woensdag 24 april

Inloop Bij Ons
10:30-12:00, Culemborg, Buurtcentrum BijOns. Voor alle vragen die men heeft over de smartphone, laptop, tablet, e-reader of het internet kan men tijdens de inloopuren terecht bij de vrijwilligers van de DIS-groep Culemborg. Zij helpen ook met het gebruik van de (Bibliotheek) apps, Microsoft-office of de app van de bank. Men kan gewoon binnenlopen en hoeft geen lid te zijn.

Voorleesfeestje Bibliotheek
15:00-15:30, Culemborg, Bibliotheek. In de bibliotheek wordt er elke woensdagmiddag voorgelezen. Deelnemers hoeven geen lid te zijn van de Bibliotheek.

Digitale Inloop Bibliotheek
14:30-16:30, Culemborg, Bibliotheek. Voor alle vragen die men heeft over de smartphone, laptop, tablet, e-reader of het internet kan men tijdens de inloopuren terecht bij de vrijwilligers van de DIS-groep Culemborg. Zij helpen ook met het gebruik van de Bibliotheek-apps, Microsoft-office of de app van de bank. Men kan gewoon binnenlopen en hoeft geen lid te zijn.

Lezing: Anders voelen
19:30-21:00, Culemborg, bibliotheek. ‘Anders voelen’ brengt bij een kind eenzaamheid, boosheid en vaak veel verdriet met zich mee. Zelfkennis en begrip maakt dat het kind zich meer kan ontspannen en eigen keuzes kan maken. Zo krijgt het zelfregie en kan het op zoek naar dat wat écht past en waar het blij van wordt. De lezing wordt verzorgd door Joke Andringa, Integratieve Kindertherapeut Joke werkt al ruim vijftien jaar als integratieve kindertherapeut en ouderbegeleider. Graag vooraf even aanmelden via de agenda op de website van de Bibliotheek Culemborg of via info@praktijkfitis.nl

donderdag 25 april

Bankinformatiepunt
10:00-12:00, Culemborg, Bibliotheek. Op het bankinformatiepunt kan men algemene vragen stellen, zoals uitleg over online bankieren. Men kan er geen persoonlijke bankzaken regelen, zoals een lening afsluiten of een spaarrekening openen. Als dit nodig is, dan brengt het bankinformatiepunt de belangstellende in contact brengen met iemand van de eigen bank die wel bij persoonlijke bankzaken kan helpen.

Digitale Inloop Bibliotheek
10:30-12:00, Culemborg, Herenstraat 29. Bij de Bibliotheek is daarom hulp beschikbaar voor iedereen die ondersteuning wil bij het regelen van allerlei online zaken. De hulp is gratis en voor iedereen. Men hoeft geen lid te zijn van de Bibliotheek.

Hospice Nocturne
14:00-20:00, Culemborg, Prijsseweg 95. Hospice Nocturne heeft een nieuw pand op de Prijsseweg 95, mede dankzij de steun van vele donateurs. De deuren van de nieuwe locatie gaan open op donderdag 25 en vrijdag 26 april.

Nieuwe Liniepond
15:30, Culemborg, Goilberdingerdijk. Op donderdag 25 april 2024 gaat het nieuwe elektrische fiets- en voetveer varen tussen de UNESCO Werelderfgoed Hollandse Waterlinies locaties: Werk aan het Spoel – Fort Everdingen – Werk aan de Groeneweg.Om 15:30 uur doopt mevrouw Willy van Selm uit Schalkwijk het nieuwe veer op de aanlegplaats Werk aan het Spoel in Culemborg aan de Goilberdingerdijk. Daarna maken de wethouders van de oevergemeenten Culemborg, Houten, Vijfheerenlanden en de provincie Utrecht samen de nieuwe naam van de pont bekend. Vervolgens vindt de start van het vaarseizoen van de pontjes van Uit®waarde plaats en zal de eerste officiële vaart met het nieuwe fiets- en voetveer plaatsvinden. Het vaarschema is te vinden op www.uiterwaarde.nl/pontjes

Puberteit
15:30-16:30, Culemborg, Jongeren en ouders die van gedachten willen wisselen met iemand die kan adviseren over de puberteit zijn welkom bij het inloopspreekuur in de bibliotheek. Elke laatste donderdag van de maand (uitgezonderd schoolvakanties) is er een inloopspreekuur.

Ecstatic Dance
19:30-22:00, Culemborg, de Gelderlandfabriek. Ecstatic Dance Culemborg in de grote zaal van de Gelderlandfabriek. Caroline S’Jegers begeleidt deze avond live met haar set. Tickets: www.ecstaticdanceculemborg.nl

Herbie Blues en Guitar Ray
20:00-23:00, Culemborg, de Gelderlandfabriek. Herbie Blues en Guitar Ray treden op donderdag 25 april vanaf 20:00 uur op in de Gelderlandfabriek. Entree: pay what you can.

vrijdag 26 april

Hospice Nocturne
10:00-15:00, Culemborg, Prijsseweg 95. Hospice Nocturne heeft een nieuw pand op de Prijsseweg 95, mede dankzij de steun van vele donateurs. De deuren van de nieuwe locatie zijn open op vrijdag 26 april.Belangstellenden zijn van harte welkom om het nieuwe hospice te komen bezichtigen tijdens deze open dagen. Het team van Hospice Nocturne staat klaar om vragen te beantwoorden en bezoekers rond te leiden door de ruimtes op vrijdag 26 april van 10.00 - 15.00 uur.Vanaf 1 mei is de locatie aan Gershwinhof gesloten.

Autismecafé Culemborg
19:30, Culemborg, Bolderburen. Vrijdag 26 april zijn mensen met autisme of met een vermoeden van autisme, vanaf 19:15 welkom in Buurtcentrum Bolderburen. Inloop tot 19:30 en het duurt tot 21:15. Men kan een spel meenemen. Koffie en thee is gratis. Er is geen muziek, geen drank, aanwezigen praten wat praten en doen een spelletje. Mensen die het moeilijk vinden om alleen te komen, kunnen een begeleider meenemen. De avonden zijn voor en door volwassenen met autisme, er is geen begeleiding vanuit de organisatie.

Parel van de Betuwe
20:00, Culemborg, de Gelderlandfabriek. Wie wint de 33ste Parel van de Betuwe en wordt daarmee de opvolger van Turmoil. Daags voor Koningsdag zal blijken welke van de vier finalisten met de gewilde trofee aan de haal gaat. Na twee spannende voorronden in achtereenvolgens Tiel en Geldermalsen werden onlangs de vier finalisten voor de 33ste jaargang van de regionale bandwedstrijd Parel van de Betuwe bekend. De eindstrijd vindt plaats in de Gelderlandfabriek in Culemborg. Uit de eerste voorronde wees de jury M.O.O.S.E. en One Remains aan. Voorronde twee leverde De Gang van Zaken en Liesbeth op als finalisten. Alle bands krijgen dertig minuten om de jury én het publiek te overtuigen. Bezoekers die willen meestemmen moeten vóór 20.00 uur in de zaal zijn. De deuren openen om 19.45 uur.Kaarten via www.degelderlandfabriek.nl

zaterdag 27 april

Digitale Inloop Bibliotheek
10:30-12:00, Culemborg, Herenstraat 29. Bij de Bibliotheek is daarom hulp beschikbaar voor iedereen die ondersteuning wil bij het regelen van allerlei online zaken. De hulp is gratis en voor iedereen. Men hoeft geen lid te zijn van de Bibliotheek. Vragen over de apps van de Bibliotheek, over de tablet of smartphone? Leren videobellen, weten wat te doen met DigiD of online een afspraak maken met de huisarts? Alle vragen zijn welkom.

zondag 28 april

Ietje Meerman
13:30-16:00, Culemborg, Werk aan het Spoel. Kunstenaar Ietje Meerman sluit haar project ‘Een willekeurige verzameling dieren die langs de Lek (zouden kunnen) wonen’ bij LekArt af met een presentatie in de Artist-in-residence (Air) op Werk aan het Spoel. Zondag 28 april. Voorafgaand vindt er om 13:30 uur een reeks korte performances en voordrachten plaats. Verzamelen bij de Air. Ze laat opzetjes en experimenten zien van verhalen over de dieren die ze hier heeft ontmoet en de relatie die deze dieren ten opzichte van hun omgeving en haarzelf hebben. Belangstellenden zijn welkom.

Stolpersteinewandeling
14:00, Culemborg, voorplein Weeshuis. De stadsgidsen van Culemborg verzorgen op zondag 28 april een Stolpersteinewandeling. Stolpersteine of struikelstenen herinneren aan Joodse inwoners van Culemborg die in de Tweede Wereldoorlog door de Duitse bezetters zijn gedeporteerd en vermoord. De wandeling begint om 14.00 uur op het voorplein van het Weeshuis, Herenstraat 29 en duurt ongeveer een uur. Deelname kost 2 euro per persoon, contant (en liefst gepast) te betalen aan de gids. Vooraf aanmelden is noodzakelijk (uiterlijk zaterdag 27 april 12.00 uur). Dit kan per e-mail: stadsgidsculemborg@gmail.com Vermeld daarbij naam en telefoonnummer en het aantal personen. Er is een beperkt aantal plaatsen, vol is vol.

maandag 29 april

Bakkie kroost in West
09:00-10:30, Culemborg, Prijsseweg 1. Belangstellenden die andere ouders willen leren kennen en ervaringen willen uitwisselen zijn welkom bij Bakkie kroost. Ouders met jonge kinderen (0-4 jaar) kunnen onder het genot van een kopje thee of koffie elkaar leren kennen en tips uitwisselen over het ouderschap. De kinderen kunnen in de tussentijd spelen in de speelhoek. In samenwerking met allerlei organisaties vinden er in de schoolvakanties ook activiteiten plaats. Denk aan voorlezen van boekjes, dansen of muziek maken.

woensdag 1 mei

Digitale Inloop Bij Ons
10:30-12:00, Culemborg, Buurtcentrum BijOns. Voor alle vragen die men heeft over de smartphone, laptop, tablet, e-reader of het internet kan men tijdens de inloopuren terecht bij de vrijwilligers van de DIS-groep Culemborg. Zij helpen ook met het gebruik van de (Bibliotheek) apps, Microsoft-office of de app van de bank. Men kan gewoon binnenlopen en hoeft geen lid te zijn.De Digitale Inloop Senioren (DIS) is een samenwerking tussen Bibliotheek Culemborg en de medewerkers van de DIS-groep Culemborg.

Digitale Inloop Bibliotheek
14:30-16:30, Culemborg, Bibliotheek. Voor alle vragen die men heeft over de smartphone, laptop, tablet, e-reader of het internet kan men tijdens de inloopuren terecht bij de vrijwilligers van de DIS-groep Culemborg. Zij helpen ook met het gebruik van de Bibliotheek-apps, Microsoft-office of de app van de bank. Men kan gewoon binnenlopen en hoeft geen lid te zijn. Samenwerking tussen Bibliotheek Culemborg en de medewerkers van de DIS-groep Culemborg.

Voorleesfeestje Bibliotheek
15:00-15:30, Culemborg, Bibliotheek. In de bibliotheek wordt er elke woensdagmiddag voorgelezen. Deelnemers hoeven geen lid te zijn van de Bibliotheek.

Gratis juridisch spreekuur
17:00-19:00, Culemborg, Bibliotheek. Elke eerste woensdag van de maand houden de advocaten van BMO Advocaten een vrijblijvend inloopspreekuur in de bibliotheek in Culemborg. Tijdens het inloopspreekuur kan men terecht voor gratis juridische ondersteuning op allerlei vlakken. Aanmelden kan via de website van de bibliotheek.