• 6 Times a Charm met vlnr: Lucas Marczinski (bas), Aram Bijkerk (drums), Ulrike Vahl (zang), Jurjen Witt (gitaar) en Yonathan Bos (keyboards/zang).
• 6 Times a Charm met vlnr: Lucas Marczinski (bas), Aram Bijkerk (drums), Ulrike Vahl (zang), Jurjen Witt (gitaar) en Yonathan Bos (keyboards/zang). Foto: Eugènie Dekkers.

Culemborgse schoolband ‘6 Times a Charm’ op Spotify

Cultuur 1.836 keer gelezen

CULEMBORG • 6 Times a Charm, een popgroep met leerlingen van Lek & Linge, staat op Spotify met het zelfgeschreven nummer ‘Roadtrip’. De band maakte eerder al indruk bij de Parel van de Betuwe en het Cultuurfestival van Lek & Linge. 

“Met ‘Roadtrip’ wonnen we in 2022 het Cultuurfestival van Lek en Linge”, zegt gitarist Jurjen Witt. “We kregen een geldbedrag en daarmee hebben we ons nummer opgenomen in een professionele studio.” De bandleden deelden het nummer met vrienden. “Iedereen vond het heel goed en veel mensen zeiden dat we het nummer op Spotify moesten zetten”, vervolgt zangeres Ulrike Vahl. 

Het duurde even voordat alles geregeld was, maar een paar weken geleden kwam het nummer online. Al heel snel stond ‘Roadtrip’ in een playlist van Gelderse nieuwkomers. Ulrike: “Het is superleuk om je eigen nummer ineens voorbij te zien komen in zo’n populaire app als Spotify.”

VW-busje 
Eén van de voorwaarden om op Spotify te mogen is dat de muziek professioneel is opgenomen. Een andere voorwaarde is dat er een goede afbeelding bij moet zitten. De Culemborgse schoolband vroeg een medeleerling een tekening te maken. Het werd een fraaie afbeelding van een VW-busje op een verlaten snelweg.

Volgens de band past dit goed bij de sfeer van ‘Roadtrip’. “Het nummer gaat over iemand die na een verbroken relatie haar koffers pakt en voor zichzelf kiest”, zegt Ulrike, die de tekst schreef. ‘Nee, het is niet autobiografisch,’ lacht de 16-jarige scholiere uit 4 VWO. 

Parel van de Betuwe 
6 Times a Charm ontstond drie jaar geleden. De leerlingen zaten toen nog in de eerste en tweede klas van Lek en Linge. Inmiddels zijn het bovenbouwers. “We repeteren één keer per week op school”, vertelt drummer Aram Bijkerk. “Dan werken we aan covers en schrijven we ook nieuwe nummers.”

6 Times a Charm bestaat verder uit Yonathan Bos en Lucas Marczinski. In 2022 deed de band mee aan bandwedstrijd ‘de Parel van de Betuwe’ en maakte toen indruk op jury en publiek. Ook dit jaar zijn de scholieren weer van de partij bij de Parel. 6 Times a Charm is te zien en te horen op 21 april in de Gelderlandfabriek. Ze spelen dan onder meer het nieuwe nummer ‘Dream Unseen’. Ook staat er een optreden gepland op 17 juni bij de jaarmarkt in Heukelum. 

Dick Aanen

Redacteur van Het Kontakt-Culemborgse Courant (+ HK-West Betuwe en HK-Tiel)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Deelnemers maken tijdens de Leerhuisweek 'gezondheid' in maart onder andere kennis met sportverenigingen.
Het Leerhuis wil nieuwe mensen ontmoeten tijdens Leerhuisweek Nieuws 4 uur geleden
• Wijkcoach Pieter van de Keur.
Pieter van de Keur: nieuw gezicht rondom seniorenondersteuning Nieuws 18 uur geleden
popquiz
Muziekkennis testen? PopQuiz in de Gelderlandfabriek! Nieuws 20 uur geleden
• Maurik Battle of de Boats.
Startsein Battle of the Boats op vrijdag 14 juni Nieuws 29 mei, 09:00
• Tijdens het drukbezochte eerste Longpunt werd aandacht besteed aan de Long Beweeggroep van de Gemeente Culemborg.
Vragen over longmedicatie? Bezoek het Longpunt in Bolderburen Nieuws 29 mei, 07:00
Afbeelding
Partij voor de Dieren komt met 14 (!) amendementen tijdens debat over Omgevingsvisie Nieuws 29 mei, 05:42
Afbeelding
PvdA/ChristenUnie: 'Ontzie kwetsbare wijken bij opvang van vluchtelingen' Nieuws 28 mei, 21:41
• Koeien in het buitengebied van Culemborg
D66/GroenLinks/Partij voor de Dieren: 'Niet bouwen in open en groene buitengebied' Nieuws 28 mei, 13:01