Afbeelding
Foto: nl.123rf.com

Coop opent woensdag 14 juni als PLUS Chopinplein Culemborg

Nieuws 3.525 keer gelezen

CULEMBORG • Op woensdag 14 juni opent Coop Culemborg aan het Chopinplein 10 in Culemborg als PLUS Chopinplein Culemborg. 

De winkel heeft een ruimer assortiment aan verantwoorde, lokale en dagverse producten. Na een totale verbouwing is de duurzame supermarkt klaar voor de toekomst.

Raakvlakken

Supermarktmanager Wilco Raven werkt al 24 jaar bij Coop. De overgang naar PLUS is wennen, maar biedt volgens hem veel kansen. Wilco Raven: “Coop en PLUS hebben veel raakvlakken. Het zijn beide supermarkten die het sociale aspect voorop stellen, met aandacht voor goed eten, de buurt en elkaar. Met lokale sponsoring bijvoorbeeld, en oog voor duurzaamheid. PLUS heeft een wat uitgebreider versassortiment. Daar profiteert de klant straks zeker van.”

Verbouwd

Voor de opening wordt de winkel helemaal verbouwd: van een nieuwe vloer tot een nieuwe inrichting. “De oppervlakte blijft hetzelfde en ook de route blijft zoals klanten die gewend zijn, maar de winkel komt er wel spiksplinternieuw uit te zien.”

Voordelig vers

Klanten vinden straks een ruimere keuze aan verse, biologische en Fairtrade huismerkproducten. En er zijn zoveel mogelijk seizoensgroenten en -fruit en producten van Nederlandse bodem. Op de compleet nieuwe broodafdeling vinden klanten versgebakken brood. Daarnaast doen klanten bij PLUS Chopinplein Culemborg altijd prijsbewust boodschappen, met duizend populaire PLUS artikelen die blijvend in prijs verlaagd zijn. 

Klanten herkennen deze producten aan het paarse Laagblijvers logo. Lokaal assortiment komt er ook, bijvoorbeeld op de vergrote bloemenafdeling waar PLUS Chopinplein Culemborg samen gaat werken met de lokale bloemist.

De winkel krijgt bovendien een eigen makerij; een centraal punt in de winkel waar producten, zoals pizza’s, soepen, smoothies en maaltijden, vers worden bereid.

Focus op service en gemak

De service die klanten van Coop gewend zijn, kunnen zij straks ook bij PLUS Chopinplein Culemborg verwachten. “Er waren al vier kassa’s met zelfscan, dat breiden we uit naar zeven stuks. Verder blijven de ruime openingstijden die klanten van ons gewend zijn: dagelijks zijn we van 8:00 tot 20:00 uur open, op zondag van 10:00 tot 20:00 uur. En we gaan verder met ons vaste, vertrouwde team”, zegt Wilco Raven.

Feestelijke opening

Op woensdag 14 juni nodigen Wilco Raven en zijn team iedereen uit om de nieuwe winkel te bewonderen tijdens de feestelijke opening. De eerste 200 klanten worden verrast met een welkomstcadeautje: een heerlijke taart. En er zijn mooie prijzen te winnen bij de openingsloterij, waaronder een minuut gratis winkelen. Wilco Raven: “We hebben er allemaal heel veel zin in.”

Fusie tussen Coop en PLUS

In september 2021 kondigden PLUS en Coop aan samen verder te gaan als één coöperatie onder de naam PLUS. Daarmee ontstond de derde grootste servicesupermarkt van Nederland. Ruim 40.000 medewerkers zorgen elke week voor goed eten voor meer dan 4,5 miljoen klanten. In drie jaar tijd veranderen Coop winkels door het hele land van oranje naar groen, waaronder PLUS Chopinplein Culemborg.


Christine Kieviet

Redactiecoördinator van Het Kontakt-West Betuwe, Het Kontakt-Tiel en Het Kontakt-Culemborgse Courant

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Grootschalige inzetoefening op het O.R.S. Lek en Linge Nieuws 4 uur geleden
Afbeelding
Waterschap Rivierenland houdt Open Dag op zaterdag 14 oktober Nieuws 4 uur geleden
Afbeelding
Het Platform Veilig Ondernemen (PVO) ontvangt ster als symbool en eerste erkenning samenwerking Nieuws 4 uur geleden
Afbeelding
Oppositie Culemborg wil aanleg fietsstraat nog eens kritisch bekijken Nieuws 19 uur geleden
Afbeelding
Nationale bloembollenweekend begint in Culemborg Nieuws 23 uur geleden
Afbeelding
Pro Persona Connect en IrisZorg orgniseren een ondersteuningsgroep Nieuws gisteren
Afbeelding
Timpaan doneert 175.000 euro aan Hospice Nocturne Nieuws 27 sep., 10:22
Afbeelding
Open ochtend nieuwe locatie peuteropvang Harlekijn Nieuws 27 sep., 07:00