• 6 Times a Charm met vlnr: Lucas Marczinski (bas), Aram Bijkerk (drums), Ulrike Vahl (zang), Jurjen Witt (gitaar) en Yonathan Bos (keyboards/zang).
• 6 Times a Charm met vlnr: Lucas Marczinski (bas), Aram Bijkerk (drums), Ulrike Vahl (zang), Jurjen Witt (gitaar) en Yonathan Bos (keyboards/zang). Foto: Eugènie Dekkers.

Culemborgse schoolband ‘6 Times a Charm’ op Spotify

Cultuur 1.297 keer gelezen

CULEMBORG • 6 Times a Charm, een popgroep met leerlingen van Lek & Linge, staat op Spotify met het zelfgeschreven nummer ‘Roadtrip’. De band maakte eerder al indruk bij de Parel van de Betuwe en het Cultuurfestival van Lek & Linge. 

“Met ‘Roadtrip’ wonnen we in 2022 het Cultuurfestival van Lek en Linge”, zegt gitarist Jurjen Witt. “We kregen een geldbedrag en daarmee hebben we ons nummer opgenomen in een professionele studio.” De bandleden deelden het nummer met vrienden. “Iedereen vond het heel goed en veel mensen zeiden dat we het nummer op Spotify moesten zetten”, vervolgt zangeres Ulrike Vahl. 

Het duurde even voordat alles geregeld was, maar een paar weken geleden kwam het nummer online. Al heel snel stond ‘Roadtrip’ in een playlist van Gelderse nieuwkomers. Ulrike: “Het is superleuk om je eigen nummer ineens voorbij te zien komen in zo’n populaire app als Spotify.”

VW-busje 
Eén van de voorwaarden om op Spotify te mogen is dat de muziek professioneel is opgenomen. Een andere voorwaarde is dat er een goede afbeelding bij moet zitten. De Culemborgse schoolband vroeg een medeleerling een tekening te maken. Het werd een fraaie afbeelding van een VW-busje op een verlaten snelweg.

Volgens de band past dit goed bij de sfeer van ‘Roadtrip’. “Het nummer gaat over iemand die na een verbroken relatie haar koffers pakt en voor zichzelf kiest”, zegt Ulrike, die de tekst schreef. ‘Nee, het is niet autobiografisch,’ lacht de 16-jarige scholiere uit 4 VWO. 

Parel van de Betuwe 
6 Times a Charm ontstond drie jaar geleden. De leerlingen zaten toen nog in de eerste en tweede klas van Lek en Linge. Inmiddels zijn het bovenbouwers. “We repeteren één keer per week op school”, vertelt drummer Aram Bijkerk. “Dan werken we aan covers en schrijven we ook nieuwe nummers.”

6 Times a Charm bestaat verder uit Yonathan Bos en Lucas Marczinski. In 2022 deed de band mee aan bandwedstrijd ‘de Parel van de Betuwe’ en maakte toen indruk op jury en publiek. Ook dit jaar zijn de scholieren weer van de partij bij de Parel. 6 Times a Charm is te zien en te horen op 21 april in de Gelderlandfabriek. Ze spelen dan onder meer het nieuwe nummer ‘Dream Unseen’. Ook staat er een optreden gepland op 17 juni bij de jaarmarkt in Heukelum. 

Dick Aanen

Redacteur van Het Kontakt-Culemborgse Courant (+ HK-West Betuwe en HK-Tiel)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Drie tips voor een geslaagd vrijgezellenfeestje voor mannen Ingezonden mededeling 26 mei, 13:07
Afbeelding
Culemborg gaat incontinentie- en luiermateriaal recyclen én wasbare luiers stimuleren Nieuws 26 mei, 12:03
Afbeelding
Beperkt parkeren op de markt tijdens uitvaartdiensten mogelijk gemaakt Nieuws 26 mei, 11:08
Afbeelding
Uitdaging voor jubilerend Pieter Aafjes om op hoogste muzikale niveau te blijven Algemeen 26 mei, 10:55
Afbeelding
KWC'ers klussen op camping in Zweden Nieuws 26 mei, 06:28
Afbeelding
Rockmusical ondanks weerstand in de Gelderlandfabriek Culemborg Cultuur 25 mei, 22:53
Afbeelding
Statushouders wegwijs maken in Culemborg Nieuws 25 mei, 15:49
Afbeelding
Wezen in en om het Weeshuis in Culemborg Nieuws 25 mei, 15:45