• Het Lekstad Orkest
• Het Lekstad Orkest (Foto: aangeleverd)

Lekstad Orkest in Grote of Barbarakerk

  •   keer gelezen   Cultuur

CULEMBORG • Culemborg is sinds een jaar een opmerkelijk en inspirerend ensemble rijker. Het Lekstad Orkest heeft inmiddels 31 leden en is daarmee een volwaardig blaasorkest. Alle benodigde instrumenten zijn aanwezig en worden bespeeld door een uiterst gevarieerd gezelschap. Op woensdag 11 mei zijn ze vanaf 14:00 uur te beluisteren in de Grote of Barbarakerk. 


“Neem alleen de leeftijd: het jongste orkestlid is net twintig, het oudste dik over de negentig”, zegt Rieks Hoogenkamp van de Roos van Culemborg. “Met recht een veelkleurig orkest.”

Henk Houben staat er voor: een enthousiaste dirigent met veel ervaring bij verschillende orkesten. Ook het muziekkorps Concordia staat onder zijn leiding. Het repertoire voor het concert is afwisselend: van licht klassiek tot populair. Gerschwin Special, The Young Amadeus, Jesus Christ Superstar en Jamaican Folk Suite zijn enkele nummers van het veelbelovende programma.

De entree is gratis, maar: de hoed gaat rond. Oefenmiddag: elke woensdag 14.30-16.30 uur in het gebouw van Concordia, Westersingel 88.

Dick Aanen
Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.
Volg @DickAanen op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten