Afbeelding
Foto: aangeleverd

Gevarieerd aanbod op Culemborgse Seniorenbeurs

Algemeen 1.051 keer gelezen

CULEMBORG • Op zaterdag 8 oktober wordt in de Grote of Barbarakerk een Seniorenbeurs gehouden. Het aanbod op de beurs is uitgebreid en gevarieerd.

De opzet is gezellig en informatief met veel ruimte voor ontmoeting. De beurs is bestemd voor 60-plussers, de toegang is gratis. De dag wordt georganiseerd door het Senioren Collectief Culemborg en de KBO-PCOB met ondersteuning van ElkWelzijn. 

Markt
Er is een informatiemarkt waar meer dan 35 organisaties zich presenteren. Allemaal organisaties die voor ouderen interessant kunnen zijn. Informatie wordt gegeven via stands en presentaties over bijvoorbeeld ontmoeting, tijdsbestedingsmogelijkheden, mobiliteit en vrijwilligerswerk. Ook worden er leuke spulletjes verkocht door een aantal Culemborgse organisaties, zoals de Wereldwinkel.

Daarnaast is er bijvoorbeeld ook een kraam van de Formulierenbrigade samen met Schuldhulpverlening over aanvragen van de energietoeslag. Veel senioren hebben hier vragen over. OV-ambassadeurs geven informatie over reizen met de bus en de trein.
Maar ook de Natuur en Vogelwacht Culemborg is van de partij. Kortom veel diversiteit. 

Het nieuwe fietsen
Veilig Verkeer Nederland (VVN) geeft om 10.15 uur en om 13.00 uur een positieve, gezellige workshop over “het nieuwe fietsen”.
Een VVN-expert begeleidt de workshop aan de hand van foto’s filmpjes en stellingen. Aan bod komt onder andere omgaan met medeweggebruikers, invloed van ouder worden op vitaliteit en deelname aan het verkeer en kennis van de e-bike.

Vooraf aanmelden is voor deze bijeenkomsten noodzakelijk. Dat kan bij Hennie Smidt, email: henniesmidt@gmail.com; telefoon: 0345-51 50 13.

Op de markt staat een rijwielspecialist, met informatie over fietshelmen, fietsspiegels, telefoonhouders etc.

Optreden
Een gezellig onderdeel van de beurs is het optreden van Culemborgse Havenkoor “Deining” Om 14.00 uur zingt het koor Nederlandse en Engelse liedjes, waar water in voorkomt. Hun repertoire is groot. Van John Denver, Carpenters, BZN tot de Havenzangers, Jan Smit en Guus Meeuwis. 

Seniorenplein
De hele dag door is het Seniorenplein geopend, een soort café zonder pretenties, lichtvoetig en losjes. Bedoeld om uit te rusten, wat te eten en te drinken, om mensen te ontmoeten en voor onverwachte genoeglijke gesprekjes. Tijdens deze editie van de Seniorenbeurs kan er op het plein ook nog wat creatiefs gedaan worden onder leiding van Nelly Abdulaeva. 

De Seniorenbeurs duurt van 10:00 tot 15:00 uur.

Dick Aanen

Redacteur van Het Kontakt-Culemborgse Courant (+ HK-West Betuwe en HK-Tiel)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Wethouder Bijvoet moet zonnepaneel-huiswerk overdoen Algemeen 7 uur geleden
Afbeelding
Verwenochtend voor vrouwen met borstkanker in het Toon Hermans Huis Algemeen 7 uur geleden
Afbeelding
GroenLinks reikt het Groene Lintje 2022 uit Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Lions zamelen vreemd geld in Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
College: ‘Liever één ding goed doen, dan drie dingen half’ Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Automobiliste raakt stenen gevel Albert Heijn bij inparkeren Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Burgemeester Gerdo van Grootheest komt graag in aanmerking voor herbenoeming Algemeen 29 sep, 09:40
Afbeelding
Coalitie Culemborg: ‘Een prachtige historische binnenstad en energieneutraal. Het kan allebei’ Algemeen 28 sep, 20:16