• Op de foto: voorgrond v.l.n.r. Joost Hansum, Teun van der Meer, Ahmed Salama, Peter Bos, Johan van der Waal, Monica Wichgers, Willijan Walhout, Tom Bronk, Michiel Lodewijks en Huub van Oorschot. Daarachter (vanaf links): Eveline Maas, Bart Elsten, Henk Wichgers, Souad Laouhi, Jan Schmaal, John van Empel, John van der Meer, marjolein Salari, Ronald Meijdam, Renée Krugers Dagneaux, Abid Elidrissi en Sef Severens.
• Op de foto: voorgrond v.l.n.r. Joost Hansum, Teun van der Meer, Ahmed Salama, Peter Bos, Johan van der Waal, Monica Wichgers, Willijan Walhout, Tom Bronk, Michiel Lodewijks en Huub van Oorschot. Daarachter (vanaf links): Eveline Maas, Bart Elsten, Henk Wichgers, Souad Laouhi, Jan Schmaal, John van Empel, John van der Meer, marjolein Salari, Ronald Meijdam, Renée Krugers Dagneaux, Abid Elidrissi en Sef Severens. Foto: Aangeleverd

Opvallende gezichten op kieslijst Culemborg van Nu

Algemeen Culemborg Kiest 3.274 keer gelezen

CULEMBORG • Bij de kieslijst van Culemborg van Nu is zowel gekeken naar diversiteit als naar kandidaten die Culemborg vooruit kunnen helpen.

Trots vertelt de huidige wethouder en lijsttrekker van CVN Monica Wichgers: “We hebben een prachtige lijst, waar ik enorm blij mee ben. Er is veel kennis en ervaring aanwezig bij onze kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen straks in maart.” 

Nummer twee op de lijst, Johan van der Waal vult aan: “Er staan veel Culemborgers op die nu al veel voor Culemborg betekenen. Bestuurders en vrijwilligers die zich al jaren belangeloos inzetten voor Culemborg en die weten wat er in onze stad speelt. Wij wonen tenslotte hier en niet in Den Haag.”

Mooie mix
De jongste kandidaat op de CVN lijst is 21 jaar en de meest ervaren senior op de lijst is 81 jaar. De kandidaten komen uit alle wijken van de stad en ook hun professie, kennis en ervaring is enorm divers. Zo zijn ze werkzaam in o.a. het sociaal domein, de overheid, evenementenbranche, ICT en als directeur, coach, chauffeur of ondernemer. Johan vult aan: “Ook mooi dat kandidaten op de lijst organisator zijn van twee grote evenementen in onze stad.” Monica: “Onze kandidaten willen vooral verbinden. De ene verbindt mensen door sport - voetbal, zeilen, zwemmen -, de ander door het organiseren van bijeenkomsten of evenementen. Het zijn zowel oude als nieuwe Culemborgers.”

Er is volgens Wichgers voldoende kennis en ervaring in de politiek, om ideeën en signalen uit de samenleving daadwerkelijk voor elkaar te boksen in de vaak zo lastige politieke arena? “Een aantal kandidaten heeft ervaring als raads- of commissielid’ laat Monica vol overgave weten. Johan vult aan: ‘En wij hebben maar liefst drie kandidaten met ervaring als wethouder. Dus ja, deze lijst is zeker in staat om ook politieke resultaten te boeken.”

‘Aan de slag’
Monica: “Wij willen nu aan de slag voor het Culemborg van straks. Een stad waar het prettig wonen, werken en leven is. Waar winkels bestaansrecht hebben, er voldoende passende en betaalbare woningen zijn, zodat ook de volgende generaties onze stad niet hoeven te verlaten.” Johan van de Waal:  ”Er zijn veel belangrijke issues die de komende jaren op ons afkomen en juist daarom is het zo belangrijk dat we kennis en ervaring in huis hebben om hier de juiste keuzes in te maken.” Monica: “Maar dat kan alleen in samenwerking. Samenwerking met andere partijen, verenigingen en (cultuur)organisaties in de stad. Maar vooral met de inwoners van Culemborg zelf. Culemborg van straks begint bij het Culemborg van Nu.”

Christine Kieviet

Redactiecoördinator van Het Kontakt West Betuwe, Het Kontakt Tiel en Het Kontakt Culemborgse Courant

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
GroenLinks: Steeds meer inwoners met geldzorgen worden geholpen Nieuws 15 uur geleden
Afbeelding
Kom jij ook naar de Techniekdag in Rivierenland? Ingezonden mededeling 7 mei, 20:27
• Wethouder Monique Bettink van de gemeente Buren onthulde de bijzondere wegwijzer 'Vector Point'.
Toespraken en doedelzakmuziek bij lancering Liberationroutes Rivierenland met filmpje en fotoserie 7 mei, 17:00
• Foto ter illustratie.
Fietsen: Fortenroute begint in Culemborg Nieuws 7 mei, 15:00
Afbeelding
ElkWelzijn richt zich op het begeleiden van stagiaires Nieuws 7 mei, 12:00
Afbeelding
Windpeluw van molen Johanna bij Bolderburen is geplaatst Nieuws 7 mei, 07:00
Afbeelding
Pim Daniel Uriot van Voorwaarts is opnieuw de plaaggeest van Focus'07 Sport 6 mei, 15:26
• Ronan Hendriksen van Vriendeschaar in duel met Yvan Ruvakuki van OSM' 75.
CVV Vriendenschaar laat dure punten liggen Sport 6 mei, 15:24