• Jaffar Ahmidout (Vriendenschaar) probeert een voorzet te blokken.
• Jaffar Ahmidout (Vriendenschaar) probeert een voorzet te blokken. Foto: Serge Sanramat

CVV Vriendenschaar wint Lekderby, koestert stille hoop op promotie

Sport 1.334 keer gelezen

CULEMBORG • CVV Vriendenschaar won zaterdag op Sportpark Terweijde met 3-0 van het jeugdige Brederodes, dat door talrijke afwezigen met een onervaren elftal het veld betrad. Voor Brederodes rest nu de zorg om zich te handhaven in de vierde klasse, terwijl Vriendenschaar ongeslagen aan de leiding gaat in de derde periode en serieus meedoet om het kampioenschap.

De wedstrijd begon rommelig met slordig spel van beide kanten, maar Vriendenschaar kreeg al snel kansen. In de 9e minuut had Vincent Zuurmond een uitstekende kans om zijn team op voorsprong te zetten, maar zijn schot ging naast het doel van Brederodes. Jesper van Engen miste ook een kans in de 17e minuut toen zijn poging over het doel zeilde.

Ban gebroken
Vriendenschaar slaagde erin om in de 42e minuut de ban te breken. Na een vlotte combinatie tussen Zuurmond en Karim El Ghabzouri, schoot Jesper van Engen beheerst raak en bracht de stand op 1-0. Dit was een meer dan verdiende voorsprong voor Vriendenschaar, dat de eerste helft domineerde zonder veel tegenstand te ondervinden van een zwak spelend Brederodes.

Hoger tempo
Na de rust verhoogde het team van Jordy Waroux duidelijk het tempo en dwong Brederodes vooral tot verdedigen. In de 58e minuut verdubbelde Vriendenschaar de voorsprong naar 2-0. Jesper van Engen gaf een mooie voorzet op Jesse van Piggelen die de bal in het net schoot voor zijn elfde goal van het seizoen. Vriendenschaar bleef oppermachtig gedurende de tweede helft en in de 67e minuut kreeg Ronan Hendriksen, die zijn directe tegenstander op rechts steeds het nakijken gaf, nog een goede kans maar bekroonde zijn goede spel niet met een doelpunt.

Comfortabele overwinning
Uiteindelijk behaalde Vriendenschaar een comfortabele 3-0 overwinning, met de laatste goal op naam van de uitblinker van de middag met twe goals en één assist, Jesper van Engen. Het gaat goed met de de Culemborgse vierdeklasser. De ploeg moet echter nog wel wedstrijden winnen tegen sterkere tegenstanders zoals Zwaluwen Utrecht, OSM en Voorwaarts om daadwerkelijk promotie af te dwingen.

Uitwedstrijd tegen ‘t Goy
Komende zaterdag staat een uitwedstrijd tegen het lastige ‘t Goy op het programma. Gezien de huidige vorm hoeft ‘t Goy geen problemen op te leveren. De fans kunnen reikhalzend uitkijken naar wat er komen gaat in dit veelbelovende seizoen voor Vriendenschaar met 4 laatste wedstrijden op het programma: Zwaluwen Utrecht, OSM’75, Voorwaarts en Hertha.

Abdel Al Ayachi,
De Culemborgse Velden

Focus’07 toont wederom zijn kracht als reuzendoder

CULEMBORG • Tegen de hooggeplaatste OSM’75 uit Maarssenbroek, een geduchte tegenstander op weg naar mogelijke promotie, bleek Focus’07 een harde noot om te kraken.

De wedstrijd begon met een sterke start van OSM’75, maar de solide verdediging van Focus’07, geleid door de uitblinkende keeper Thimo Derks en het centrale duo Matti de Gram en Rens Copier, hield stand.

Blessures
De vleugelverdedigers Lucas Beck en Youri Baars gaven geen centimeter weg. In de 10e minuut resulteerde een voorzet van Bastiaan Zantinge in een botsing tussen de keeper van OSM’75 en een verdediger, wat beiden met blessures dwong het veld te verlaten.

Kansen
Ondanks deze tegenslag creëerde OSM’75 kansen, maar Thimo Derks hield zijn doel schoon. Focus’07 bleef geduldig opbouwen en kreeg kansen via Zantinge en Raul Beck. Het was echter OSM’75 die als eerste scoorde, tegen de verhouding in, met een doelpunt in de 37e minuut.

Gerechtigheid
Na rust kwam gerechtigheid. Raul scoorde uit een hoekschop van Seppe Kraaij, waarna Tim van Zanten als invaller meteen impact had. Hij legde af op Zantinge voor de 2-1. In de 87e minuut besliste Tim van Zanten met een goal de wedstrijd, op subliem aangeven van Rayan Dahri 3-1.

Gat
Deze belangrijke overwinning betekent dat Focus’07 nu een gat van 9 punten heeft geslagen voor handhaving, met nog 6 wedstrijden te gaan. Het jonge team van Focus’07 hoopt stiekem op meer succes, met de volgende uitdaging tegen Zwaluwen Utrecht in het vooruitzicht.

Abdel Al Ayachi

Broers Oukhaiar cruciaal voor FairPlay

CULEMBORG • Na het vertrek van trainer Hakim Chatouani begon SMVC FairPlay te worstelen, wat zich vertaalde in slechte resultaten. Uit de laatste 4 wedstrijden werd slechts één overwinning geboekt, wat resulteerde in een gevaarlijk lage positie op de ranglijst.

Om verdere afglijding te voorkomen, moesten de mannen van Farid Bouzbib winnen van PVC om de Utrechters op afstand te houden. Met Nick van der Horst en Mourad Samoud terug in de gelederen, ontbrak het in ieder geval niet aan ervaring. SMVC FairPlay begon sterk aan de wedstrijd en kwam al snel op voorsprong door een vlammend schot van Nassreddin Oukhaiar.

Eretreffer
Zijn jongere broer liet niet lang op zich wachten en slalomde in de 35e minuut door de verdediging van PVC om beheerst af te ronden. In de tweede helft was het opnieuw Nassreddin die het net vond en zijn tweede doelpunt van de wedstrijd maakte, waardoor de voorsprong werd uitgebreid naar 3-0. De invalkeeper van FairPlay maakte echter een fout door te proberen twee tegenstanders driemaal te passeren, wat resulteerde in een eretreffer voor PVC: 3-1.

Dick Aanen

Redacteur van Het Kontakt-Culemborgse Courant (+ HK-West Betuwe en HK-Tiel)

IMG_8372
Culemborg kleurt oranje tijdens optocht met versierde fietsen met korte video's 27 apr, 16:11
• Bandleden van De Gang van Zaken met hun prijzen.
Juryprijs én publieksprijs voor De Gang van Zaken tijdens Parelfinale 2024 Nieuws 27 apr, 14:02
• Raquel Garcìa Hermida-van der Walle (r.) en D66-afdelingsvoorzitter Josefien Rooks.
D66-politica Raquel Garcia Hermida: 'Europese uitdagingen zijn opeenstapeling lokale uitdagingen' Nieuws 26 apr, 17:00
• Jaan van der Gun.
Zes koninklijke onderscheidingen tijdens lintjesregen 2024 Culemborg Nieuws 26 apr, 15:02
Afbeelding
Muurschildering van 'Graaf Egbert Sigaren' opgefrist Nieuws 26 apr, 07:00
• De hulpdiensten waren snel ter plaatse.
Voetganger aangereden door maaltijdbezorger in Culemborg Nieuws 25 apr, 20:13
Afbeelding
Op ontdekkingstocht? Gebruik de route app 'Struinen door de Verboden Kringen' Nieuws 25 apr, 15:00