Afbeelding
Foto: 123RF.com

Drie keer last onder dwangsom en grote drugsvondst

112 1.364 keer gelezen

CULEMBORG • De politie heeft door eerdere meldingen over drugsoverlast op straat meerdere controles uitgevoerd. Dit leidde tot verschillende aanhoudingen en het opleggen van maatregelen door de burgemeester.

Er zijn drie verdachten aangehouden wegens bezit en/of het meewerken aan de verkoop van harddrugs.

Last onder dwangsom
Om de handel in harddrugs beter tegen te gaan, legde burgemeester Gerdo van Grootheest de drie verdachten een last onder dwangsom op. Met een last onder dwangsom, wil de gemeente voorkomen dat ze opnieuw de fout in gaan. Voor dezelfde overtreding wordt de persoon in kwestie een dwangsom van 5000 euro opgelegd. De burgemeester doet dit op basis van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV). Bij de laatste update van de APV zijn extra mogelijkheden gekomen om drugshandel in Culemborg tegen te gaan.

Grote drugsvondst
Na een tip van Meld Misdaad Anoniem is de politie deze week een woning in Culemborg binnengetreden. Daarbij is een grote hoeveelheid harddrugs in de woning gevonden. Samen met het Openbaar Ministerie doet de politie verder onderzoek om de verdachte ook strafrechtelijk te vervolgen.

Burgemeester Gerdo van Grootheest: “We zien dat het uitvoeren van controles en tips van inwoners effect hebben op het terugdringen van criminaliteit en drugshandel. Een belangrijke bijdrage voor een veilig en vertrouwd Culemborg. Ik doe dan ook een oproep aan onze inwoners om overlast en vermoedens van drugshandel of andere criminele activiteiten te blijven melden. Melden loont. En kan ook anoniem.”

Melden
In de strijd tegen ondermijning (criminelen maken voor illegale activiteiten gebruik van legale bedrijven en diensten), criminaliteit en drugshandel werkt de gemeente Culemborg samen met partners waaronder de politie. Wie in zijn of haar omgeving vermoedens heeft van illegale activiteiten zoals handel in drugs, mensen of gestolen goederen kan contact opnemen met de politie via 0900-8844. Bel bij spoed altijd 112. Liever anoniem melden? Dat kan via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl.

Dick Aanen

Redacteur van Het Kontakt-Culemborgse Courant (+ HK-West Betuwe en HK-Tiel)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Grootschalige inzetoefening op het O.R.S. Lek en Linge Nieuws 3 uur geleden
Afbeelding
Waterschap Rivierenland houdt Open Dag op zaterdag 14 oktober Nieuws 4 uur geleden
Afbeelding
Het Platform Veilig Ondernemen (PVO) ontvangt ster als symbool en eerste erkenning samenwerking Nieuws 4 uur geleden
Afbeelding
Oppositie Culemborg wil aanleg fietsstraat nog eens kritisch bekijken Nieuws 18 uur geleden
Afbeelding
Nationale bloembollenweekend begint in Culemborg Nieuws 23 uur geleden
Afbeelding
Pro Persona Connect en IrisZorg orgniseren een ondersteuningsgroep Nieuws gisteren
Afbeelding
Timpaan doneert 175.000 euro aan Hospice Nocturne Nieuws 27 sep., 10:22
Afbeelding
Open ochtend nieuwe locatie peuteropvang Harlekijn Nieuws 27 sep., 07:00