Afbeelding
Foto: Tabitha den Hartog

Eerste officiële balletexamens bij dansschool Dance Art Studios

Algemeen 1.877 keer gelezen

CULEMBORG • Een plié, relevé of pirouette: de leerlingen van dansschool Dance Art Studios draaien hun hand er niet voor om. Op zondag 20 november namen zij deel aan de eerste officiële balletexamens van de Culemborgse dansschool. De deelnemers – allemaal tussen de vier en veertien jaar – werkten de afgelopen maanden toe naar de examens, die werden afgenomen volgens de methode van de wereldwijd erkende Royal Academy of Dance (RAD). 

Na een proefexamen op zaterdag, waarbij ook ouders en andere familieleden welkom waren, was het zondag tijd voor het echte werk. De leerlingen werden beoordeeld op verschillende aspecten, zoals techniek, flexibiliteit en een mooie ballethouding. Voor elk onderdeel waren punten te verdienen en de geslaagden keerden huiswaarts met een heus balletdiploma op zak.

Ballet op hoog niveau 
De Royal Academy of Dance werd opgericht in 1920 en is een van ’s werelds meest invloedrijke dansopleidingen. De methode gaat uit van de eigen fysiek van dansers; zij leren de ballettechniek aan de hand van hoe hun lichaam gemaakt is.

Selina Koopman, oprichtster en eigenaresse van Dance Art Studios, is geregistreerd docent van de Royal Academy of Dance en gecertificeerd docent Progressing Ballet Technique: “De RAD-examens staan bekend om hun hoge niveau en kwaliteit. Elk jaar neemt bijna een kwart miljoen dansers wereldwijd deel aan de examens. In Nederland zijn er weinig dansscholen die werken volgens de RAD-methode. Daarom is het uniek dat we deze examens kunnen aanbieden vanuit Dance Art Studios. Wie start met de RAD-methode kan uiteindelijk doorstromen naar een dansacademie en op professioneel niveau met klassiek ballet aan de slag.”


Tabitha den Hartog

Klassiek ballet op de kaart zetten 
Met de examens volgens de RAD-methode hoopt Selina klassiek ballet meer op de kaart te zetten. “Ik wil heel Culemborg en omstreken kennis laten maken met klassieke muziek en de prachtige sierlijke bewegingen van ballet. Het is een danssoort geschikt voor jong en oud. Zo helpt het bij het ontwikkelen van (fijne) motoriek, conditie en flexibiliteit. Maar ballet is ook goed voor je zelfvertrouwen en concentratievermogen.”

Over Dance Art Studios
Dance Art Studios is gevestigd in Sporthal Parijsch en biedt danslessen voor alle dansniveaus en leeftijden, van peuter tot 50+. In de lessen staan talentontwikkeling, het verbeteren van danstechniek en werken aan gezondheid en conditie centraal. Het team van Dance Art Studios bestaat uit oprichtster, eigenaresse en docente Selina Koopman en de docenten Hernan, Marthe en Robin. Kijk voor meer informatie op www.danceartstudios.n

Dick Aanen

Redacteur van Het Kontakt-Culemborgse Courant (+ HK-West Betuwe en HK-Tiel)

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Waterberging aan de Costerweg
40.000 tegels gewipt op Bedrijventerrein Pavijen Nieuws 9 mei, 12:00
• Foto ter illustratie.
Het geld uit de pot 'Samenvergroenen' is op Nieuws 9 mei, 07:00
Afbeelding
Burenruzie aan de Wilhelmina Druckerweg in Culemborg Nieuws 8 mei, 21:35
• Carolien Weerstand bij haar kunstenaar op de jeugdafdeling bij de bibliotheek.
Blokken beschilderd voor kunstwerk tijdens Kinderboekenbal Nieuws 8 mei, 15:00
• Bestuurslid van de Stichting Leergeld West Betuwe Anne van Opijnen ontvangt uit handen van de penningmeester van de Soroptimisten de cheque. Zij worden omringd door mede-Soropti.
Cheque voor Stichting Leergeld Westbetuwe Nieuws 8 mei, 12:00
Afbeelding
GroenLinks: Steeds meer inwoners met geldzorgen worden geholpen Nieuws 8 mei, 07:00
Afbeelding
Kom jij ook naar de Techniekdag in Rivierenland? Ingezonden mededeling 7 mei, 20:27
• Wethouder Monique Bettink van de gemeente Buren onthulde de bijzondere wegwijzer 'Vector Point'.
Toespraken en doedelzakmuziek bij lancering Liberationroutes Rivierenland met filmpje en fotoserie 7 mei, 17:00