<p>De vicevoorzitter is blij dat de spirit er nog gewoon in zit bij de bouwers en plakkers.</p>

De vicevoorzitter is blij dat de spirit er nog gewoon in zit bij de bouwers en plakkers.

(Foto: Arno voor de Poorte)

Corsoclub Culemborg komt naar je toe

  •   keer gelezen

CULEMBORG • Vice Voorzitter Richard Janssen (72) loopt regelend en coördinerend zijn rondjes rondom de met vogels versierde boom. “We gaan de boer op met deze boom.” Het thema van dit jaar is: ‘Zo vrij als een vogeltje’


Richard vertelt dat het het Fruitcorso in Tiel voor het tweede jaar op rij afgeblazen is. “In het voorjaar was er even hoop op dat het Fruitcorso doorgang zou vinden. Die is echter ijdel gebleken. We waren al wel bezig met een nieuwe wagen. Vandaar dat we ervoor hebben gekozen om op het onderstel een boom met vogels te maken.” 

Met deze bevogelde boom gaat de Corsoclub Culemborg een tour door de Lekstad maken. Tijdens Open Monumentendag op 11 september heeft de boom op de Markt in Culemborg gestaan. “Op dinsdag 14 september staan we met onze corsosculptuur ’s ochtends op de weekmarkt en ’s middags op het Chopinplein bij de COOP,” somt Richard op.  ”Traditiegetrouw zullen we op woensdag op het Koopmansgildeplein staan bij de Plus. Dus we verwachten overal veel bekijks.” 

Om de doorlopende kosten te kunnen blijven betalen neemt Corsoclub Culemborg de vrijheid om te collecteren. “We houden een collecte omdat onze financiële positie nijpend begint te worden,” uit Richard zijn zorgen. “Onze vaste kosten lopen gewoon door. En we moeten het gereedschap onderhouden. Dat zorgt ervoor dat er meer uitgaat dan er binnenkomt. We zouden wat dat betreft liever naar een situatie gaan waarin we weer wat meer vet op onze botten hebben. Gelukkig hebben we twee grote sponsors en een aantal kleinere van wie we altijd op aan kunnen.”

Op corsozaterdag, 18 september, houdt Stichting 4-Stromenland net als vorig jaar de Corso Club Quiz. “We doen als Corsoclub Culemborg weer gezellig mee. Iedereen is welkom vanaf 15.30 uur. De quiz begint om 16.00 uur en duurt, inclusief pauze, ongeveer anderhalf uur.” 

Na de quiz is er gelegenheid om nog even bij te praten onder het genot van een hapje en een drankje. Wie op die zaterdag aanwezig wil zijn bij de Corso Club Quiz mag zich uiterlijk 15 september melden bij iemand van het bestuur. “En dan is het nog niet gedaan met de corsoactiviteiten dit jaar,” zegt Richard enthousiast. 

“Op zaterdag 25 september en zondag 26 staan we als Corsoclub Culemborg met een kraampje op de Culemborgse Uitmarkt in de Grote of Barbarakerk. Daar kunnen we onze club promoten en wellicht nog wat mensen enthousiast maken om volgend jaar gezellig met ons mee te plakken en te bouwen.”

In de hal van Corsoclub Culemborg zitten plakkers en plaksters geconcentreerd te werken aan de alternatieve versie van hun corsowagen.

Arno Voor de Poorte

Arno voor de Poorte
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten