Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Bouw 55 sociale huurappartementen Panta Rhei Culemborg gestart

Algemeen 4.319 keer gelezen

CULEMBORG • R&R Bouw uit Veenendaal is op 9 januari gestart met het verbouwen van het kantoorpand Panta Rhei naar 55 sociale huurappartementen in opdracht van KleurrijkWonen. Het project is ontwikkeld door Clave Vastgoed.

Het pand is in 2004 gebouwd in de duurzame en milieubewuste wijk Eva Lanxmeer. Gezien de grote behoefte aan betaalbare woningen is door Clave Vastgoed een plan ontwikkeld om het kantoorpand te transformeren naar 55 huurappartementen. KleurrijkWonen heeft het project aangekocht en zal de appartementen gaan verhuren.

55 huishoudens

Na oplevering, medio 2024, biedt het gebouw ruimte aan 55 huishoudens die hier comfortabel, duurzaam en betaalbaar kunnen wonen. De ligging nabij het NS station is hierbij extra aantrekkelijk voor de nieuwe bewoners.

“Geweldig om op deze centrale plek in Culemborg, dicht bij de voorzieningen en met het station om de hoek, betaalbare appartementen aan onze woningvoorraad toe te kunnen voegen” (Idske van der Laan, ontwikkelmanager KleurrijkWonen)

De oorspronkelijke uitstraling van het gebouw blijft waar mogelijk gehandhaafd. Door de toevoeging van onder andere de balkons is het gebouw straks wel duidelijk herkenbaar als woongebouw en krijgt het een tweede leven.

“Ik ben er trots op dat we er samen met KeurrijkWonen in zijn geslaagd om het project voor 100% in het sociale huursegment te kunnen realiseren.” (Tijmen Hamerslag, directeur en mede-eigenaar Clave Vastgoed)

Herbestemming

Deze herbestemming en verduurzaming van het voormalig kantoorpand wordt toegejuicht door de gemeente Culemborg.

“Een oud kantoorpand ombouwen tot appartementen in een duurzaam jasje. Het past helemaal in onze ideeën over slim omgaan met onze ruimte en energiezuinige woningen.” (Monica Wichers, wethouder gemeente Culemborg”

Interesse in de woningen?

R&R nieuwbouw uit Veenendaal is inmiddels gestart met de werkzaamheden. Interesse in de woningen? Op dit moment is reageren op de woningen nog niet mogelijk. Toewijzing van de appartementen zal later in 2023 plaatsvinden via www.woongaard.com. Om te kunnen reageren op de appartementen dient men hier ingeschreven te staan als woningzoekende.

Christine Kieviet

Redactiecoördinator van Het Kontakt-West Betuwe, Het Kontakt-Tiel en Het Kontakt-Culemborgse Courant

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Culemborgse schoolband '6 Times a Charm' op Spotify Cultuur 23 mrt., 19:13
Afbeelding
Veilig praten over geldproblemen in 'Het Geldpraat café' Algemeen 23 mrt., 15:24
Afbeelding
'Voluit Leven' met mindfulness cursus start in Rivierenland Algemeen 23 mrt., 15:05
Afbeelding
Bekeravontuur voor Vriendenschaar-2 ten einde Sport 23 mrt., 12:24
Afbeelding
Inloopspreekuur FNV elke donderdagavond Algemeen 23 mrt., 11:29
Afbeelding
Sem vertelt in Gelderlandfabriek over zijn vorige leven als Britt Cultuur 23 mrt., 08:22
Afbeelding
GroenLinks/PvdD: 'Weg met wegwerpluiers, gebruik wasbare luiers' Algemeen 22 mrt., 18:24
Afbeelding
Agora Basics bakt appeltaarten voor bewoners Zorgcentrum Kulenborg Algemeen 22 mrt., 11:19