• Vriendenschaar aanvoerder Vincent Zuurmond doet een poging om de bal te veroveren.
• Vriendenschaar aanvoerder Vincent Zuurmond doet een poging om de bal te veroveren. Foto: Serge Sanramat

CVV Vriendenschaar toont veerkracht

Sport 583 keer gelezen

CULEMBORG • Cvv Vriendenschaar toonde zaterdag veerkracht en boekte door een zeer sterke tweede helft een verdiende 2-1 overwinning op kampioenskanditaat OSM ‘75 uit Maarssenbroek.

In een zeer attractieve eerste helft was OSM ‘75 op Sportpark Terweijde bij vlagen heer en meester. Op een paar speldenprikjes na kwam Vriendenschaar niet in het stuk voor.

Lustig combineren
OSM’75 combineerde er lustig op los en kwam regelmatig via de rechterkant goed door. D/Stan Wieser (nummer 7 van OSM’75) kwam in de 16e minuut wederom via rechts goed door en liet doormiddel van een lob keeper Michel Spong kansloos: 0-1.

Beweeglijkheid
Vriendenschaar had geen antwoord op de bewegelijkheid van de middenvelders en aanvallers van OSM’75 en moest een paar keer handelend optreden wat resulteerde in drie gele kaarten.

In de 40e minuut kwam OSM’75 goed weg doordat scheidsrechter Liesdek niets zag in een overtreding op Amine Lakhal in het strafschopgebied.

Wissels
Vriendenschaar-trainer Jordy Waroux greep in de rust in en bracht Jeffrey Koedam in de aanval voor Kevin Cnossen en Dylan Boomhouwer in de verdediging voor Corné Pieter om het tij te doen keren.

Onder druk
Vriendenschaar ging volop in de aanval en OSM werd onder druk gezet. Na twee minuten in de tweede helft was er al een goede kans voor Vriendenschaar. Ronan Hendriksen (die voor rust mocht blijven staan na een grove charge aan de zijlijn op een speler van OSM) zette de bal goed voor, maar Jaffar Ahmidout zag geen kans om de bal in het doel te koppen.

Loon naar werken
In de 65e minuut kreeg Vriendenschaar eindelijk loon naar werken. Ronan Hendriksen nam een corner. De bal kwam voor het OSM-doel. De keeper ging bij het onderscheppen niet geheel vrijuit. Hij liet de bal los, waarna Jesse van Piggelen de bal vrij gemakkelijk in het doel kon schieten: 1- 1

Corner
OSM gaf zich niet zomaar gewonnen en liet zich in de 74e minuut ook gelden. Een goed schot werd door keeper Michel Spong tot corner verwerkt. De bal kwam opnieuw in bezit van OSM, maar nu werd die over het doel geschoten.

In de 77e minuut was er wederom een goed genomen corner door Ronan Hendriksen die bij Vincent Zuurmond belandde. Vincent nam de bal goed aan en schoot onhoudbaar binnen: 2-1. 

OSM probeerde in de laatste 10 minuten van alles om de gelijkmaker te forceren, maar uiteindelijk zonder enig resultaat. Met nog één wedstrijd voor de winterstop doet Vriendenschaar uitstekende zaken op de ranglijst. Aanstaande zaterdag wacht de laatste horde in Utrecht. Zwaluwen Utrecht is dan de tegenstander.

De Culemborgse Velden Abdel Al Ayachi

Focus’07 geeft op Sportpark Parijsch niet thuis 

CULEMBORG • Door het ontbreken van vier basisspelers was het voor Focus’07-trainers Rudy Wetzel en Jan de Blecourt wederom puzzelen om een representatief team neer te zetten.

Dit keer ontbraken Tim Zanten, Ilias Dahri, Wouter Hoevers en Christiaan van Linden (uitgevallen).

Met wat schuiven in de opstelling en een beroep op de O18-spelers begon Focus’07 op sportpark Parijsch hoopvol aan de wedstrijd tegen het laag geklasseerde Voorwaarts.

Miscommunicatie
Door miscommunicatie in de verdediging was binnen 36 seconden alle hoop vervlogen. Een simpele bal werd achterin zomaar tegen een tegenstander getrapt waarna deze bij de spits van Voorwaarts belandde. Uiteraard wist de spits raad met dit vroege Sinterklaascadeau en tekende hij de 0-1 aan.

In de achtervolging
Focus’07 moest in de achtervolging en het spel gaan dicteren wat ze normaliter niet makkelijk afgaat. Dit bleek ook vandaag. Gedurende de eerste helft werd ondanks veel balbezit bijna tot niets gecreëerd.

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld. Focus’07 was veel aan de bal zonder echt gevaarlijk te worden en Voorwaarts loerde op de counter.

Penalty
Er moest 20 minuten voor het einde van de wedstrijd een vrij gemakkelijk gegeven penalty aan te pas komen om de stand gelijk te trekken. Seppe Kraaij had geen enkele moeite om het cadeautje van de scheids uit te pakken: 1-1.

Kinderlijk eenvoudig
Voorwaarts kon in de 85e minuut kinderlijk door de verdediging van Focus’07 heenlopen en de 1-2 aantekenen. Twee minuten later was het wederom raak. De verdediging van Focus’07 stond erbij en keek ernaar hoe de spits van Voorwaarts Pim Uriot de 1-3 op het scorebord bracht.

Door deze dure nederlaag is het voor Focus’07 alle hens aan dek en moet het na de winterstop stukken beter gaan om niet verder af te glijden.

De Culemborgse Velden, Abdel Al Ayachi

Dick Aanen

Redacteur van Het Kontakt-Culemborgse Courant (+ HK-West Betuwe en HK-Tiel)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

• V.l.n.r.: Leny Nolten, Anneke Mol en Margriet Hunfeld.
Kappen van zieke en dode bomen in Culemborg van start Nieuws 19 feb, 15:45
• Initiatiefnemer Jesek van Sante van De Toffel Dagen die alvast aan een toffel zit.
Jesek van Sante bedenker festival 'De Toffel Dagen' Nieuws 19 feb, 15:38
• Blessing Bolunza ontwijkt een sliding van z'n tegenstander.
Focus'07 JO16-1 laat geen spaan heel van DHSC Sport 18 feb, 23:14
Afbeelding
Leerlingen Agora Basics vouwen 550 hartjes voor bewoners De Kulenburg Nieuws 17 feb, 18:46
• Na een natte winter wordt het wandelpad met nieuwe houtsnippers opgefrist.
Buurtbewoners aan de slag in moestuin Tuinhart Voorkoop Nieuws 17 feb, 17:59
Afbeelding
Auto te water langs de Diefdijk, bestuurder trekt voertuig met shovel weer omhoog 112 17 feb, 17:49
Afbeelding
Expositie 'Marcuspassie' in de Grote of Barbarakerk Nieuws 16 feb, 17:00
Afbeelding
Lezing en workshop journalist Pauline Weseman Nieuws 16 feb, 15:00