Maaike Wigboldus van Kerk in Actie ontvangt de cheque uit handen van Henk Stokking, voorzitter van de werkgroep Wees warmhartig
Maaike Wigboldus van Kerk in Actie ontvangt de cheque uit handen van Henk Stokking, voorzitter van de werkgroep Wees warmhartig (Foto: PKN Culemborg / Wim de Bruijne)

Protestantse gemeente haalt ruim 10.000 euro op

  •   keer gelezen

CULEMBORG • Tijdens een ‘Groene’ kerkdienst die in het teken van duurzaamheid stond werd op zondag 14 november de actie Wees warmhartig afgesloten. 


Dat gebeurde door een cheque te overhandigen. Daarop stond de opbrengst van de actie die de kerk in mei startte. Gemeenteleden namen het initiatief om aandacht te vragen voor de problemen door corona in ontwikkelingslanden. Met diverse acties - een sponsorwandeling, verkoop van taarten, een veiling en het inleveren van flessen - en veel giften van gemeenteleden werd het prachtige bedrag van € 10.641 opgehaald. 

Het bedrag gaat naar Kerk in Actie, de hulporganisatie van de Protestantse Kerk. Zij ondersteunen wereldwijd vooral die mensen die hard geraakt zijn door de coronapandemie.  

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten