Foto: Niroworld

Culemborgs Belang doet aangifte tegen Yassin Dagdag (PvdA)

  •   keer gelezen

CULEMBORG • Raadslid Machid el Boustati van de lokale partij Culemborgs Belang zegt dat hij na afloop van de installatie van de nieuwe raad op 30 maart fysiek is aangevallen door raadslid Yassin Dagdag van de PvdA. Het bestuur van Culemborgs Belang heeft inmiddels aangifte gedaan tegen Dagdag. 


DagDag zou Machid op de trap van het stadhuis van achteren in een wurggreep hebben gepakt, bij zijn keel. Machid: “Hij begon mij in het berbers uit te schelden en zei tegen mij: ‘ik ga je opblazen’ en dreigde mij met andere bewoordingen. Hij duwde mij zó hard tegen de muur dat ik even geen adem kon krijgen.”

Machid zegt dat diverse medewerkers aan de bar getuigen zijn geweest van het incident. “Terwijl ik op adem kwam en over mijn keel en nek wreef, wilde hij nog een keer op mij afstormen. Op dat moment werd hij door drie personen met moeite tegengehouden. Tegelijkertijd pakte hij bloemen die op de balie lagen en sloeg die met een enorme agressie tegen de rand van de balie kapot. Dit waren voor mij zeer angstige momenten.”

Het raadslid van Culemborgs Belang zegt dat hij geen idee waarom hij door Yassin Dagdag werd aangevallen. Volgens Culemborgs Belang is Yassin inmiddels door burgemeester Gerdo van Grootheest ter verantwoording geroepen.

Yassin Dagdag ontkent in alle toonaarden. Hij zegt maandagavond in een reactie dat hij compleet is overvallen door het nieuws. “Ik ben nergens officieel van op de hoogte gebracht.” Hij verwijst voor een verdere reactie naar het afdelingsbestuur van de PvdA. 

Dick Aanen
Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.
Volg @DickAanen op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten