• Hoog springende Bart van Aalst scoort.
• Hoog springende Bart van Aalst scoort. Foto: frans overdijk

Imposante winst Shot tegen Bilthovense Irene

Sport 1.072 keer gelezen

CULEMBORG • In de laatste thuiswedstrijd van het seizoen namen de volleyballers het op tegen het eerste herenteam van het Bilthovense Irene. De tegenstander maakte nog kans op promotie en was daarom gebrand op een overwinning, ook omdat de thuiswedstrijd tegen Shot verloren ging.

Voor een goed gevulde tribune ging Shot vanaf acquit met veel energie van start. De tegenstander leek overdonderd en keek meteen tegen een 4 -0 achterstand aan. Waar Shot op alle fronten druk zette, kwam de tegenstander nauwelijks tot scoren. De set eindigde in een afgetekende 25-13 winst.

Gevarieerd aanvalsspel
De tweede set leek erg veel op de eerste. De van een blessure herstelde Thijs Verbeek wist mede dankzij de zorgvuldige passing de aanvallers goed te bereiken. Met een sterke verdediging en gevarieerd aanvalsspel werd Irene ook in de tweede set op een forse achterstand gezet.

De frustratie daarover uitte zich ook in continue gemekker naar de scheidsrechter, die vervolgens eerst de coach een gele kaart gaf en op 24-12 de libero wegens onsportief gedrag een rode kaart. Dat werd het 25ste punt en daarmee de setwinst. Zo eindigde voor Shot voor de tweede wedstrijd op rij een set door een rode kaart van de tegenstander.

Bijzondere set
Set drie was één van de meest bijzondere sets die ooit in sporthal Interweij is gespeeld. In eerste instantie gingen de teams tot 14-14 gelijk op. Met veel servicedruk kwam Shot ineens vier punten voor en wist dat vol te houden tot 23-19. Het team van Irene moest en zou de wedstrijd winnen, vocht voor de laatste kans op promotie en kwam terug tot 23-23.

Grandioos slot
Dit was slechts het voorspel van een grandioos slot. Om en om kregen beide teams de kans om de set te winnen. Knappe aanvallen en sterke verdedigingsacties wisselden elkaar af. Zelden was er zoveel passie en spanning in een volleybalwedstrijd in Culemborg. Coach Mark Meuleman probeerde door tactische wissels de winst binnen te halen maar op 35-35 was er nog steeds geen winnaar. Shot kwam uiteindelijk voor op 37-36 en trok toen aan het langste eind met 38-36.

Comfortabele voorsprong
In de vierde set nam Shot opnieuw een comfortabele voorsprong. Met een 19-11 voorsprong leek de buit binnen, maar de Bilthovense ploeg vocht zich opnieuw terug, nu tot 22-20. Met flair en inzet trok Shot de winst uiteindelijk met 25-21 over de streep.

Bloemen voor de trainer
Mark Meuleman kreeg vanwege zijn aanstaande vertrek bloemen en benadrukte nog eens de kwaliteit van de groep: “Ik heb er van genoten, deze mannen kunnen écht goed volleyballen, ik wens het team dan ook veel succes voor de toekomst.”

Laatste wedstrijd van het seizoen
Volgende week speelt Shot de laatste wedstrijd van het seizoen. Het team gaat dan op bezoek bij de studenten van Protos, die al veroordeeld zijn tot de promotie/degradatiewedstrijden. De wedstrijd begint om 13.30u in sporthal Olympos in Utrecht.

IMG_8372
Culemborg kleurt oranje tijdens optocht met versierde fietsen met korte video's 27 apr, 16:11
• Bandleden van De Gang van Zaken met hun prijzen.
Juryprijs én publieksprijs voor De Gang van Zaken tijdens Parelfinale 2024 Nieuws 27 apr, 14:02
• Raquel Garcìa Hermida-van der Walle (r.) en D66-afdelingsvoorzitter Josefien Rooks.
D66-politica Raquel Garcia Hermida: 'Europese uitdagingen zijn opeenstapeling lokale uitdagingen' Nieuws 26 apr, 17:00
• Jaan van der Gun.
Zes koninklijke onderscheidingen tijdens lintjesregen 2024 Culemborg Nieuws 26 apr, 15:02
Afbeelding
Muurschildering van 'Graaf Egbert Sigaren' opgefrist Nieuws 26 apr, 07:00
• De hulpdiensten waren snel ter plaatse.
Voetganger aangereden door maaltijdbezorger in Culemborg Nieuws 25 apr, 20:13
Afbeelding
Op ontdekkingstocht? Gebruik de route app 'Struinen door de Verboden Kringen' Nieuws 25 apr, 15:00