Kristel heeft ook een droom, zij wil stewardess worden
Kristel heeft ook een droom, zij wil stewardess worden (Foto: Henriett Somlai)

Re:power zet jongeren aan voor de volgende stap

  •   keer gelezen

CULEMBORG •  Inspiratie en motivatieboost in tijden na coronamaatregelen. Jongeren hebben een moeilijke periode achter de rug. Eenzaamheid en gebrek aan motivatie zijn onderwerpen van de laatste tijd. Tussen het 14de en 18de levensjaar ontwikkel je je het meest in sociale contacten, in het samen doen en ervaren. Dat hebben veel jongeren moeten missen tijdens de pandemie. Om nieuwe energie naar leerlingen en studenten te brengen, gaf de Gemeente Culemborg Hub Rivierenland een opdracht om jongeren te inspireren om weer energie en plezier te krijgen en een positieve blik op de toekomst. Zo is het concept RE:POWER ontstaan waarbij een klein projectteam aan de slag ging met dromen van jongeren. Wat willen ze? Wanneer gaan ze aan?


Begin maart stond de caravan van RE:POWER op het schoolplein van ORS Lek en Linge, KWC Culemborg en ROC Rivor. Daarin konden leerlingen aangeven of ze mee willen doen aan een van de ‘gerechten’ op de menukaart. Dat kon zijn een ‘Bouw je droom sessie’ waarin op een creatieve manier gesprekken ontstaan over je toekomstdromen, of het pimpen van een caravan. Programma’s voor doeners en denkers dus. Bijna dertig jongeren hebben zich ingeschreven met uiteenlopende wensen. Soms was een koppeling naar een bijbaantje voldoende en andere keren waren meerdere contactmomenten nodig om dat ene zetje te geven wat nodig was om een nieuwe stap te zetten.

Blik op de toekomst

Kristel heeft ook een droom. Ze ziet zich als stewardess van de KLM. Tessa Volkers - één van de coaches van het RE:POWER team - dacht: daar kunnen we wat mee doen. Ze regelde de kleding voor een fotoshoot, waarin Kristel alvast in de toekomst kan kijken. En die droom gaat verder, want Kristel heeft zich ingeschreven voor ‘Leiding gevend Travel en Hospitality’ in Nijmegen. “Ik ga deze opleiding eerst als voorbereiding op een baan als stewardess doen, omdat ik eerst meer van de reiswereld wil weten en zien.” De foto van haar met KLM-pak aan schittert binnenkort op haar nachtkastje als herinnering aan haar droom. 

www.hubrivierenland.nl

Diana Kervel
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten