• Annet van den Oord (links) en Roger Klaassen (rechts) organiseren het 'Teken je eigen reisdagboek'.
• Annet van den Oord (links) en Roger Klaassen (rechts) organiseren het 'Teken je eigen reisdagboek'. Foto: Fleur van Eeuwijk

Iets persoonlijks? Teken een eigen reisdagboek met Annet van den Oord en Roger Klaassen

Nieuws 1.054 keer gelezen

CULEMBORG • Op 11 en 12 mei geven Annet van den Oord en Roger Klaassen een schetsweekend in Culemborg voor iedereen die zijn creativiteit wil uiten.

De twee kunstenaars delen hun passie voor tekenen graag met anderen. Daarom hebben Annet en Roger besloten om het schetsweekend ‘Teken je eigen reisdagboek’ te organiseren. Twee dagen lang gaan de deelnemers aan de slag met diverse materialen en krijgen ze tips en tricks om hun eigen reisdagboek naar een hoger niveau te tillen. 

Fouten maken mag want we willen juist van elkaar leren!

Roger tekent al jarenlang in en rondom Culemborg. Hij maakt vooral met aquarel gekleurde tekeningen van de stad. “Ik hou ervan om overal waar ik kom vrolijke en duidelijke schetsen te maken. Annet ken ik door ons werk voor Stichting Urban Sketchers Nederland.”

Annet woont in Ammerzoden en tekent ook graag in haar vrije tijd. “Mijn tekenstijl gaat alle kanten op. Van aquarelverf en tekenen met een potlood tot experimenteren met gouache verf.” 

Al enige jaren verzorgde Annet workshops in Giersbergen, bij de Loonse en Drunense Duinen.

Teken je eigen reisdagboek

Samen hebben ze onlangs besloten om een schetsweekend te organiseren in Culemborg. “Naast dat we de deelnemers kennis willen laten maken met elkaar en de nieuwe materialen, kunnen ze de stad ook leren kennen.” 

Als je een tekening maakt heb je iets persoonlijks

Roger en Annet zullen laten zien hoe je je omgeving het beste kunt vastleggen. “Ons onderwerp is ‘Teken je eigen reisdagboek’. Als je namelijk op reis bent, maak je vaak foto’s maar we willen onze deelnemers laten beseffen hoe mooi het kan zijn als je even stilstaat bij het moment door een tekening te maken. Daarna heb je namelijk iets persoonlijks.”

Dit onderwerp wordt in twee dagen uitgebreid behandeld. “Op allebei de ochtenden starten we bij Theater aan de Slag met een aantal tekenoefeningen. Iedereen krijgt dan zijn of haar eigen schetsboek, maar we gaan ook werken andere soorten papier. We gaan dan onder andere mensen tekenen en aan de slag met nieuwe materialen zoals gouache verf.” 

Na de lunch zijn Roger en Annet van plan om naar buiten te gaan. “Dan zullen we langs de bekende en mooie plekken van Culemborg lopen. Daar gaan we oefenen om sneller en vrijer te tekenen en laten we zien hoe je de sfeer van een plek kunt vastleggen.”

Op allebei de dagen gaan de deelnemers aan de slag met wat ze hebben geleerd. “Daarbij gaan we ook in op de vragen en opmerkingen van de deelnemers. We willen namelijk dat zij alles uit hun weekend halen.” Roger en Annet hopen dat alle deelnemers hun eigen gang durven te gaan. “Fouten maken mag dus voel je vrij om te experimenteren.”

Ben jij benieuwd of dit schetsweekend ook iets voor jou is? Er zijn nog een aantal plaatsen beschikbaar. Kijk voor meer informatie op www.rogerklaassen.com.

Fleur van Eeuwijk

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Fracties spreken voorkeuren uit over ingrijpende ombuigingsoperatie Nieuws 13 uur geleden
• Gemeenteraadslid Tim de Kroon van GroenLinks helpt de FIXbrigade bij de klusactie in de Debussystraat.
FIXbrigade Culemborg helpt bewoners Debussystraat met isolatie Nieuws 17 uur geleden
Afbeelding
Marianne Dresselhuys benoemd tot lid van verdienste van muziektent De Plantage Nieuws 29 apr, 10:29
• Vriendenschaar-voorzitter Marcel Meijer feliciteert Jordy Waroux met het behalen van zijn diploma.
Hoofdtrainer Vriendenschaar geslaagd voor Oefencoach-3 Sport 27 apr, 22:52
• Het Kyiv Sofia Kamerkoor.
Benefietconcert Kyiv Sofia Kamerkoor Nieuws 27 apr, 22:46
Afbeelding
Dansers Studio Urban te zien in Het Feest van tante Rita 2 Nieuws 27 apr, 22:14
IMG_8372
Culemborg kleurt oranje tijdens optocht met versierde fietsen met korte video's 27 apr, 16:11
• Bandleden van De Gang van Zaken met hun prijzen.
Juryprijs én publieksprijs voor De Gang van Zaken tijdens Parelfinale 2024 Nieuws 27 apr, 14:02