• Denise Meijer tekent bij haar uitgever een contract.
• Denise Meijer tekent bij haar uitgever een contract. Foto: Aangeleverd

Schrijversdroom Culemborgse Denise Meijer komt uit

Algemeen 1.177 keer gelezen

VARIK/CULEMBORG • Denise Meijer (30) uit Culemborg moet nog wennen aan het eerste succes van haar schrijverschap. Het ging ook snel, van deelname aan een schrijfwedstrijd naar contracten bij twee verschillende uitgevers.

Verhalen schrijven doet Denise van jongs af aan maar dat ze nu ook professioneel ermee aan de slag kan had ze nooit durven dromen. Ze was copywriter maar nu kan ze vrijheid zoeken in de belevenissen van haar personages. 

Denise won de wedstrijd in de categorie feelgood verhalen. Dit klinkt zoetsappiger dan het is. “Een onderschat genre met enorm veel potentie”, zegt ze zelf. Bij De Verhalenfabriek won ze en kon ze een eerste contract ondertekenen maar ook Loft zag de potentie van Denise en haar verhalen en had een contract klaarliggen.

E-book
Wat het allemaal nog specialer maakt is dat de boeken van Denise niet op papier worden uitgegeven maar alleen als e-book. “Feelgoodverhalen en e-books, ik snap dat de conservatieve lezer nu geneigd is af te haken maar dit is de toekomst.”

Deze ontwikkelingen zorgen er wat de schrijfster betreft voor dat we lezen op deze manier toegankelijker maken en naar de huidige maatstaven vertalen. “Mijn verhalen zijn makkelijk leesbaar, herkenbaar en niet te lang. Alleen geen geworstel door een dik boek maar gewoon lekker een middagje lezen op een e-reader of met een app.” 

Ze schrijft haar verhalen vanuit de lezer en haalt daar veel plezier uit. “Er is ruimte voor romantiek maar een verhaal blijft nooit zonder boodschap.”

Dicht bij zichzelf
Voor haar boeken blijft Denise dicht bij zichzelf. Ze groeide op in Varik en haar lezers zullen het dorpse leven herkennen. “Nog een stigma zou kunnen zijn dat binnen het genre feelgood alleen ruimte is voor stadse bakfietsmoeders maar dat is zeker niet zo.” Ze geeft toe dat de verhalen aan een stramien zijn gebonden. “Maar dat is net als in het echte leven, een feest van herkenning”, zegt ze met een knipoog.

Vanuit de schrijfwedstrijd werd aangestuurd op thematisch schrijven: met de seizoen en feestdagen mee. Zo was het kerstverhaal van Denise een daverend succes en was er in het voorjaar een lenteverhaal dat zich afspeelt op de kinderboerderij. Ook werkt ze hard aan een verhaal met meerdere delen, een driedelige serie over ene vrouw die terecht komt in de wereld van het Larpen.

Bij uitgeverij Loft verscheen tot nu toe: ‘Zondebokken en selfies’ en ‘Een kalkoen, een kat en een kaassoufflé’. Bij De Verhalenfabriek verschijnt op zondag 14 mei de serie ‘Liefdeslessen’.

Jeroen Wijngaard

Journalist Het Kontakt - West Betuwe

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Culemborgse schoolband '6 Times a Charm' op Spotify Cultuur 23 mrt., 19:13
Afbeelding
Veilig praten over geldproblemen in 'Het Geldpraat café' Algemeen 23 mrt., 15:24
Afbeelding
'Voluit Leven' met mindfulness cursus start in Rivierenland Algemeen 23 mrt., 15:05
Afbeelding
Bekeravontuur voor Vriendenschaar-2 ten einde Sport 23 mrt., 12:24
Afbeelding
Inloopspreekuur FNV elke donderdagavond Algemeen 23 mrt., 11:29
Afbeelding
Sem vertelt in Gelderlandfabriek over zijn vorige leven als Britt Cultuur 23 mrt., 08:22
Afbeelding
GroenLinks/PvdD: 'Weg met wegwerpluiers, gebruik wasbare luiers' Algemeen 22 mrt., 18:24
Afbeelding
Agora Basics bakt appeltaarten voor bewoners Zorgcentrum Kulenborg Algemeen 22 mrt., 11:19