De initiatiefnemers van stichting SkatePark Lek.
De initiatiefnemers van stichting SkatePark Lek. Foto: Fleur van Eeuwijk

Crowdfunding voor vernieuwing skatepark bij de Lek

28 jun, 08:00 Algemeen 749 keer gelezen

CULEMBORG • Een groep jongeren is onder leiding van Elk Welzijn een crowdfunding gestart om het skatepark, wat nu vlak bij de Lek te vinden is, te vernieuwen. Onder andere Philippe de Kok (24) en Pepijn Giero (14) zijn hier twee weken geleden enthousiast aan begonnen en hebben samen al ruim vierhonderd euro opgehaald. 

Elk Welzijn

Als je Philippe en Pepijn zoekt, zijn ze vaak in het skatepark te vinden. Daar hebben ze elkaar ook leren kennen. Samen waren ze het erover eens dat er écht iets aan het skatepark moest veranderen. Daarom organiseerde Elk Welzijn, de welzijnsorganisatie van Culemborg en omgeving, onlangs een bijeenkomst voor alle skaters in Culemborg. Daar pitchte Pepijn samen met een andere vriend hun idee. “Wij vonden dat er een nieuw skatepark moest worden gebouwd omdat de grond niet meer goed is om op te skaten en er veel schansen kapot zijn. Dat kan anders!”

Voordat Pepijn bij Elk Welzijn terecht kwam, was hij eerst zelf al naar de gemeente geweest. “De gemeente zei dat we eerst dertigduizend euro moest verzamelen voordat wij geld toegewezen zouden krijgen.” Daarom zijn ze twee weken geleden met een crowdfunding begonnen. Pepijn: “Ons idee deelden wij met Elk Welzijn en vervolgens hebben zij met de gemeente geregeld dat ons idee uitgewerkt kan worden.” 

Daardoor heeft stichting SkatePark Lek toch het bedrag van de gemeente ontvangen en hopen ze met hun crowdfunding, fondsenwerving en sponsoring nog wat extra geld te kunnen ophalen. Philippe: “Op die manier kunnen we het mooiste skatepark van Culemborg realiseren zodat iedereen van jong tot oud daar terecht kan om elkaar te ontmoeten en te skaten.”

Maatschappelijk doel

Het skatepark is niet alleen bedoeld om jongeren te laten skaten. Philippe: “Het is leuk om ook andere jongeren te ontmoeten op die plek en dit willen wij stimuleren. Wij creëren een plek voor alle leeftijden waar zij zowel overdag als in de avonden met elkaar kunnen afspreken. Daarmee zorg je ervoor dat jongeren niet op straat hangen maar met elkaar samenkomen en tegelijkertijd ook nog eens sporten!” Het skatepark zal uiteindelijk een uitlaatklep en ontmoetingsplaats voor jongeren worden.

Het skatepark

Om het skatepark meer bekendheid te geven zijn de initiatiefnemers samen met Elk Welzijn bezig om een logo te ontwerpen. Pepijn: “Dit logo kunnen wij dan vervolgens delen op social media, we willen er shirts en truien mee laten bedrukken en het zou ons erg leuk lijken om er posters van te maken.”

Om dit nieuwe skatepark te realiseren hebben de jongeren hulp gezocht bij organisatie SkateOn. Philippe: “We mogen onze eigen ideeën delen en ze betrekken ons bij het proces. Dat is tof om te zien. Maar we vertrouwen ze er ook op dat zij er iets moois van gaan maken en laten ze daarom hun werk doen. We hopen op veel kleur, mooie schansen en een groene omgeving.”

De crowdfunding

Met behulp van de jongeren, Elk Welzijn, verschillende fondsen en de gemeente hopen Philippe en Pepijn dat het nieuwe skatepark volgend jaar klaar is. De opening van het nieuwe park zal dan groots worden gevierd. Pepijn: “Ik vind het heel leuk dat ik op jonge leeftijd al bij zo’n project betrokken ben. Daarbij heb ik ook al veel andere skaters in Culemborg ontmoet, dat is tof.” 

Philippe hoopt op veel positieve reacties. “We zijn zo trots dat wij dit als groep jongeren gaan realiseren. Ik hoop dat mensen zien hoe belangrijk deze recreatieplek is en jongeren elkaar meer gaan opzoeken!”

Zou jij graag een steentje bij willen dragen aan het ontwikkelen van dit nieuwe skatepark? Dit kan via de website van SkatePark Lek.

gofund.me/1cc8ed0a

Fleur van Eeuwijk

Fleur van Eeuwijk

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Landgoedfair Mariënwaerdt volgens de wens van Frans baron van Verschuer Algemeen 9 aug, 13:19
Afbeelding
Fruittelers in de Betuwe strijden tegen de droogte Algemeen 8 aug, 15:19
Afbeelding
Laag water zorgt voor ‘nieuw land’ fotoreportage 7 aug, 20:00
Afbeelding
Simon Harmsma Europees kampioen dammen Algemeen 7 aug, 19:36
Afbeelding
Radioprogramma 5 dagen op de kermis bij familie Eckelboom in Rumpt Algemeen 7 aug, 09:58
Afbeelding
Waterschap Rivierenland kan ondanks lage rivierstand nog voldoende water inlaten Algemeen 3 aug, 10:52
Afbeelding
Veerpont Culemborg blijft gewoon in de vaart Algemeen 1 aug, 14:15
Afbeelding
Corso Club Culemborg werkt aan het ‘festival’ Algemeen 30 jul, 12:17