• Het team van GroenLinks.
• Het team van GroenLinks. Foto: aangeleverd

GroenLinks: ‘Vol energie voor een sociaal en groen Culemborg’

Algemeen Culemborg Kiest Culemborg Kiest 631 keer gelezen

CULEMBORG • GroenLinks gaat de gemeenteraadsverkiezingen in met een programma vol sociale en groene ideeën voor Culemborg. “Bij de vorige verkiezingen werd GroenLinks de grootste partij en nu staat er opnieuw een enthousiast team klaar om de stad verder te brengen: met iedereen die dat ook wil”, schrijft de partij in een persbericht.

“Vol energie gaat GroenLinks voor een inclusieve samenleving, een sociale stad, en het eerlijk aanpakken van de klimaatcrisis.”

GroenLinks wil graag door op de besluiten die de afgelopen vier jaar in Culemborg al zijn genomen, zoals het groener en duurzamer maken van de stad, het versterken van de kunst en cultuur, en het helpen van inwoners met persoonsgerichte zorg en ondersteuning. “Om voor elkaar te krijgen dat iedereen kan meedoen in de maatschappij en om verantwoordelijkheid te nemen voor de klimaatcrisis, is het belangrijk die ingezette koers vast te houden en uit te bouwen.”

Lijsttrekker Tim de Kroon: “De gemeenteraadsverkiezing op 16 maart is dé kans om jouw stem te laten horen. Voor de verandering die jij voor je ziet en die nodig is. Een keuze voor GroenLinks is een keuze voor oprechte en betrokken politiek die uitgaat van samenwerking. En natuurlijk voor een sociaal en groen Culemborg.”

“Wij willen meer betaalbare woningen waaronder in het stationsgebied, samen met bewoners het groen in buurten en in de binnenstad vergroten, jongeren actief laten meepraten via een Jongerenplatform, mensen sneller uit de schulden helpen, en theater, museum en bibliotheek behouden.”

Fietsen en wandelen
Het GroenLinks-programma heeft ook plannen om fietsen en wandelen te stimuleren en veiliger te maken, onder meer door een centrale fietsroute tussen oost en west via een autovrije Vianense Poort, een fietsbrug over de Lek naar Houten, het doortrekken van het wandelpad langs de Prijsseweg en een aantrekkelijke looproute van het treinstation naar het centrum.

In de stad kan er volgens GroenLinks nog zorgvuldiger worden omgegaan met grondstoffen bijvoorbeeld in de bouw en bij vervanging van straatwerk, en ook door met creatieve makers en ondernemers te gaan voor hergebruik van materialen in een lokaal ambachtscentrum. “GroenLinks staat ook in voor Culemborg als Vrijstad. Mensen die vluchten voor oorlog, geweld en natuurrampen vinden hier een nieuw thuis.”

De kandidaten van GroenLinks staan in nauw contact met stadsgenoten en willen de aanwezige kennis en ervaring benutten om zo de mooiste resultaten samen te bereiken.

Het verkiezingsprogramma van GroenLinks Culemborg is te bekijken via: culemborg.groenlinks.nl.

Dick Aanen

Redacteur van Het Kontakt-Culemborgse Courant (+ HK-West Betuwe en HK-Tiel)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Marianne Dresselhuys benoemd tot lid van verdienste van muziektent De Plantage Nieuws 29 apr, 10:29
• Vriendenschaar-voorzitter Marcel Meijer feliciteert Jordy Waroux met het behalen van zijn diploma.
Hoofdtrainer Vriendenschaar geslaagd voor Oefencoach-3 Sport 27 apr, 22:52
• Het Kyiv Sofia Kamerkoor.
Benefietconcert Kyiv Sofia Kamerkoor Nieuws 27 apr, 22:46
Afbeelding
Dansers Studio Urban te zien in Het Feest van tante Rita 2 Nieuws 27 apr, 22:14
IMG_8372
Culemborg kleurt oranje tijdens optocht met versierde fietsen met korte video's 27 apr, 16:11
• Bandleden van De Gang van Zaken met hun prijzen.
Juryprijs én publieksprijs voor De Gang van Zaken tijdens Parelfinale 2024 Nieuws 27 apr, 14:02
• Raquel Garcìa Hermida-van der Walle (r.) en D66-afdelingsvoorzitter Josefien Rooks.
D66-politica Raquel Garcia Hermida: 'Europese uitdagingen zijn opeenstapeling lokale uitdagingen' Nieuws 26 apr, 17:00
• Jaan van der Gun.
Zes koninklijke onderscheidingen tijdens lintjesregen 2024 Culemborg Nieuws 26 apr, 15:02