• Kampioensteam.
• Kampioensteam. Foto: Aangeleverd

Tafeltennisvereniging Gispen zet kampioenen in het zonnetje

Sport 889 keer gelezen

CULEMBORG • Tafeltennisvereniging Gispen 2 is met een grote voorsprong kampioen geworden in de voorjaarscompetitie 2023. André de Beus heeft de interne competitie gewonnen. Verschillende kampioenen zijn gehuldigd.

De voorsprong van Gispen 2 op nummer 2 SHOT was liefst 14 punten. Ook in het individueel klassement was de overmacht goed zichtbaar. Laurens ’t Hardt en Michael Havelaar legden beslag op de eerste twee plekken van het individueel klassement met indrukwekkende winstpercentages van respectievelijk 93 en 77.

Rob te Boekhorst won 67 procent van zijn wedstrijden en sprokkelde 10 punten bij elkaar. Ook Ronnie Wansing en Marlijn van den Berg droegen bij aan het kampioenschap met in totaal 6 winstpartijen. 

Komend seizoen gaat het team in de 1e klasse spelen. Daarbij komt clubkampioen Max de Jong het team versterken waardoor we met extra vertrouwen de nieuwe competitie tegemoet kunnen zien.

Interne competitie

Aan het einde van het tafeltennisseizoen was ook dit jaar weer een ‘interne competitie’ georganiseerd bij Gispen. Daarbij speelden de leden op vijf maandagavonden om een felbegeerde wisseltrofee en om ‘eeuwige roem’. André de Beus  bewees daarbij weer eens zijn reputatie als ‘cup fighter’ en sleepte voor de derde keer de beker in de wacht. 

Na de voorlaatste wedstrijdavond kon hij al niet meer ingehaald worden door zijn belagers. De strijd om de plaatsen twee, drie, vier en vijf was tot het laatste moment ongekend spannend, waarbij uiteindelijk het onderling resultaat de doorslag gaf.

André de Beus op 1, Jelle Wester op 2, Laurens ‘t Hardt op 3, Michel Cost op 4 en Gerard Schook op 5.

Na deze laatste activiteit van dit seizoen gaan de meeste Gispen leden genieten van een welverdiende vakantie voordat in september het startschot wordt gegeven voor de najaarscompetitie. Ook in de zomer kan er nog volop gespeeld worden bij TTV Gispen.

Belangstellenden

Belangstellenden die vrijblijvend willen kijken of tafeltennis een leuke sport voor hen is, kunnen binnen wandelen op een speelavond op maandag, donderdag of vrijdag.

Christine Kieviet

Redactiecoördinator van Het Kontakt-West Betuwe, Het Kontakt-Tiel en Het Kontakt-Culemborgse Courant

• Interne competitie.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Grootschalige inzetoefening op het O.R.S. Lek en Linge Nieuws 3 uur geleden
Afbeelding
Waterschap Rivierenland houdt Open Dag op zaterdag 14 oktober Nieuws 3 uur geleden
Afbeelding
Het Platform Veilig Ondernemen (PVO) ontvangt ster als symbool en eerste erkenning samenwerking Nieuws 3 uur geleden
Afbeelding
Oppositie Culemborg wil aanleg fietsstraat nog eens kritisch bekijken Nieuws 18 uur geleden
Afbeelding
Nationale bloembollenweekend begint in Culemborg Nieuws 22 uur geleden
Afbeelding
Pro Persona Connect en IrisZorg orgniseren een ondersteuningsgroep Nieuws gisteren
Afbeelding
Timpaan doneert 175.000 euro aan Hospice Nocturne Nieuws 27 sep., 10:22
Afbeelding
Open ochtend nieuwe locatie peuteropvang Harlekijn Nieuws 27 sep., 07:00