• Voorzitter van stichting Caetshage Jean Eigeman (links) en boerin Boudien (rechts).
• Voorzitter van stichting Caetshage Jean Eigeman (links) en boerin Boudien (rechts). Foto: Fleur van Eeuwijk

Biologische boerderij én zorgboerderij Stadsboerderij Caetshage

Algemeen 1.304 keer gelezen

CULEMBORG • Stadsboerderij Caetshage zal onder veel Culemborgers een bekend begrip zijn. Net buiten de oude kern van Culemborg vind je namelijk de biologische boerderij én zorgboerderij. 

Stichting Caetshage is hier verantwoordelijk voor. Landbouw, veeteelt en natuur gaan hand in hand. Twintig jaar geleden is stichting Caetshage opgericht. 

Jean Eigeman
Voorzitter Jean Eigeman: “Vanaf het begin was het de bedoeling om een boer en een boerin te zoeken die met vijf hectare grond aan de slag wilden. Uiteindelijk besloten Todd en Boudien vijftien jaar geleden hier te beginnen.”

Allebei hebben ze een grote passie voor het boerenleven. Boudien: “Na op verschillende boerderijen te hebben gewerkt, werd het tijd voor onze eigen boerderij. Caetshage sprak ons aan door het saamhorigheidsgevoel.” 

Wonen
Toen de twee hier kwamen wonen, was er nog geen woonplaats voor hen. “In een korte tijd zijn er verschillende gebouwen gerealiseerd waaronder het woonhuis. Dit is te danken aan een crowdfunding actie en leningen.”

Biologisch en duurzaam
Rondom het erf ligt vijf hectare grond. Dit wordt ieder jaar gevuld met groentes, bloemen en fruit. “Iedere week kunnen abonnees een groentepakket bij ons ophalen. Wat hierin zit, verschilt per week. Denk aan een knoflook stengel, pompoen en wortelen.” Daarnaast wordt er nog meer verkocht in de winkel. “Veel producten maken of verbouwen we zelf maar we hebben ook connecties met koppel-bedrijven voor onder andere kolen en brood.”

Oog voor mensen
Zorgboerderij Caetshage biedt ondersteunende begeleiding en dagbesteding aan. Jean: “We geloven in kleinschalige zorg en vinden het belangrijk dat iedereen zich hier op zijn of haar plek voelt.” De zorgboerderij werkt goed samen met de stadsboerderij.

Nauwe samenwerking
“Wij bieden de zorg aan en zij doen vervolgens klusjes voor ons. Deze nauwe samenwerking is erg fijn.” Een bijzondere, warme en duurzame stadsboerderij. Maar wat vinden Boudien en Jean het allermooiste? “De mensen die hier werken maar ook de klanten die enthousiast zijn en blij worden van Caetshage. Dat doet me goed”, vertelt Boudien. Daar is Jean het mee eens. “Het is mooi om te zien dat steeds meer jonge mensen geïnteresseerd raken in wat wij hier doen.”

Fleur van Eeuwijk

Fleur van Eeuwijk

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Grootschalige inzetoefening op het O.R.S. Lek en Linge Nieuws 3 uur geleden
Afbeelding
Waterschap Rivierenland houdt Open Dag op zaterdag 14 oktober Nieuws 4 uur geleden
Afbeelding
Het Platform Veilig Ondernemen (PVO) ontvangt ster als symbool en eerste erkenning samenwerking Nieuws 4 uur geleden
Afbeelding
Oppositie Culemborg wil aanleg fietsstraat nog eens kritisch bekijken Nieuws 18 uur geleden
Afbeelding
Nationale bloembollenweekend begint in Culemborg Nieuws 23 uur geleden
Afbeelding
Pro Persona Connect en IrisZorg orgniseren een ondersteuningsgroep Nieuws gisteren
Afbeelding
Timpaan doneert 175.000 euro aan Hospice Nocturne Nieuws 27 sep., 10:22
Afbeelding
Open ochtend nieuwe locatie peuteropvang Harlekijn Nieuws 27 sep., 07:00