Afbeelding
Foto: Abdel Al Ayachi

Vriendenschaar pakt koppositie na winst op hekkensluiter

Sport 572 keer gelezen

TIENHOVEN • Zonder groots te spelen heeft CVV Vriendenschaar de koppositie gepakt in de vierde klasse. In de uitwedstrijd tegen VIOD werd het 0-1. 

Binnen 1 minuut leek Jesse van Piggelen op aangeven van Ronan Hendriksen de score te openen .Maar de scheidsrechter keurde op appèl van de grensrechter de goal af. 

Bovenliggende partij
In de eerste helft ontwikkelde zich een wedstrijd waarin Vriendenschaar de bovenliggende partij was. VIOD bleek een stugge ploeg te zijn die zich niet liet overrompelen. De aanvallen van Vriendenschaar strandden steeds door goed ingrijpen van de VIOD-defensie.

Scherpte
Tevens ontbrak het de aanvallers van Vriendenschaar aan scherpte voor de goal om afstand te nemen van het laag geklasseerde VIOD. Vriendenschaar moest er op letten om niet te worden verrast bij één van de spaarzame uitvallen van VIOD.

Score
In de 27e minuut was er zo’n uitval en kwam Vriendenschaar goed weg en wist VIOD niet tot scoren te komen. . Het duurde tot de 33e minuut voordat het Vriendenschaar overwicht in een score werd omgezet. Op aangeven van Vincent Zuurmond scoorde Jaffar Ahmidout de 0-1. Een minuut later voorkwam keeper Michel Spong een tegentreffer.

Geen doelrijpe kansen
Het bleef ondanks wat mogelijkheden voor Vriendenschaar met de rust bij 0-1. In de tweede helft bleef Vriendenschaar de betere ploeg, maar tot echt doelrijpe kansen heeft het niet geleid. VIOD liet zich ook regelmatig gelden, maar verprutste steeds de gecreëerde kansen.

Na een half uur spelen in de tweede helft schampte de bal de lat na een schot/voorzet van Jaffar Ahmidout. 

Rentree
In de 80e minuut werd Jaffar Ahmidout gewisseld voor Jeffrey Koedam, die zijn rentree vierde na een polsbreuk die hem een aantal weken aan de kant heeft gehouden.

Wissel
Trainer Wareaux hield het ondanks de vijf meegenomen wisselspelers bij één wissel om de punten veilig te stellen. Wat ook geschiedde. VIOD was deze keer niet bij machte om Vriendenschaar het vuur aan de schenen te leggen door de gekregen kansen te missen.

Aanstaande zaterdag weten wij hoe werkelijk CVV Vriendenschaar ervoor staat. De ploeg treedt om 14.30 uur op sportpark Terweijde aan tegen OSM’75 uit Maarssenbroek. , 

Abdel Al Ayach, Culemborgse Velden

Focus’07 ontbeert stootkracht en scherpte

VINKEVEEN • Focus’07 speelde 0-0 gelijk tegen het Utrechtse Hertha uit Vinkeveen. 

Zowel Focus’07 en Hertha speelden vanuit een goede organisatie en verzorgd voetbal vanuit achteruit. 

Betere van het spel
De eerste 15 minuten had Focus’07 het iets betere van het spel. Als Raul Beck wat scherper was geweest voor het vijandelijk doel dan had Focus’07 zomaar op 0-1 kunnen staan.

Serieuze kans
Het duurde tot de 39e minuut voor de eerste serieuze kans van Focus’07. Een vrije trap genomen door Seppe Kraaij belandde via het hoofd van Tim Van Zanten op de lat, en ook in de rebound werd de dwarsligger geraakt.

In de 44e minuut voorkwam keeper Thimo Dirks de 1-0 voor Hertha door alert te reageren bij een steekpass.

Goed uit de startblokken
Hertha kwam na rust goed uit de startblokken. Rechtsback Lucas Beck van Focus’07 bleef door een opgelopen blessure achter in de kleedkamer. Zijn vervanger was Wessel Buur die links achter zijn plek innam. Jouri Baars verhuisde daardoor naar rechts achter.

Verdedigingsblok
Het was even zoeken voor het nieuwe verdedigingsblok wat zo solide was in de eerste helft. Hertha drong aan en was enkele keren zeer gevaarlijk zonder dat er gescoord werd.

Aardige acties
Het duurde tot de 60 ste minuut voordat Focus’07 zich wat onder de druk uit kon voetballen, en lieten met name Ilias Dahri en Seppe Kraaij wat aardige acties zien. In de 69e minuut kwam Focus’07 bij een aanval van Hertha goed weg. Thimo Dirks tikte de bal geschoten door de sterKe spits van Hertha over de achterlijn.

Corner
Focus’07 liet zich in de 65e minuut ook gelden. Tim van Zanten kopte uit een corner in het doel en zijn inzet werd gestopt door de keeper van Hertha. Hertha nam geen genoegen met een gelijkspel, ging duidelijk voor de winst, en bracht nog twee aanvallers in.

Balverlies
In de 78e minuut leed Christiaan van Linden balverlies. Hij corrigeerde dit met een sliding en kreeg van de zeer goed leidende scheidsrechter de enige gele kaart in een uiterst sportieve wedstrijd.

Vrije trap
Rond de 80e minuut liet Thimo een vrije trap los, gelukkig voor Focus schoot de Hertha-aanvaller de rebound rakelings naast de paal. In de 88e minuut was er een mooie aanval van Focus’07. De voorzet van Ilias Dahri was echter net te scherp voor de ingevallen Wouter Houvers.

Slotakkoord
Het slotakkoord was voor de spits van Hertha die een hard schot loste die op de vuisten belandde van keeper Thimo Derks. Met een 0-0 stand kwam een een leuke sportieve wedstrijd tot een eind waar beide teams mee konden leven.

Abdel Al Ayachi, Culemborgse Velden

Smvc FairPlay ondermaats

LEUSDEN • Op een prachtige sportaccommodatie in Leusden trad Smvc FairPlay zonder de belangrijke speelmaker Samir Aamri aan tegen Roda’46. 

Roda’46 misten hun twee aanvallers, goed voor 40 goals in een seizoen. De thuisploeg begon dus ook verzwakt aan de wedstrijd. 

Slordig
FairPlay speelde in de eerste helft slordig en was niet in goede doen. Er moest in de 38e minuut een standaardsituatie aan te pas komen om tot score te komen.

Score
Een goed genomen corner door Walid El Abassi werd door niemand minder dan Jamal Aamri met de wreef in het doel gewerkt (0-1). Het was tevens de ruststand.

Overrompeld
In de tweede helft werd FairPlay op het middenveld door Roda’46 overrompeld. Alle tweede ballen vielen ten prooi aan Roda’46-spelers. Door niet kort te dekken belandde de bal in de 48e minuut via de rechtsbuiten van Roda’46 bij de spits die beheerst afrondde: 1-1.

Vrije trap
In de 66e minuut was er een vrije trap rond het 16 metergebied van FairPlay die prachtig boven in de linker kruising ingeschoten werd door Roda’46 2-1.

Rijp voor de slacht
FairPlay was rijp voor de slacht en speelde tegen zichzelf. Alles of niets. FairPlay bracht in de 75e minuut de van blessure terugkerende spits Yassine El Bousdadi in het veld en ging 1 op 1 achterin spelen.

Slalom
El Bousdadi liet zich gelijk gelden en slalomde zich bijna door de verdediging van Roda’46. FairPlay drong aan en Roda’46 had bij de vele uitvallen de wedstrijd op slot kunnen gooien. Maar dat gebeurde niet.

Gelijke hoogte
FairPlay zette in de laatste minuten nog een keer aan en kwam in de 88e minuut op gelijke hoogte: 2-2. Jaouhar Handig kwam op rechts goed door en gaf een scherpe voorzet die hard in geschoten werd door Walid El Abassi.

De goed leidende scheidsrechter liet in een hectische eindfase nog 6 minuten doorspelen maar het bleef bij 2-2 .

Abdel Al Ayachi, Culemborgse Velden

Dick Aanen

Redacteur van Het Kontakt-Culemborgse Courant (+ HK-West Betuwe en HK-Tiel)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

• V.l.n.r.: Leny Nolten, Anneke Mol en Margriet Hunfeld.
Kappen van zieke en dode bomen in Culemborg van start Nieuws 19 feb, 15:45
• Initiatiefnemer Jesek van Sante van De Toffel Dagen die alvast aan een toffel zit.
Jesek van Sante bedenker festival 'De Toffel Dagen' Nieuws 19 feb, 15:38
• Blessing Bolunza ontwijkt een sliding van z'n tegenstander.
Focus'07 JO16-1 laat geen spaan heel van DHSC Sport 18 feb, 23:14
Afbeelding
Leerlingen Agora Basics vouwen 550 hartjes voor bewoners De Kulenburg Nieuws 17 feb, 18:46
• Na een natte winter wordt het wandelpad met nieuwe houtsnippers opgefrist.
Buurtbewoners aan de slag in moestuin Tuinhart Voorkoop Nieuws 17 feb, 17:59
Afbeelding
Auto te water langs de Diefdijk, bestuurder trekt voertuig met shovel weer omhoog 112 17 feb, 17:49
Afbeelding
Expositie 'Marcuspassie' in de Grote of Barbarakerk Nieuws 16 feb, 17:00
Afbeelding
Lezing en workshop journalist Pauline Weseman Nieuws 16 feb, 15:00