Ruben Baars en Bart van Aalst doen uiterste blokpoging
Ruben Baars en Bart van Aalst doen uiterste blokpoging Foto: Frans Overdijk

Sterk spelend Shot verliest van aanstaande kampioen Sovoco

Sport 850 keer gelezen

SOEST • Tegen Sovoco uit Soest kwamen de volleyballers van Shot net te kort om kans te maken op een overwinning. Een echt spannende wedstrijd was het wel met veel strijd, mooie rally’s en twee scheidsrechters die af en toe streng moesten optreden. In de heenwedstrijd had Shot nog met 3-2 gewonnen van de koploper, nu moest Shot genoegen nemen met een 3-1 verlies.

In de sfeervolle sporthal in Soest waren de tribunes volledig gevuld met enthousiast thuispubliek, dat deze zaterdag ook de jaarlijkse verenigingsdag vierde. Helaas was ook het onsportieve duo trommelaars weer van de partij, die tegen alle fatsoensregels in, niet stopten met lawaai maken bij services.

Stevige servicedruk
De eerste set verraste Shot de tegenpartij met stevige servicedruk en uitstekende blokkering. Slim spelend werd Sovoco onder druk gezet en maakte daardoor zelf veel fouten. Vrij snel stond Shot op een comfortabele 4-11 voorsprong en werd het publiek steeds stiller. Punt voor punt sloop Sovoco dichterbij tot 15-17, maar Shot wist de voorsprong te handhaven, vooral ook door fout services van de tegenstander, en won de set met 21-25.

Sovoco heeft net iets extra’s
De tweede en derde set hadden een nagenoeg gelijk verloop. Shot kwam in het begin van de set steeds achter, en knokte zich formidabel terug tot gelijke hoogte in het tweede deel van de set. Maar de Soester ploeg had dan steeds iets extra’s en een uitstekende diagonaal, die bij de big points (boven de 20) dan toch weer de doorslag gaven. Beide sets gingen met 25-21 verloren.

Shot delft onderspit
Shot begon de vierde set met het idee om nog wat te laten zien. Maar de eerdere sets had veel van het team gevraagd en zo begonnen ook de sterkhouders van het team kleine foutjes te maken. Uiteindelijk delfde Shot met 25-19 het onderspit en werd de wedstrijd met 3-1 verloren.

‘Naar vermogen gepresteerd’
Coach Mark Meuleman kon goed leven met de eindstand: “Ik denk dat de mannen naar vermogen hebben gepresteerd en enthousiast met volle overtuiging de strijd zijn aangegaan. Ze hebben als team de tactische afspraken goed uitgevoerd en hebben terecht van een betere tegenstander verloren. Maar alle lof voor inzet en teamprestatie wat mij betreft.”

Komende wedstrijd
Aanstaande zaterdag 23 maart speelt Shot weer thuis, en komt Punch uit Delft op bezoek. Tegen dit team heeft Shot nog wat recht te zetten, dus opkomst van het publiek wordt zeer gewaardeerd! De wedstrijd begint om 16.00 in sporthal Interweij.