• The Emoji Project
• The Emoji Project Foto: aangeleverd

Programmering Culemborg Blues compleet

30 jun, 14:00 Algemeen 1.037 keer gelezen

CULEMBORG • De organisatie van Culemborg Blues heeft de laatste 4 namen vrijgegeven van bands die op 27 augustus op de 27e Culemborg Blues spelen: Lefthand Freddy, Blue Riot Combo (BE), The Emoji Project, en Mike’s Mud. Daarmee is de programmering compleet: The Blues is Back in Town.

Eerder werden al vastgelegd Laurence Jones (UK), Troy Redfern (UK), Wille and the Bandits (UK), Harlem Lake XXL, Barrelhouse, Grollo, Earl Jackson & the CC Jerome Allstars (UK/NL), The Matt Woosey Band (UK), Catfish (UK), Copperhead County, Chicago Capitols, Trouble no More, La Grange, Electric Hollers en Robbert Duijf.

Lefthand Freddy
Het eerder aangekondigde optreden van TOM J.J (UK) komt te vervallen. Hij wordt vervangen door Lefthand Freddy die een gedegen reputatie heeft als entertainer en met zijn band de sterren van de hemel speelt. De nadruk ligt op de Delta en Chicago Blues.

Blue Riot Combo (BE)
Dit no-nonsense blueskwartet is beïnvloed door alle grote blues helden uit het verleden zoals Little Walter, Muddy Waters en Willie Dixon. De band is opgericht met de missie om de oude stijl van elektrische blues terug te brengen, zoals deze tot het einde van de jaren 50 door de meesters werd gespeeld.

The Emoji Project
Een project van singer-songwriter Pascal Vermeulen. De band speelt voornamelijk nummers geïnspireerd op de energieke muziek van het John Mayer Trio, maar ook Gary Clark JR, Jimi Hendrix en Stevie Ray Vaughan kunnen langs komen.

Mike’s Mud
Met een mix van swing, shuffles, en slowblues staat de band garant voor een heerlijke mix van blues to the bone! Denk daarbij aan klassieke en minder klassieke nummers van Lester Butler & the Red Devils, the Fabulous T-birds, Sonny Boy Williamson, Guitar Slim, of Cuban Heels.

26 aug: The Night Before The Day After
Voor de bezoekers van buiten Culemborg die in de regio overnachten en natuurlijk ook voor de Culemborgers: The Night Before The Day After. In diverse horecagelegenheden (in principe binnen maar bij goed weer misschien buiten op het terras) spelen de volgende bands:

Key 4, Ticket West, Hendrikse (duo), Gumbo & The Monk, Sweet Mary Jane en Money & The Man. De eerste bands beginnen rond 19.00 uur. De toegang is overal gratis. De organisatie is in handen van de Culemborgse horeca.

Laatste nieuws, exacte tijden en locaties staan op de website van Culemborg Blues. www.culemborgblues.nl

Dick Aanen

Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Landgoedfair Mariënwaerdt volgens de wens van Frans baron van Verschuer Algemeen 9 aug, 13:19
Afbeelding
Fruittelers in de Betuwe strijden tegen de droogte Algemeen 8 aug, 15:19
Afbeelding
Laag water zorgt voor ‘nieuw land’ fotoreportage 7 aug, 20:00
Afbeelding
Simon Harmsma Europees kampioen dammen Algemeen 7 aug, 19:36
Afbeelding
Radioprogramma 5 dagen op de kermis bij familie Eckelboom in Rumpt Algemeen 7 aug, 09:58
Afbeelding
Waterschap Rivierenland kan ondanks lage rivierstand nog voldoende water inlaten Algemeen 3 aug, 10:52
Afbeelding
Veerpont Culemborg blijft gewoon in de vaart Algemeen 1 aug, 14:15
Afbeelding
Corso Club Culemborg werkt aan het ‘festival’ Algemeen 30 jul, 12:17