• Joep Meijer, finalist van Junior Song Festival.
• Joep Meijer, finalist van Junior Song Festival. Foto: Dick Aanen

Culemborgse Joep Meijer in finale Junior Song Festival

Algemeen 2.226 keer gelezen

CULEMBORG • De 13-jarige Joep Meijer uit Culemborg is doorgedrongen tot de finale van het Junior Song Festival op 24 september.

Hij vormt samen met drie andere finalisten een groepje van vier (twee jongens, twee meiden) dat bijna wekelijks bij elkaar komt om een speciale act in te studeren.

Het groepje met Joep neemt het in de finale op tegen een solist, een jongensgroep van vijf en een meidengroep van vier finalisten. De winnende act mag op 11 december van dit jaar deelnemen aan het Junior Eurovisie Songfestival in het Armeense Yerevan.

Zanglessen
Joep, leerling van het KWC in Culemborg, volgt al vanaf zijn negende zanglessen bij Judith Jobse. Een paar jaar geleden zat hij in het bandje KEC. “Hij was toen al de hele dag aan het zingen”, vertelt z’n moeder Lettie de Wit. Tot januari was de Culemborgse tiener nog één van de deelnemers van Voice Kids. Bijna wekelijks was hij op stap voor opnames en repetities. Het programma werd in januari echter abrupt stilgelegd na de onthullingen in het programma BOOS. Het programma is nooit uitgezonden. “Natuurlijk vond ik dat heel jammer”, zegt Joep. “Maar uiteindelijk kon ik er wel mee leven. Toch wilde ik nog wel ergens laten zien wat ik te bieden heb qua zangkunst.”

Op het allerlaatste nippertje schreef Joep zich in voor de audities van het Junior Song Festival. Joep moet nog wel een beetje glimlachen om de reactie van z’n vader. “Hij zei: ‘o, nee’, weer al dat gezeur.” Maar hij zette natuurlijk door. “Ik heb een filmpje ingestuurd met het liedje ‘I’m still standing’ van Elton John. Het is een liedje met een bepaalde magie.” 

In maart mocht Joep auditie doen bij Charlotte ten Brink (de dochter van Robert ten Brink) en bij Sterre Koning, die finalist was bij het Junior Song Festival in 2016 met het groepje Kisses. Hij maakte indruk met zijn optreden en al snel volgde een uitnodiging voor de tweede auditieronde. Ook die ging goed. Een paar weken geleden werd Joep thuis verrast door oud-winnares Femke Meines, die met het goede nieuws kwam dat Joep door was naar de finale. 

Nuchter
Joep beleeft momenteel de mooiste tijd van z’n leven: “Het is een prachtige ervaring om die hele voorbereiding mee te maken. Ik kan het heel goed vinden met de andere groepsleden. En we worden heel professioneel begeleid.” Hij blijft er echter heel nuchter onder. “Ik wacht wel af wat er allemaal nog op me afkomt.” Z’n moeder Lettie is natuurlijk supertrots. “Het is mooi om te zien dat je kind aan iets deelneemt waar hij zoveel plezier aan beleeft. Het is sowieso fijn om je kind happy te zien. Dat is voor mij het belangrijkste.”

Dick Aanen

Dick Aanen

Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Nieuw raadslid Rard Metz: 'Raadswerk maakt mij enthousiast' Nieuws 16 uur geleden
Afbeelding
Volleyballers Shot starten goed Nieuws 23 uur geleden
Afbeelding
Opening nieuwe locatie Waldorfschool de Werfklas Nieuws gisteren
Afbeelding
Meer volgauto's toegestaan op de Markt bij uitvaart Nieuws 24 sep., 09:00
Afbeelding
Feestelijke boekuitreiking 'In 10 stappen comfortabel wonen' Nieuws 24 sep., 07:05
Afbeelding
Muziekensembles Bij Kunsteducatie Culemborg (KEC) in de Brede School Nieuws 24 sep., 07:00
Afbeelding
Frederike de Winter orkestleider van het Grijze Koppen Orkest Nieuws 23 sep., 13:00
Afbeelding
Tweede seizoen Blues @ the Factory start met Greg Izor en Lothar Wijnvoord Nieuws 23 sep., 07:00