Het GeoFort winnaar Toerisme Award

Regio/Herwijnen • Het Geofort heeft de regionale Toerisme Award gewonnen. De prijs werd door gedeputeerde Peter Drenth uitgereikt aan de eigenaresse Willemijn Simon van Leeuwen tijdens de opening van het Toeristisch Seizoen in Zoelen. 

De Toerisme Award is een waarderingsprijs voor ondernemerschap in de toeristische sector, in het leven geroepen door het Regionaal Bureau Toerisme. Willemijn werd alom geprezen voor haar innovatieve benadering bij Geofort, dat heeft bijgedragen aan de versterking van Rivierenland als recreatieve bestemming. 

GeoFort is een interactief science center waar de toekomst van de planeet aarde centraal staat. Het is gevestigd op een spannend fort in de Nieuwe Hollandse Waterlinie waar je binnen en buiten van alles kan beleven en ontdekken. Belangrijke thema's zijn energie transitie, klimaatverandering, watermanagement en big data. GeoFort heeft eerder al mooie prijzen gewonnen, zoals de Europa Nostra Prijs en de titel ‘het beste kindermuseum ter wereld'. Het historische forteiland is als onderdeel van de waterlinie Unesco Werelderfgoed en heeft circa 100.000 bezoekers per jaar.

Directeur Richard de Bruin van RBT benadrukte dat de prijs een 'oeuvre-prijs' is, dit heeft betrekking op het hele ondernemerschap, de hele carrière van een ondernemer binnen de toeristische sector. De prijsuitreiking vond plaats tijdens het jaarlijkse netwerkevenement dat RBT organiseert als opening voor het toeristisch seizoen.