Focus'07 laat geen spaan heel van VIOD

TIENHOVEN • Focus’07 kende afgelopen zaterdag een droomstart in Tienhoven, waar het moest aantreden tegen de nummer laatst van de competitie, VIOD.

Na een minuut spelen werkte Yves Werkhoven een voorzet van Seppe Kraay met een subtiele voetbeweging langs de keeper van VIOD. Binnen het kwartier kon Focus’07 nog twee keer juichen door doelpunten van Raùl Beck en Bastiaan Zantinge.

Rode kaart

Niet veel later leek de spanning weer even terug te komen in de wedstrijd toen de scheidsrechter de keeper van Focus’07, Thimo Derks, een rode kaart gaf voor het neerhalen van een doorgebroken speler.

De daaropvolgende penalty werd benut, waardoor het na 15 minuten spelen 1-3 stond en Focus’07 verder moest met 10 man. Ondanks de numerieke minderheid, domineerde Focus’07 het restant van de eerste helft, wat door twee doelpunten van Bastiaan Zantinge ook in de score tot uiting kwam.

Spelbeeld eenzijdig

De ploegen gingen rusten met een 1-5 tussenstand. Ook in de tweede helft was het spelbeeld eenzijdig en ging Focus’07 vrolijk door met het creëren van kansen. Het hoogtepunt van de tweede helft was een splijtende pass van verdediger Rens Copier op Bastiaan, wat uiteindelijk resulteerde in een doelpunt van Yves Werkhoven.

In het vervolg van de tweede helft wisten Rayan Dahri en Seppe Kraay het net nog te vinden, waardoor de Culemborgers uit wisten te lopen naar een 1-8 eindstand.

Aanstaande donderdag wacht op Sportpark Parijsch ‘T Goy en bij winst doet Focus’07 nog volop mee om de bovenste plaatsen.

Abdel Al Ayachi, De Culemborgse Velden

FairPlay krijgt er weer 6 om de oren

AMSTERDAM • Op Sportpark Driebrug in Amsterdam stond FairPlay voor een cruciale wedstrijd tegen Taba, maar de Culemborgers konden niet op tegen de druk van de tegenstander.

Vanaf het eerste fluitsignaal zette Taba hoog druk, waardoor FairPlay niet in hun spel kon komen. Ondanks het sterke optreden van keeper Omar Boukaich, lukte het FairPlay niet om de middenvelder Samir Aamri te vinden. Taba opende de score en hoewel FairPlay plotseling gelijkmaakte via Jamal Aamri, kon Taba snel weer uitlopen.

Prachtige goal

Een prachtige goal van Sayfedinne Oukhaiar bracht de spanning terug, maar slordig verdedigen gaf Taba opnieuw de voorsprong. Jamal Aamri verkleinde de achterstand, maar kon de gelijkmaker niet maken. Een late penalty gaf Taba ademruimte en ze beslisten de wedstrijd met een laatste doelpunt, eindigend in een 6-3 overwinning voor Taba.