• Yannick Middelkoop en Henk-Jan van Doorn knokken voor elke bal
• Yannick Middelkoop en Henk-Jan van Doorn knokken voor elke bal Foto: Frans Overdijk

Volleyballers Shot knokken zich omhoog

Sport 268 keer gelezen

CULEMBORG • Met een bijna volledig fitte selectie boekten de volleyballers van Shot zondag een 3-2 overwinning in de thuiswedstrijd tegen Sovoco uit Soest, de nummer 1 van de tweede divisie.

Bij verlies zouden de Culemborgse volleyballers het zicht op een top vijf-positie verliezen, bij winst zou er weer aansluiting zijn. Vorig seizoen moest Shot twee keer het onderspit delven en met de wisselende resultaten van de afgelopen maanden, leek het vooraf een zware middag te worden. Dat werd het ook; het publiek op de volle tribunes kreeg twee uur lang een intense volleybalstrijd voorgeschoteld.

In evenwicht
In de eerste set hielden de teams elkaar tot 16-16 goed in evenwicht. Shot had wat meer servicedruk, terwijl Sovoco aanvallend beter doorkwam en daardoor tot 16-19 kon weglopen. Coach Mark Meuleman bracht Henk-Jan van Doorn in de ploeg, waarna de aanvallen gevarieerder werden en zo kwam Shot punt voor punt langszij en kwam het zelfs op 24-23 voorsprong.

Zinderende ontknoping
Een zinderende ontknoping volgde, met enkele lange rally’s waarin beide teams door de spanning de bal niet op de grond kregen. Sovoco kwam nog een keer terug, maar uiteindelijk kon Shot de set met 26-24 binnenhalen.

Uit het veld geslagen
In de tweede set leek de tegenstander even uit het veld geslagen. Met degelijk volleybal, uitstekende passing, continue servicedruk en gevarieerde aanvallen droogde Shot de tegenstander met 25-16 af. Voor de volleyballers uit Soest was dat het sein om de knop om te zetten.

Geknokt
In de derde set werd door beide teams opnieuw volop geknokt. De excellerende Rob Verbeek wist met rake klappen Shot in de wedstrijd te houden maar vanaf 20-20 leek de energie bij het team toch op te zijn. Persoonlijke fouten resulteerden in een 20-25 set-verlies, met name omdat Shot verdedigend te weinig bracht.

Servicedruk
In de vierde set herpakte Shot zich met servicedruk en wisselende aanvallen. Shot kwam zelfs op een 14-6 voorsprong, maar een wissel aan Soestse zijde zorgde ervoor dat het binnen no-time weer 14-13 was. Shot had geen antwoord op de servicedruk en aanvallen van Sovoco en kwam aanvallend op de flanken niet meer uit de voeten. Meuleman probeerde de wedstrijd met wissels om te buigen maar dat baatte niet, Shot verloor de set met 22-25.

Lange minuten
Na bijna twee uur volleybal moest de laatste set de winnaar brengen. Het werden nog vijftien lange minuten. Ondanks dat Shot steeds een voorsprong had, leek ook nu de slotfase spannend te worden. Een uitstekend verdedigend Shot, wist bijna alle ballen van de vloer te houden en dat maakte dat Shot met 15-10 de winst in de laatste set en de overwinning mocht vieren.

‘Ruime voldoende’
Mark Meuleman was in zijn nopjes met het vertoonde spel: “Vandaag hadden we iedereen nodig om dit resultaat te behalen en dat is goed gelukt. Op alle facetten - aanvallend, serverend, spelverdelend en passend - deden we het goed, iedereen haalde een ruime voldoende. Je ziet dan wel dat zo’n wedstrijd energie vreet en heel veel focus kost, wat ons dan wel parten speelt.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

• V.l.n.r.: Leny Nolten, Anneke Mol en Margriet Hunfeld.
Kappen van zieke en dode bomen in Culemborg van start Nieuws 19 feb, 15:45
• Initiatiefnemer Jesek van Sante van De Toffel Dagen die alvast aan een toffel zit.
Jesek van Sante bedenker festival 'De Toffel Dagen' Nieuws 19 feb, 15:38
• Blessing Bolunza ontwijkt een sliding van z'n tegenstander.
Focus'07 JO16-1 laat geen spaan heel van DHSC Sport 18 feb, 23:14
Afbeelding
Leerlingen Agora Basics vouwen 550 hartjes voor bewoners De Kulenburg Nieuws 17 feb, 18:46
• Na een natte winter wordt het wandelpad met nieuwe houtsnippers opgefrist.
Buurtbewoners aan de slag in moestuin Tuinhart Voorkoop Nieuws 17 feb, 17:59
Afbeelding
Auto te water langs de Diefdijk, bestuurder trekt voertuig met shovel weer omhoog 112 17 feb, 17:49
Afbeelding
Expositie 'Marcuspassie' in de Grote of Barbarakerk Nieuws 16 feb, 17:00
Afbeelding
Lezing en workshop journalist Pauline Weseman Nieuws 16 feb, 15:00