt de oorkonde ‘Culemborgse zonnestraal’ van CU-raadslid Kees van der Zaag en voorzitter Dicky Nieuwenhuis Foto: aangeleverd

ChristenUnie reikt Culemborgse zonnestralen uit

Nieuws 1.064 keer gelezen

CULEMBORG • ChristenUnie Culemborg reikte in de eerste week van de lente drie ‘Culemborgse zonnestralen’ uit aan Abdel Ayachi, Heleen van Florestein en Hans Dirkse. Ze ontvingen een oorkonde vanwege hun waardevolle bijdrage aan de stad. “Mensen zoals Abdel, Heleen en Hans brengen onze stad tot bloei”, reageert Kees van der Zaag, fractievoorzitter van CU-Culemborg. “Daarom verdienen ze een zonnestraal.” 

Met het uitreiken van de zogenaamde Culemborgse zonnestralen wil CU-Culemborg aandacht vragen voor Culemborgers die zich positief inzetten voor de stad en mensen om hen heen. De ‘zonnestralen’ werden genomineerd door mensen uit hun omgeving, een oproep op social media en de Culemborgse Courant.

Abdel Ayachi zet zich met veel passie in voor het Culemborgse voetbal. Met zijn eigen website en Facebookaccount ‘De Culemborgse Velden’ houdt hij voetbalminnend Culemborg op de hoogte van wedstrijden. “Jij hebt voetbal in Culemborg weer op de agenda gezet”, zei Van der Zaag bij de uitreiking. “Doordat De Culemborgse Velden over álle clubs gaat, speel je een samenbindende rol.”

Heleen van Florestein is coördinator van stichting Present. “Heleen zet zich met hart en ziel in voor kwetsbare Culemborgers”, vertelt KWC-docent Albert Jan Lourens die Heleen nomineerde. “Ze brengt prachtige initiatieven tot stand. Zo brengt ze bijvoorbeeld jongeren in contact met ouderen in Culemborg, in samenwerking met het KWC.” 

Hans Dirkse werkt in de kringloopwinkel, bezoekt ouderen en is mantelzorger, helpt mensen met belastingaangiftes, verricht reparaties en is vrijwilliger in de kerk. “Hij laat zich nergens op voorstaan, en je kunt altijd op hem rekenen”, zo luidden de nominaties.

“Abdel, Heleen en Hans brengen ieder op hun manier licht in onze stad”, zegt Van der Zaag. “Ze doen het niet om aandacht te vragen, maar omdat ze het belangrijk én leuk vinden. CU-Culemborg zet hen op deze wijze graag in het zonnetje.” 

Dick Aanen

Redacteur van Het Kontakt-Culemborgse Courant (+ HK-West Betuwe en HK-Tiel)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Muurschildering van 'Graaf Egbert Sigaren' opgefrist Nieuws 26 apr, 07:00
• De hulpdiensten waren snel ter plaatse.
Voetganger aangereden door maaltijdbezorger in Culemborg Nieuws 25 apr, 20:13
Afbeelding
Op ontdekkingstocht? Gebruik de route app 'Struinen door de Verboden Kringen' Nieuws 25 apr, 15:00
• Rick Snel bij de Grote of Barbakerk waar de vijfde editie van Music For The Universe wordt gehouden.
Een muzikale reis door het universum met Rick Snel in de Barbakerk Nieuws 25 apr, 12:00
• Foto uit 2022 ter illustratie. 
Onsteken bevrijdingsvuur door burgemeester Hans Beenakker en defile militaire voertuigen.
Liberation Routes in Rivierenland Nieuws 25 apr, 07:00
Afbeelding
Praatje met de buren: basis voor warme en gastvrije omgeving Nieuws 24 apr, 20:41
Afbeelding
Hondenpoep? Gemeente Culemborg vraagt om uw mening Nieuws 24 apr, 20:32
Afbeelding
Stadsspeld voor Rudy Span: vrijwilliger bij Hospice Nocturne Nieuws 24 apr, 17:34