De Eben Haëzerschool uit Waardenburg won de hoofdprijs van de Techniekwedstrijd.
De Eben Haëzerschool uit Waardenburg won de hoofdprijs van de Techniekwedstrijd. (Foto: Aangeleverd)

Basisschool ’t Praathuis uit Culemborg wint Burgerweeshuisprijs in Techniekwedstrijd Rivierengebied

  •   keer gelezen

GELDERMALSEN/CULEMBORG • De stichting Techniekwedstrijd Rivierengebied organiseerde voor de hoogste klassen van het basisonderwijs in het Rivierengebied voor de 17e keer de Techniekwedstrijd Rivierengebied. Dit jaar was het thema het bouwen van een oeververbinding. Afgelopen vrijdag hebben de deelnemende leerlingen de afsluitende Slotmanifestatie bijgewoond.


Bouwmensen Geldermalsen heeft de leerlingen in haar opleidingscentrum hartelijk verwelkomd. Bouwmensen leidt vakbekwaam personeel op voor de bouwsector. Om de interesse in techniek te promoten, wordt de jaarlijkse Techniekwedstrijd georganiseerd voor alle leerlingen in de bovenbouw van de basisschool.

De deelnemende scholen hebben in de afgelopen maanden op hun school een verbinding tussen de oevers van een rivier ontworpen en op schaal nagebouwd.
Met veel creativiteit, en door goed met elkaar samen te werken, zijn de mooiste werkstukken gebouwd. Een deskundige vakjury en een jeugdjury hebben alle ingezonden bouwwerken beoordeeld.

Winnaars
De Eben Haëzerschool uit Waardenburg, heeft met de inzending van Reinold. Rafael, Marieke en Willemijn, de eerste prijs in de wacht gesleept. Samen met al hun klasgenootjes krijgen zij op 28 juni een uitje naar De Ontdekfabriek in Eindhoven aangeboden. Burgemeester Stoop van de gemeente West Betuwe heeft de prijs aan de dolblije winnaars uitgereikt. Naast deze hoofdprijs, won de Meent uit Ommeren de jeugdjuryprijs. De Open Poort uit Asperen won de Ceratec Award voor de beste technische vondst en ’t Praathuis uit Culemborg won de Burgerweeshuisprijs voor het beste logboek. Door de samenwerking met de sponsors en vrijwilligers die de scholen bezocht hebben, heeft de Techniekwedstrijd weer een fijn jaar gehad.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten