<p>&bull; Foto ter illustratie.&nbsp;</p>

• Foto ter illustratie. 

(Foto: Marijke Verhoef)

Culemborg van Nu en GroenLInks willen duidelijkheid over ‘haakse’ parkeerplaatsen Het Jach

  •   keer gelezen

CULEMBORG • Culemborg van Nu en GroenLinks hebben de signalen van de Fietsersbond gehoord dat het nieuwe ontwerp van Het Jach niet veilig is voor fietsers. Dan gaat het over de twaalf haakse parkeervakken die zijn ingetekend in het ontwerp. 


Automobilisten die achteruit rijden om de parkeerplaats te verlaten hebben volgens de Fietsersbond te weinig zicht op fietsers en voetgangers. De aanpassing van Het Jach komt voort uit de wens van inwoners, ondernemers en de gemeente voor het vergroenen en het klimaatbestendiger en daarmee ook verblijfsvriendelijker maken van de binnenstad.

Raadsleden Willijan Walhout (CvN) en Tim de Kroon (GL) vragen aan het college of het aantal van twaalf parkeerplaatsen ook omlaag zou kunnen, en of er plannen zijn voor het realiseren van meer deelmobiliteit voor bewoners van de binnenstad, waardoor een groter deel van de parkeermogelijkheden in de binnenstad beschikbaar is voor bezoekers en ruimte oplevert.

Ook vragen ze of het college de mening van de Fietsersbond deelt, dat haaks parkeren op deze route als onveilig kan worden gezien. En of is overwogen om (een deel van) de parkeergelegenheid naar een andere locatie in de binnenstad te verplaatsen.

Dick Aanen
Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.
Volg @DickAanen op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten