Na de lekkere koffie bij 'BijOns' gaat de groep enthousiast op pad om te rapen.
Na de lekkere koffie bij 'BijOns' gaat de groep enthousiast op pad om te rapen. Foto: Tanja Moody

Inwoners Culemborg gaan zwerfafval te lijf

Algemeen 1.692 keer gelezen

CULEMBORG • Zaterdag werd alweer de 21e editie van de Landelijke Opschoondag gehouden. Ook de Culemborgse zwerfafvalbrigades staken met elkaar de handen uit de mouwen om zwerfafval op te ruimen. 

Veel inwoners ergeren zich groen en geel aan zwerfafval. Helaas blijft regelmatig opruimen hard nodig. Hoe schoner de buurt, hoe meer het uitnodigt om het schoon te houden. 

BijOns
Vanuit buurtcentrum ‘BijOns’ gingen circa 15 inwoners gewapend met grijpers, handschoenen en grote vuilniszakken in kleine groepjes op pad. Ook op andere plekken in Culemborg zijn diverse inwoners aan de slag gegaan. Na twee uur rapen zijn heel wat straten, pleintjes, hagen, struiken en sloten opgeschoond. Wat er zoal is gevonden: blikjes, veel kleine tot grote stukken plastic, stukjes glas, natte stukjes papier en karton, zakdoekjes, tampons en bijvoorbeeld ook stapels sinaasappelschillen. Dit jaar was er speciale aandacht voor het schoonmaken van sloten. De brigades hebben hiervoor extra lange grijpers in bezit.

Aanmelden
Wie ook aan de slag wil om Culemborg schoner te maken kan zich aanmelden bij bij Zwerfafvalbrigade Culemborg West of Culemborg Oost. Dat kan via Stichting Landschapsbeheer Gelderland: https://slgelderland.nl/vrijwilligers/zwerfafvalbrigade. Of rechtstreeks via één van de leden van de brigades. Zij gaan het hele jaar door op pad. Liever op jouw eigen moment aan de slag om zwerfafval op te ruimen? Dat kan ook. Via de zwerfafvalbrigades kan men materialen lenen om het afval op te ruimen. De gemeente Culemborg stelt daarnaast enkele pasjes ter beschikking, die zijn te gebruiken voor alle ondergrondse afvalcontainers.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Gelderlandfabriek versterkt organisatie en gaat volgende fase in Nieuws 10 uur geleden
Afbeelding
Inwoners ontvangen button met afbeelding van de 'Engel van Culemborg' Nieuws 11 uur geleden
Afbeelding
Thuiswedstrijd waterpolo jeugdteam in zwembad de Waterlinie Sport 11 uur geleden
Afbeelding
Proeverijen van de wijnen uit BOB Rivierenland in december Nieuws 15 uur geleden
Afbeelding
PvdD wil algeheel verbod op het voeren van dieren in de openbare ruimte Nieuws 16 uur geleden
Afbeelding
'KEC connects' tijdens winterconcert Nieuws 17 uur geleden
Afbeelding
Kerstfair in het oude stadhuis in Culemborg Nieuws 6 dec., 12:00
Afbeelding
Botsing op de N320 te Culemborg Nieuws 6 dec., 10:17