• Doordat alle informatie over beschikbare medicatie en alternatieven in één platform staat, scheelt dat veel tijd om te zoeken.
• Doordat alle informatie over beschikbare medicatie en alternatieven in één platform staat, scheelt dat veel tijd om te zoeken. Foto: aangeleverd
update

Ziekenhuis Rivierenland gebruikt ApoAfspraak

Nieuws 1.372 keer gelezen

REGIO • Sinds 15 april 2024 maakt de Ziekenhuisapotheek van Ziekenhuis Rivierenland gebruik van ApoAfspraak. Dit is een communicatieplatform tussen de Ziekenhuisapotheek, poliklinische apotheek, voorschrijvers en openbare apotheken.

Via dit platform is direct zichtbaar welke geneesmiddelen niet leverbaar zijn en welke alternatieven er mogelijk zijn. Ziekenhuis Rivierenland is het eerste ziekenhuis dat gebruik maakt van ApoAfspraak. 

Doordat alle informatie over beschikbare medicatie en alternatieven in één platform staat, scheelt dat veel tijd om te zoeken en hoeven patiënten minder lang op geneesmiddelen te wachten. 

Vorig jaar was het tekort aan geneesmiddelen groter dan ooit. Apothekers, binnen en buiten het ziekenhuis, zijn hierdoor veel tijd kwijt aan het zoeken van een alternatief, het afstemmen met de voorschrijvers en het daadwerkelijk omzetten van een geneesmiddel. Met ApoAfspraak lossen we het probleem van de tekorten weliswaar niet op, maar door dit als communicatieplatform in te zetten, kunnen apotheken en voorschrijvers sneller en efficiënter tot een alternatief komen.

Toegankelijk

Het platform is toegankelijk voor de Ziekenhuisapotheek, apothekers en voorschrijvers. Op het moment dat een geneesmiddel niet leverbaar is, kan er via het platform een alternatief gecommuniceerd worden door de ziekenhuisapotheek of poliklinische apotheek. 

De openbare apotheken in de regio kunnen in het platform inzien welke alternatieven zijn goedgekeurd door de voorschrijvers uit het ziekenhuis. Doordat alle informatie in één platform staat, hoeven patiënten minder lang op geneesmiddelen te wachten.




Rob Zantinge

Redacteur Het Kontakt - Tiel

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Autopuzzeltocht Zonnebloem Culemborg Nieuws 22 uur geleden
• De Sint zet dit jaar voet aan wal in Vianen.
Landelijke intocht Sinterklaas dit jaar in Vianen: 'Trots dat we hem in Vijfheerenlanden mogen ontvangen' Nieuws gisteren
Afbeelding
Kennismaken met korfbal op Kangoeroedag Sport gisteren
• Grote ravage voor het pand van de Poolse supermarkt.
Plofkraak bij Poolse supermarkt aan de Varkensmarkt in Culemborg 112 gisteren
• Wethouder Mischa Peters tijdens haar ritje met de koetspaarden.
PvdD: 'Ritje met paard-en-wagen een dieronvriendelijk showtje' Nieuws 16 mei, 15:55
Afbeelding
Meld een activiteit aan voor 'Warme Zomerweken' ElkWelzijn Nieuws 16 mei, 15:00
Afbeelding
Hassan loopt 20 km voor Betuwe Wereldwijd Nieuws 16 mei, 11:00
Afbeelding
Eerbetoon aan dirigent Heinz Friesen in de Grote of Barbarakerk Nieuws 16 mei, 07:00