• BCC 1 met van links Stephen Tjoa, Erik Wolf, Chloë Amelo, Soemitro Kasanwidjojo, Jasmine Paap, Somrak Doornebosch en Kristey Latukolan. Bo Kneefel ontbreekt.
• BCC 1 met van links Stephen Tjoa, Erik Wolf, Chloë Amelo, Soemitro Kasanwidjojo, Jasmine Paap, Somrak Doornebosch en Kristey Latukolan. Bo Kneefel ontbreekt. Foto: aangeleverd

Badminton Club Culemborg start competitie in eerste divisie met thuiswedstrijd

Sport 3.180 keer gelezen

CULEMBORG • De spelers van Badminton Club Culemborg 1 (BCC) maken zich op voor de nieuwe competitie. Op 18 september is Velo 2 uit Wateringen in sporthal Interweij de tegenstander in de eerste wedstrijd in de eerste divisie B.

Daarmee keren de Culemborgers na lange tijd weer terug in de subtop van het vaderlandse badminton. ,,En dit team moet in staat worden geacht zich te kunnen handhaven’’, blikt coach Rick Paap vooruit. ,,We hebben een brede selectie van acht spelers. Een aantal heeft ervaring op dit niveau, voor anderen wordt het hun eerste kennismaking.’’

Nationale beker
Het in 1971 opgerichte BC Culemborg speelde tussen 1989 en 2010 vrijwel onafgebroken in de hoogste of een na hoogste klasse. Nog altijd is het halen van de nationale beker in 1995 het hoogtepunt in de clubhistorie. Na ruim twintig jaar volgde de zwanenzang. Ondanks handhaving in de eredivisie, kon geen volwaardig team worden samengesteld.

Culemborg trok zich terug en moest anoniem verder in de vierde divisie. Na enkele magere jaren promoveerde Culemborg naar de derde divisie. Een kentering, want met een mix van ervaren en jonge spelers werd de weg omhoog ingezet. In 2020 keerde de hoofdmacht terug in de tweede divisie, afgelopen seizoen werd de sprong naar de eerste divisie gemaakt.

Vreemdelingenlegioen
In BCC 1 zit overigens geen enkele Culemborger meer. Jasmine Paap woont evenals pa Rick in Vianen en komt het dichtst uit de buurt, de anderen komen van Twello en Zeewolde tot Capelle aan den IJssel. “Dat is bij alle clubs zo”, weet Rick Paap. “Je mag als club blij zijn als je een leuk team bij elkaar krijgt. De spelers hebben het ervoor over om naar Culemborg te reizen omdat we ze een prettige sfeer bieden.”

Strategie
Culemborg treedt aan in een poule met negen clubs uit alle windrichtingen. Onder meer Haarlem, Amersfoort, Utrecht en zelfs het Limburgse Landgraaf staan in de navigatie. Over de strategie in de eerste partijen houdt coach Paap zich op de vlakte. ,,We gaan de tegenstander niet wijzer maken’’, lacht hij. ,,Laat ik het er bij houden dat we hebben nagedacht wie de singles doet en wie de dubbel en de mix.’’

Foto: BCC 1 met van links Stephen Tjoa, Erik Wolf, Chloë Amelo, Soemitro Kasanwidjojo, Jasmine Paap, Somrak Doornebosch en Kristey Latukolan. Bo Kneefel ontbreekt.

Dick Aanen

Redacteur van Het Kontakt-Culemborgse Courant (+ HK-West Betuwe en HK-Tiel)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Grootschalige inzetoefening op het O.R.S. Lek en Linge Nieuws 4 uur geleden
Afbeelding
Waterschap Rivierenland houdt Open Dag op zaterdag 14 oktober Nieuws 4 uur geleden
Afbeelding
Het Platform Veilig Ondernemen (PVO) ontvangt ster als symbool en eerste erkenning samenwerking Nieuws 4 uur geleden
Afbeelding
Oppositie Culemborg wil aanleg fietsstraat nog eens kritisch bekijken Nieuws 19 uur geleden
Afbeelding
Nationale bloembollenweekend begint in Culemborg Nieuws 23 uur geleden
Afbeelding
Pro Persona Connect en IrisZorg orgniseren een ondersteuningsgroep Nieuws gisteren
Afbeelding
Timpaan doneert 175.000 euro aan Hospice Nocturne Nieuws 27 sep., 10:22
Afbeelding
Open ochtend nieuwe locatie peuteropvang Harlekijn Nieuws 27 sep., 07:00