Hulp bij digitale dienstverlening banken

culemborg • Bibliotheek Culemborg start in samenwerking met het Geldpraat café en het Leerhuis Culemborg een bankinformatiepunt. Het bankinformatiepunt is voor mensen die hulp zoeken bij de digitale dienstverlening van banken. Het bankinformatiepunt is vanaf 28 maart elke donderdagochtend open tussen 10.00 en 12.00 uur in de bibliotheek. Men kan er zonder afspraak binnenlopen. Men kan er algemene vragen stellen. Men kan er geen persoonlijke bankzaken regelen, zoals een lening afsluiten of een spaarrekening openen. Als dit nodig is, dan brengt het bankinformatiepunt de belangstellende in contact met iemand van de eigen bank die wél bij persoonlijke bankzaken kan helpen. Dit bankinformatiepunt is onderdeel van een landelijke pilot in achttien gemeenten door het hele land. Het is een initiatief van ABN AMRO, ING en Rabobank in samenwerking met bibliotheken en maatschappelijke organisaties.


Inzameling DE-punten groot succes 

regio • De Inzamelingsactie van de Douwe Egberts punten voor de Voedselbank Rivierenland was, mede door de inbreng van de diverse Lions-clubs weer een groot succes. In Geldermalsen werden er 211.976 punten ingeleverd. Hiervoor heeft de Voedselbank Rivierenland 1.865 pakken koffie ontvangen. 

Afgelopen maanden zijn op verschillende plekken in Rivierenland Douwe Egberts waardepunten ingezameld. De Lionsclub Culemborg en de Lions Club Tiel hebben samen met de Voedselbank Rivierenland deze actie georganiseerd, met medewerking van de overige Lions Clubs uit de regio. In totaal heeft de actie 1.132.296 punten opgeleverd. Hiervoor heeft de Voedselbank Rivierenland 1.865 pakken koffie ontvangen. 

Voedselbank Rivierenland bedankt de Lions Clubs uit de regio voor hun inzet. Ook bedanken zij de inwoners van Rivierenland voor hun geschonken DE-punten.


Start zomerseizoen Streekmuseum

ommeren • Streekmuseum Baron van Brakell opent op zaterdag 6 april vanaf 11.00 uur haar deuren voor het zomerseizoen. Er zijn die dag allerlei leuke activiteiten. Er is op de bovenverdieping en in de zaal beneden tot eind juni een expositie van oude schoolplaten. 

Wie kent ze niet, die prachtige voorstellingen aan de hand waarvan de onderwijzer of juf spannende of leerzame verhalen vertelde? Voor kinderen is er op 6 april schatgraven en vanaf 12:00 uur vertelt Joke Honders in de zaal elk heel uur grappige dialectverhalen van een kwartier. Ook is er die dag een (gratis) informatie- en boekenmarkt en worden oude spullen verkocht. Voor de andere activiteiten in het museum dient de reguliere toegangsprijs te worden betaald. Op zaterdag 6 april is ook eigengebakken cake en Ingense molenkoek verkrijgbaar.