Foto: stockfoto

Regio Gelderland-Zuid vangt ruim 1230 Oekraïense vluchtelingen op

  •   keer gelezen

GELDERLAND-ZUID • Ruim 1.230 Oekraïense vluchtelingen worden op dit moment opgevangen in de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid (VRGZ). De drie locaties voor crisisnoodopvang en 18 locaties voor langdurige noodopvang bieden in totaal ruimte voor ruim 2.140 vluchtelingen. 


De komende weken komen hier nog bijna 1.500 opvangplekken op 25 locaties bij waardoor binnenkort 3.640 vluchtelingen in Gelderland-Zuid opgevangen kunnen worden. De crisisnoodopvanglocaties in Aalst, Beuningen en Nijmegen (goed voor 950 plekken) worden de komende weken afgebouwd. In plaats hiervan wordt er een ‘HUB’ ingericht voor de eerste opvang van vluchtelingen en zijn er locaties aangewezen die bij grotere vraag snel ingericht kunnen worden als crisisnoodopvang.

Toename noodopvanglocaties in de regio
Het aantal opvangplekken voor langdurigere opvang voor Oekraïense vluchtelingen is uitgebreid met locaties in Beesd, Buurmalsen, Wijchen, Tiel en Geldermalsen. Dit betekent dat er nu noodopvang beschikbaar is in Groesbeek, Leuth, Nijmegen, Overasselt, Tiel, Kerkdriel, Meteren, Herwijnen, Kesteren, Beesd, Buurmalsen, Wijchen en Geldermalsen. In totaal zijn dit 18 locaties en neemt dit aantal binnenkort toe met nog eens 25 locaties.

Dick Aanen
Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.
Volg @DickAanen op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten