Foto: Lilian van Rooij

Kookgilden: Historisch koken met een eigentijdse twist

  •   keer gelezen

CULEMBORG • Altijd willen weten hoe dat heerlijke, heldere bier ontstaat? Nieuwsgierig naar de reis die het brood maakt, naar verrassende gerechten met bonen of het geheim van een smaakvolle kaas? 


Vanaf 23 oktober kunnen kook liefhebbers aan de slag in een van de vier Kookgilden in het Elisabeth Weeshuis Museum.

Met de Kookgilden Brood, Borrel, Zuivel en Groenten gaan deelnemers vanuit de oude Weeshuiskeuken op ontdekkingsreis. Culinair historica Manon Henzen van historisch kookatelier eet!verleden neemt je mee door de geschiedenis van de voedingsmiddelen. Leonieke Terlouw, directeur van het Elisabeth Weeshuis Museum, vertelt je alles over het leven en het eten van de weeskinderen.

Samen – en zelf thuis – gaan de deelnemers koken, fermenteren en experimenteren met de smaken van toen. Met een, hopelijk, mooie mix aan smaken en culturen worden er nieuwe recepten ontwikkeld die passen in een hedendaagse, diverse keuken.

De Kookgilden zijn onderdeel van het themajaar Genoeg voor een heel weeshuis! in het Elisabeth Weeshuis Museum. Een jaar vol leuke, lekkere en leerzame activiteiten. Meld je gauw aan en maak kans op een plekje in jouw favoriete Kookgilde: Brood, Borrel, Zuivel of Groenten. Deelname is gratis. Meer informatie en aanmelden: www.weeshuismuseum.nl/kookgilden

Christine Kieviet
Redactiecoördinator van Het Kontakt West Betuwe, Het Kontakt Tiel en Het Kontakt Culemborgse Courant
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten