Crash van Floris in Race 1
Crash van Floris in Race 1 Foto: Jeroen de Waal

Karters Leonard en Floris geplaagd door pech

kerpen • De jeugdige karters Leonard Noordijk (Zijderveld) en Floris de Waal (Culemborg) kwamen zondag 14 april in het Duitse Kerpen in actie tijdens de tweede Dutch Open puntenwedstrijd voor de de Tillotson 4 takt serie. Ze werden beiden geplaagd door pech.

Op de oefendag voor deze wedstrijd blies Floris zijn motorblok op. Met veel sleutelen kon hij toch starten met de kwalificatie waar hij meteen uitviel doordat zijn achterband afbrak. Leonard kwalificeerde zich als 10e in het veld van 16 racers. In de eerste race viel Floris weer uit, dit keer door problemen met zijn koppeling. Leonard reed van de 10e naar de 6e plaats, maar kreeg een tijdstraf van 5 seconden waardoor hij terugviel naar de 8e plaats. Race 2 was heel spannend. Leonard zat in een groepje met drie rijders. Leonard kwam ook als 3e over de finish, maar kreeg weer een tijdstraf waardoor hij terugviel naar de 12e plaats. Floris kon race 2 wel uitrijden en eindigde op de 11e plaats. In de eerste bocht van race 3 was er meteen een grote botsing waardoor Leonard met veel schade uitviel.

Rookie van de dag

Floris kon wel doorrijden en eindigde op een hele mooie 7e plaats. Hij werd daardoor ook de beste Rookie van de dag. Beide rijders hebben ondanks de tegenvallers laten zien, dat je niet bij een groot team hoeft te rijden om vooraan mee te kunnen strijden. Sommige concurrenten hebben bovendien vaak al jarenlange ervaring met het karten.

De serie wedstrijden moet uiteindelijk een Nederlands Kampioen Tillotson 4 takt opleveren.

De volgende wedstrijd is in juni in Emsburen.