Foto: nl.123rf.com

Theatrale muziekwandeling Circado Diefdijk

  •   keer gelezen

CULEMBORG • Op 2 en 3 oktober spelen meer dan 75 bewoners van Culemborg e.o mee in de theatrale muziekwandeling Circado Diefdijk. De repetities zijn in augustus begonnen en de kaartverkoop is geopend op https://diefdijk.circado.live/


Het publiek loopt de wandeling (coronaproof) in groepen onder begeleiding van gidsen. Tijdens het lopen hoor je via de Circado app muziek en tekst op je koptelefoon en zie je op verschillende plaatsen langs de route de live optredens.

Circado vertelt de verhalen van de Nederlandse delta, de rivieren, de dijken, de bewoners en hun strijd tegen he t water en verre vijanden, de gevolgen van gebiedsdoorsnijdingen en grenscorrecties en veerkracht en vindingrijkheid van de lokale gemeenschap. De kern van het verhaal is een universeel fenomeen: het thuisgevoel.

Circado is een co-productie van P22 (routemaker Jeanet Hacquebord), LINK locatietheater (regisseur Kirsten Robben) en componist Eef van Breen. Het slotstuk dat Eef van Breen componeerde voor Circado Diefdijk wordt op 3 oktober gespeeld door de Koninklijke Harmonie Pieter Aafjes met soliste Linda Vink (sopraan).

Meer informatie over de spelers en de scènes is te vinden op https://diefdijk.circado.live/scenes

Christine Kieviet
Redactiecoördinator van Het Kontakt West Betuwe, Het Kontakt Tiel en Het Kontakt Culemborgse Courant
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten