Arie den Hartog (Airteq), Cornelis Visser (atletiekvereniging Statina) en Pim van Veen (Pim van Veen Makelaardij) bezegelen de samenwerking
Arie den Hartog (Airteq), Cornelis Visser (atletiekvereniging Statina) en Pim van Veen (Pim van Veen Makelaardij) bezegelen de samenwerking Foto: Jeroen Gutte

Culemborg City Run weer op Tweede Paasdag

Sport 1.265 keer gelezen

CULEMBORG • De tiende editie van de Culemborg City Run vindt plaats op maandag 10 april: Tweede Paasdag. De voorinschrijving is inmiddels al een tijdje geopend en alles loopt tot nu toe volgens planning. 

De Culemborg City Run kent een rondje van 1 kilometer (deelnemers aan 3 kilometer lopen dat rondje 3 keer) en een ronde van 5 kilometer (deelnemers aan 10 kilometer lopen die ronde 2 keer). In verband met de veiligheid is de Binnenpoort, wat toch wel een knelpunt was, bij beide routes uit het parcours gehaald, maar ze zijn niet minder mooi geworden.

De ronde van 5 kilometer voert de deelnemers nu bijvoorbeeld door park De Plantage en (net als voor corona) via de Havendijk, Achterstraat, Herenstraat en Everwijnstraat terug naar de Markt. “Op deze manier worden de mooiste plekjes van de Culemborgse binnenstad aangestipt”, zegt de organisatie.

Bijzondere herinnering
Deelnemers aan deze jubileumeditie kunnen, om een extra feestelijk tintje aan de loop te geven, bij de finish rekenen op een speciaal aandenken en ook de prijswinnaars worden met iets anders dan anders gehuldigd.

Bedrijvenloop nu 5 én 10 kilometer
Bij de Bedrijvenloop (ook voor scholen/verenigingen/families) is het mogelijk om, naast aan de vertrouwde 5 kilometer, ook met (een) team(s) deel te nemen aan de 10 kilometer. De enige voorwaarde is dat alle deelnemers van een team dezelfde afstand moeten lopen, dus 5 (14 jaar of ouder) of 10 (16 jaar of ouder) kilometer, maar verder kun men op beide afstanden net zo veel teams inschrijven als gewenst. Een team bestaat uit minimaal 4 en maximaal 6 personen. Voor zowel de 5 als de 10 kilometer wordt een eindklassement opgemaakt.

Scholenrun
Bij de Culemborg City Run kan men natuurlijk individueel deelnemen aan 1, 3, 5 of 10 kilometer, maar deelnemers aan de 1 en 3 kilometer kunnen tijdens het vooraf inschrijven ook hun basisschool invullen en zo hun school in aanmerking laten komen voor de titel ‘Sportiefste school van (de regio) Culemborg’. De afgelopen drie keer ging De Kaardebol er met deze titel (en een mooie beker) vandoor.

Twee hoofdsponsors: Pim van Veen Makelaardij en Airteq
De vrijwilligers van de organisatie van de Culemborg City Run zijn zeer verheugd te kunnen melden dat maar liefst twee Culemborgse bedrijven hebben aangeboden de Culemborg City Run van 2023 als hoofdsponsor te willen ondersteunen. Samen met een aantal andere vertrouwde partners maken Pim van Veen Makelaardij en Airteq de 10e Culemborg City Run mogelijk.

Voor meer informatie en inschrijven: www.culemborgcityrun.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
SchulHulpMaatje zet vrijwilligers in het zonnetje Nieuws 9 jun., 09:12
Afbeelding
Straatfestival in de binnenstad: Culemborg Speelt! Nieuws 8 jun., 21:05
Afbeelding
Deelnemers tekenen voor continuering 'Sterk door werk' in Rivierenland Nieuws 8 jun., 12:57
Afbeelding
Diversiteit troef tijdens nieuw seizoen Jam, Jazz & Pizza in Gelderlandfabriek Nieuws 8 jun., 12:48
Afbeelding
Mulders sluit zich aan bij Oscar Autoverhuur om betaalbare huurauto's aan heel Culemborg te kunnen aanbieden Ingezonden mededeling 8 jun., 09:48
Afbeelding
Coop opent woensdag 14 juni als PLUS Chopinplein Culemborg Nieuws 7 jun., 13:26
Afbeelding
Veteranen nemen deel aan Battle tour naar Oosterbeek en Arnhem Nieuws 7 jun., 12:58
Afbeelding
Taart voor winnaars Koningsdag-prijsvraag Hospice Nocturne Nieuws 7 jun., 12:52