• Seppe Kraaij neemt de bal aan met zijn hoofd en passeert zijn tegenstander.
• Seppe Kraaij neemt de bal aan met zijn hoofd en passeert zijn tegenstander. Foto: Serge Sanramat

Focus’07 slikt bittere pil tegen ‘t Goy

Sport 1.653 keer gelezen

CULEMBORG • Focus’07 bleek donderdag opnieuw niet in staat om te winnen van ‘t Goy. Op sportpark Parijsch verloren de Culemborgers met 0-1.

De eerste 15 minuten van de wedstrijd waren veelbelovend voor Focus’07, waarbij het team met verzorgd spel de tegenstander onder druk zette. Vooral de gedrevenheid van Bastiaan Zantinge op de linkerflank viel op. De verdediging van Focus’07 stond als een huis en gaf geen krimp, terwijl v.v. ‘t Goy met een compacte verdediging van vijf man opereerde.

Focus’07
Naarmate de eerste helft vorderde, sloop er echter slordigheid in het spel van Focus’07, hoewel ze het meeste balbezit hadden. v.v. ‘t Goy bleef compact verdedigen en maakte het Focus’07 moeilijk om door de defensie heen te breken.

Grootste kans eerste helft
De grootste kans van de eerste helft kwam van de voet van rechtsachter Lucas Beck, wiens schot op de lat belandde na 30 minuten spelen. Negen minuten later kreeg Raul Beck een kans na een perfecte voorzet van Seppe Kraaij, maar zijn kopbal belandde recht in de handen van de keeper (0-0 ruststand).

‘t Goy beter uit kleedkamer
In de tweede helft kwam v.v. ‘t Goy beter uit de kleedkamer en zette meer druk op Focus’07. Desondanks was het Jongeling Guus Timmer die een grote kans onbenut liet. Zijn schot ging naast de paal.

Goal uit vrije trap
Vanaf dat moment begon Focus’07 steeds slordiger te spelen en liep men veel met de bal. Dit resulteerde in de 40e minuut in een fatale fout in de verdediging van Focus’07, waarbij een verkeerde terugspeelbal resulteerde in een vrije trap net buiten het strafschopgebied van v.v. ‘t Goy. De nummer 10 van v.v. ‘t Goy, Stijn Groenen, nam zijn kans en schoot de bal feilloos langs de invallende keeper Jordan Dekker, waardoor v.v. ‘t Goy op een 0-1 voorsprong kwam.

De jeugdige ploeg toonde zich weliswaar strijdbaar, maar miste scherpte en kwaliteit voorin om een vuist te maken tegen een volwassen en stugge v.v. ‘t Goy.

Focus’07 mist scherpte
Ondanks verwoede pogingen van Focus’07 om de gelijkmaker te forceren, slaagden ze er niet in om de muur van v.v. ‘t Goy te doorbreken. De jeugdige ploeg toonde zich weliswaar strijdbaar, maar miste scherpte en kwaliteit voorin om een vuist te maken tegen een volwassen en stugge v.v. ‘t Goy. Zo eindigde de wedstrijd wederom in een 0-1 overwinning voor v.v. ‘t Goy, tot teleurstelling van het thuispubliek.

Bittere pil voor Focus’07
Met belangrijke wedstrijden tegen OSM’75 en Zwaluwen Utrecht in het verschiet, staat Focus’07 voor een uitdaging om zich te herpakken en niet op de gevaarlijke negende plaats in de ranglijst te belanden. De nederlaag tegen v.v. ‘t Goy is een bittere pil, maar biedt tevens een kans voor reflectie en verbetering in de komende duels.

Abdel Al Ayachi, De Culemborgse Velden

Dick Aanen

Redacteur van Het Kontakt-Culemborgse Courant (+ HK-West Betuwe en HK-Tiel)

Afbeelding
Nieuwsgierig? Hulpdiensten houden open dag aan de Triosingel Nieuws 2 mei, 15:00
• KEC Choir Academy.
Zelfverzekerd het podium op? Meld je aan voor de Choir Academy Nieuws 2 mei, 12:00
Afbeelding
Dodenherdenking zaterdag 4 mei in Culemborg Nieuws 2 mei, 10:28
• Bezoekers tijdens een eerdere Open Dag in het Odensehuis Culemborg.
Open Dag in het Odensehuis Culemborg Nieuws 2 mei, 07:00
Afbeelding
Pak een batje! Jeugdclinics bij Tafeltennisvereniging Gispen Sport 1 mei, 10:53
• Dieke Niekerk-van Zijl ontving een gouden speld vanwege haar 50-jarige lidmaatschap bij de PvdA.
Fractievoorzitter van de PvdA Yassin Dagdag zet twee Culemborgers in het zonnetje Nieuws 1 mei, 09:17